(c) Alex Conu

Fotograf român în finala "2016 Image of the year" – Alex Conu

În urmă cu aproimativ patru ani, Anca Tînc și Alex Conu au ales o destinație de vacanță rar abordată de turiștii obișnuiți. În Arhipelagul Lofoten, din nordul Norvegiei, munții impunători se îmbină cu apele limpezi și reci. Plajele și fjordurile sunt de o frumusețe dezlipită din poveștile fantastice.

alex
(c) Alex Conu

Alex și Anca au fost atât de fermecați de locul respectiv, încât un an mai târziu și-au luat inima în dinți și s-au mutat la peste 3.000km de România, în satul de pescari Reine, simbolul arhipelagului și considerat o adevărată capodoperă a naturii.
Cei doi s-au acomodat repede locului și își trăiesc viața din plin în locul în care s-au îndrăgostit, petrecându-și timpul cutreierând munții și admirând Aurora Boreală, organizând tururi foto pentru turiști.

 “Ce înseamnă Lofoten pentru noi e greu să spun. E un loc în care am venit prima oară ca turişti, în 2013, ne-a plăcut şi ne-am decis să ne mutăm. Lofoten înseamnă munţi la 5 minute de condus de casă, înseamnă o plimbare de 2 minute în spatele casei pentru a vedea o familie de balene ucigaşe care se joacă în fiord, în mai, înseamnă Soare în miez de noapte, înseamnă libertate, înseamnă timp pentru noi şi ceea ce ne place cu adevărat să facem. Lofoten e o etapă din viaţa noastră, cred”, povesteşte Alex.

alex
(c) Alex Conu

Cuplul și-a ales un nou drum, Anca a renunțat la postul de PR dintr-o agenție de publicitate și a îmbrățișat cu bucurie ideea de a-și susține pasiunea într-una dintre cele mai vechi brutării de pe insulă.
Alex, fiind fotograf profesionist a trecut pe locul doi fotografia de publicitate și cea fashion, făcând astfel loc astronomiei, marea sa pasiune. Și-a împlinit visul de a fotografia Aurora Boreală ducând astrografia la nivel de artă.

Fotografiile sale au fost publicate în reviste celebre și a câștigat numeroase premii.

Începutul lui 2017, l-a purtat puțin în trecut aducându-l în finala unui prestigios concurs de astrografie “2016 Image of the Year” organizat de site-ul de Photographing Space.

alex
(c) Alex Conu

În fotografia selectată pentru finală, Alex a surprins Aurora Boreală deasupra muntelui Reinebringen, în vârful căruia se afla Anca.

“Povestea fotografiei e simplă. S-a întâmplat pe 7 octombrie 2015. Mi-am făcut prognoza de Auroră zilnică, atunci când e senin, cel puţin, şi am văzut că ne aştepta o noapte cu activitate mult peste medie. Aşa că am decis cu Anca să mergem să campăm pe Reinebringen. Muntele e foarte faimos şi toată lumea vrea să meargă acolo ziua să facă o poză, de care e plin Instagramul. Am fost ziua pe Reinebringen de nenumărate ori. E un munte abrupt, periculos pe alocuri, dacă nu eşti atent. Am mers, am pus cortul, am petrecut o noapte dementă cu cea mai intensă Auroră pe care am văzut-o vreodată. Asta e una din pozele trase în noaptea aia. Probabil am pozat vreo 2 ore şi restul ne-am uitat. A fost excepţional. Activitate constantă şi nebună de la apus la răsărit”, spune Alex.

Câștigătorul va fi anunțat pe site-ul concursului, până pe data de 30 ianuarie.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.