Expoziție Alex Gâlmeanu la F64: #OameniDinUber

Postat de: F64 F64

Un instructor de diving, un DJ, un cizmar, o mamă și fiica sa, chiar și…un dresor de animale exotice – sunt doar câțiva din oamenii care ne conduc zi de zi la destinație și pe care Alex Gâlmeanu i-a fotografiat în cel mai recent proiect marca UBER,  #OameniDinUberun proiect socio-artistic al cărui scop este să prezinte poveștile șoferilor parteneri UBER.

Expoziția #OameniDinUber, semnată de Alex Gâlmeanu, poate fi vizitată la sala expozițională F64 începând cu data de 5 iulie și până spre finalul lunii.

Nu credem că mai există vreo persoană pasionată de fotografie care să nu fi auzit de Alex Gâlmeanu. Fotografia a fost o tradiție în familia sa. Tatăl și fratele lui au lucrat în domenii asemănătoare, însă cel mai vechi fotograf al familiei este Apostol Gâlmeanu, unul dintre unchii săi. Acesta a avut un studio foto în anii 1920 în București, fiind printre puținii fotografi ai orașului la acea vreme. Primul aparat de fotografiat a fost un Smena, cadou de la fratele său. Asta se întampla prin 1992, cand avea 14 ani. Deja din 1994 a început și să publice.

A publicat în toate revistele românești, inclusiv coperți, editoriale, portrete de personalitate, proiecte speciale etc., fiind un adevărat artist vizual. A realizat campanii publicitare naționale și internaționale, dar și expoziții personale în București, Paris, Toulouse, Nantes, Rejkyavik (Islanda) și Cork (Irlanda).

În plus, tot Alex Gâlmeanu stă în spatele inițiativei Muzeul de Fotografie, un website dedicat subiectelor legate de fotografie veche și fotografie în general, unde sunt adunate și expuse imagini sau informații legate în mod special de fotografia din România, neexcluzând însă fotografia internațională.

Mai multe poți găsi pe blogul și site-ul său.

Ne vedem în iulie la sala expozițională F64!
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top