© Thierry Legault

Camera Sony a7s a surprins Stația Spațială Internațională

Camera Sony a7s a surprins Stația Spațială Internațională trecând prin fața lunii la 28.000 km/h.

La data de 4 Februarie 2017, astronomul amator Thierry Legault a filmat cu ajutorul camerei Sony a7s a expediția 50 a ISS (International Space Station) Stația Spațială Internațională, în timp ce aceasta se deplasa cu 28.000km/h prin fața mijlocului primului sfert al lunii. Rezultatele sunt absolut remarcabile.

Legault a înregistrat evenimentul în sudul Franței, aproape de Rouen, orașul natal al astronautului francez  Thomas Pesquet, care locuiește în prezent la ISS.

Rezoluția înregistrării este remarcabilă, înfățișând clar craterele lunii și crestele sale muntoase, oferind o perspectivă accesibilă în mod normal doar staff-ului ISS. Modulele principale și panourile solare de mari dimensiuni ale ISS pot fi identificate clar atunci când înregistrarea este încetinită, o performanță remarcabilă având în vedere faptul că stația se deplasa cu o viteză de aproximativ 28.000 km/h.

Aceată înregistrare poate fi vizionată la o rezoluție foarte ridicată datorită camerei Sony a7s care oferă oportunități creative deosebite pentru fotografi și videografi, mai ales când aceștia lucrează în condiții de lumină scăzută. Cu sensibilitate ISO ultra-ridicată, nivel minim de zgomot și calitate spectaculoasă a imaginii 4K  (3840 x 2160 pixeli), camerele Sony a7s / a7s II sunt instrumentele ideale pentru astronomii care înregistrează fenomenele nocturne.

O serie de imagini spectaculoase pot fi accesate pe website-ul lui Thierry Legault.

Despre Sony a7s

sony a7s

Sony a7S este un aparat foto mirrorless proiectat pentru filmare și pentru fotografii în situații de lumină scazută. Senzorul Full-Frame Exmor CMOS de 12.2Mpx are un design optimizat, astfel încât poate opera într-un interval larg de sensibilitate ISO: 50-409600 și este capabil de output 4K necomprimat 4:2:2 prin HDMI.

Optiunea S-Log2, împrumutăta de pe camerele video profesionale Sony, mărește considerabil latitudinea de expunere (dynamic range) la maxim 1300%, astfel încât imaginile filmate vor avea un aspect similar peliculelor de calitate, cu detalii clare atât în zonele puternic luminate, cat și în umbre. Sony a7S are modul Wi-Fi integrat, fotografiază cu 5 fps și are un sistem de AF cu 25 de puncte.

Alte specificații

  • Senzor Full-Frame Exmor CMOS 12.2Mpx
  • Procesor de imagine BIONZ X
  • Arhitectură optimizată a senzorului
  • ISO 50-409600
  • Ecran LCD 3.0″ 921.600 puncte
  • Vizor electronic OLED XGA 2.360.000 puncte
  • Latitudine de expunere extinsă la 1300% (S-Log2)
  • Filmare Full HD XAVC S
  • Ieșire 4:2:2 UHD 4K prin HDMI
  • Sistem AF cu 25 de puncte
  • Modul Wi-Fi încorporat

 
[products ids=125012678]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.