Expoziția de fotografie Maramureș – țară veche, țară nouă

Postat de: F64 F64

Joi, 16 martie 2017, la ora 18:30 în sediul ICR de pe Aleea Alexandru nr. 38, va avea loc proiecția filmului documentar împreună cu vernisajul expoziției de fotografie Maramureș – țară veche, țară nouă sub semnătura lui Florin Andreescu.

Filmul Maramureș – țară veche, țară nouă realizat de Florin Andreescu împreună cu Dana Ciolcă (comentariu), Mihai Gruia Sandu (lectură) și Alexandru Stănescu (montaj), a fost accesibil publicului încă din luna noiembrie a anului trecut. Acesta poate fi vizionat în limba română, dar cu subtitrări în mai multe limbi precum: engleză, franceză, italiană, spaniolă și germană.

maramureș

În cadrul evenimentului vor fi prezenți realizatorii documentarului cât și cercetătorii etnologi dr. Ana Bârcă și dr. Doina Ișfănoni, care vor participa la o dezbatere despre Maramureșul zilelor noastre, o lume în continuă schimbare, în care stilul simplu de viață, axat pe vechile tradiții cu o importanță deosebită pentru oameni, încă coexistă cu vuietul secolului 21. Secolul tinerilor plecați la muncă în străinătate, al tehnologiei care avansează mai rapid decât pot oamenii să țină pasul și multe alte lucruri specifice societății moderne.

Aici poți vedea un Trailer al documentarului.

Despre editura Ad Libri

Ad Libri este singura editură dedicată cărților turistice. Înființată în 2001 de Florin Andreescu, acestă editură nu se ocupă doar de cărți, albume și ghiduri, ci promovează și filme documentare, destinații turistice românești și străine, mai cunoscute sau mai obscure ajutând astfel călătorii să aleagă o destinație cât mai pe gustul lor.

Durata documentarului este de o oră, iar expoziția Maramureș – țară veche, țară nouă va putea fi vizitată în perioada 16-21 martie 2017.

Intrarea este liberă!

Despre Florin Andreescu

Florin este fotograf de peste 10 ani, care întrunește în albumele sale de imagini, scene și peisaje din cele mai spectaculoase orașe și regiuni din România. În 2014 a început să-ți promoveze țara și prin intermediul filmelor, al treile fiind dedicat Maramureșului – țara bisericilor din lemn cu turle zvelte și ascuțite, care țintesc cerul, a porților monumentale, migălos sculptate, și a ultimelor mori de apă, pive și vâltori.

 
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top