Nikon pentru video! Vezi 6 proiecte în care Nikon demonstrează că excelează și pe video

Înainte de a vă prezenta cele 6 proiecte video marca Nikon, dorim să oferim un pic de context, mai ales pentru unul din cele mai importante parteneriate pe care Nikon le are pe partea de video și film: WaterBear.

WaterBear este o platformă de streaming online, 100% gratuită, unde poți viziona documentare independente din toată lumea. Temele agreate de ei sunt concentrate pe sustenabilitate, campanii umanitare și grija față de mediul înconjurător.

În cadrul acestui parteneriat, Nikon a oferit echipament și training gratuit pentru 12 ONG-uri din toată lumea, ajutând astfel mediul non-profit să-și spună propria poveste cu ajutorul celui mai folosit și de impact ”tool” de care ne bucurăm astăzi: filmul. Pe lângă acest parteneriat inspirațional, vom vedea și alte tipuri de proiecte prin vizorul Nikon. Hai să le descoperim pe rând:

WaterBear & Nikon prezintă: An Eye For Detail (2021)

Un documentar de scurt-metraj, despre Alfie Bowen, un fotograf de wildlife promițător ce folosește fotografia ca terapie și mod de exprimare în fața unui diagnostic complicat: autism. Descoperă povestea lui aici.

WaterBear & Nikon prezintă: The Pole of Inaccessibility (2022)

O aventură unică, publicată sub numele The Pole of Inaccessibility, îi poartă pe gemenii Turner (The Turner Twins) într-o călătorie cu un iaht, spre zona Oceanului Atlantic, unde se găsesc cele mai îndepărtate insule de continent: Madeira și Arhipelagul Azores. Călătoria lor începe în UK, ține 21 de zile și îl au alături pe Ambasadorul Nikon George Karbus, alături de care dezvoltă și un sondaj despre plastic, pentru Unitatea de Cercetare a gunoiului marin al Universitații Plymouth. Vezi aventura lor aici 

The Missing Lynx (Trailer)

Creatorii Nikon, George Turner și Lara Jackson, merg pe urmele unei specii în pericol de dispariție în unele părți ale Europei: râsul carpatin. Cei doi vor să documenteze evoluția speciei reintroduse în pădurile din Elveția. Scopul lor este de a crea interes în jurul acestei repopulari de specie, în speranța că Regatul Unit va ajunge să ia aceleași măsuri pentru a crea ecosisteme mai sănătoase și pentru a regla populața căprioarelor. Acest documentar creat de Nikon poate fi vizionat aici.

Casa de producție Beyond Content filmează cu camere mirrorless Nikon Z (Z 6II și Z 7II) + obiective NIKKOR.

La scurt timp după lansarea noilor aparate, videografii de la Beyond Content au creat un scurt- metraj numit ”Iconic” folosind Nikon Z 6II și ATOMOS Ninja V ProRes RAW. Proiectul e menit să dezvăluie cât de bine poate livra ProRes RAW imagini calitative de pe senzorul aparatului tău Nikon Z. Pe lângă aparatul foto Nikon mirrorless Z 6II, ei au folosit și NIKKOR Z 24-70mm f2.8 S, NIKKOR Z 70-200mm f 2.8 S, NIKKOR Z 14-24mm f2.8 S; NIKKOR Z 50mm f1.2 S.

Nikon Z6 II Aparat Foto Mirrorless 24.5MP Video 4K Wi-Fi Body Negru

Nikon Z 24-70mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 S Montura Nikon Z

Nikon Z 70-200mm Obiectiv Foto Mirrorless F2.8 VR S Montura Nikon Z

Nikon Z 14-24mm Obiectiv Foto Mirrorless F/2.8 S Montura Z Nikon

Nikon Z 50mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.2 S Montura Z Nikon

Nikon x Mahogany Sessions produc 5 videoclipuri muzicale cu Nikon Z 9

 

 

 

Deja cunoscuta platformă de streaming Mahogany Sessions a colaborat cu Nikon pentru realizarea unor videoclipuri cinematografice pentru @ZermattUnpluggedFestival ce are loc în alpii elvețieni. S-au filmat 5 videoclipuri, la rece, împreună cu inegalabilul Nikon Z 9. .

Aceasta este titlul

Nikon Z9 Aparat Foto Mirrorless 45,7 MP 8K Negru

Dare to hope – un documentar despre schimbările climatice realizat împreună cu Harry Skeggs.

Creator Nikon, fotograf de fine-art wildlife și iubitor de animale, Harry Skeggs ne poartă prin ”lumea” lui într-un scurt-metraj de 27 de minute. 

El ne dezvăluie procesul său creativ, atrăgându-ne atenția către impactul pe care îl au schimbările climatice asupra naturii și animalelor. 

Este un documentar filmat de Sam Hockley și produs de Film Duo, cu ajutorul aparatului Nikon Z 9. Un #MustSee pentru orice pasionat de natură sau fotograf de wildlife:

Aceasta este titlul

Nikon Z9 Aparat Foto Mirrorless 45,7 MP 8K Negru

Scrie-ne în comentarii care este documentarul tău favorit și ce produse marca Nikon vrei să achiziționezi

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Cand filmezi, ai posibilitatea sa filmeze pe 2 cadruri? Sa faca bakup? Daca da, care body ? Multumesc!

    • Salutare Cristi,

      Atât Nikon Z 6II, cât și Nikon Z 9 dispun de două sloturi diferite pentru cardul de memorie, ce îți permit să te folosești de opțiunea de back-up, însă doar pentru fotografie, nu și pentru filmat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.