7 Motive pentru care ai nevoie de trepied

Postat de: F64 F64

Dacă cochetezi cât de cât cu fotografia sigur știi ce este un trepied. Alături de Sebastian Popa vei afla mai multe despre situațiile cheie în care ai nevioe de unul. Și dacă este prima oară când auzi acest termen, află că îți va fi de ajutor și poate fi achiziționat la un preț foarte accesibil!

Care sunt situațiile cheie și motivele pentru care ai nevoie de acest accesoriu? Aruncă un ochi peste tutorialul video cu Sebastian Popa și citește sfaturile!

  1. Lumină slabă
  2. Flexibilitate
  3. Fotografia macro
  4. Fotografie în natură
  5. Subiecte în mișcare
  6. Fotografierea cu un teleobiectiv
  7. Un plus de creativitate

#1 Lumină slabă

În cazul fotografiei de noapte sau ale situațiilor de fotografiere dinainte de înserat sau dimineața devreme, respectiv la apus, ora albastră sau într-un loc unde lumina este mai slabă, vei constata că ai nevoie de câteva schimbări și instrumente în plus pentru a-ți desfășura activitatea într-un mod optim. Din această cauză vei avea nevoie să mărești timpul de expunere pentru a capta toată lumina de care este nevoie.

Acest lucru poate face fotografiatul din mână anevoios întrcât ar presupune ca tu să stai nemișcat, ca o statuie, pentru ca imaginea să iasă clară, ceea ce poate fi destul de greu.

De ce să te chinui, ratând momente importante când te poți folosi de un trepied, care îți va ține aparatul stabil? Astfel te vei putea concentra mai mult pe expunere, compoziție și încadrare.

#2 Flexibilitate