Un nou ebook semnat Andrei Baciu

Anul trecut, tot cam pe vremea aceasta, Andrei Baciu publica pe blogul F64 articolul „Într-o gară, meditație în doisprezece pași”.
În 2016, proiectul său fotografic s-a transformat într-un ebook, publicat pe Liternet, o platormă culturală pe care ar trebui să petrecem cu toții mai mult timp și un site care a devenit un reper în editarea electronică, fiind nominalizat la premiul pentru “Electronic Publishing” al Asociaţiei Editorilor din Romania.
Cartea de față este al patrulea ebook publicat, după „Cai. Bucăți lirice”, „Hibernal Haiku” și „La Bunica”, toate putând fi descărcate gratuit de pe Liternet.
Iar dacă te întrebi ce-ți poate oferi o gară aproape abandonată, vei fi probabil (plăcut) surprins să o descoperi ca pe un nou tărâm, al misterelor, al visurilor, al ceții și al lucrurilor aparent banale, dar care acum se învăluie de sens(uri).
ebook fotografie

Prea multe vorbe nu își au însă rostul, așa că te invităm să descarci ebook-ul, de AICI.

 
 
 
 
 
 
Îți readucem aminte și de prezentarea sa din cadrul evenimentelor Storytelling de la F64, pe care o găsești mai jos:


Despre Andrei Baciu:
Andrei Baciu s-a născut la 24 octombrie  1983, locuieşte în comuna Măgurele, județul Prahova și este doctor în literatură şi profesor la un liceu din apropiere. A  publicat fotografii și articole în majoritatea revistelor autohtone, tipărite sau doar online, de fotografie și nu numai: Revista Satul, Foto4All, Photo Magazine, Foto-Video digital, Photo Travel, foto-magazin.ro, liternet.ro, avola.ro, fotografa.ro, mixuldecultura.ro. Acestora li se adaugă publicaţii străine precum Fotoblur, The Photo Paper, F-Stop, qTp Magazine, World Photographers’ Summit, 210 Photographers. 1X2 (1x.com) sau 591photography.com. A fost nominalizat și a câștigat o serie de premii la competiții precum: Black & White Spider Awards, IPA (International Photography Awards), Digital Camera Photographer of the Year, British Romanian Chamber of Commerce Photo Competition etc.
Convingerea fermă a lui Andrei Baciu este că între fotografie şi poezie nu există, de fapt, nici o graniţă. Fotografia este, asemeni celeilalte, plină de lirism, căci undeva, acolo sus, ele se întâlnesc, se con-topesc.  Fotogralism. Dacă literatura caută, prin cuvinte, Cuvântul, fotografia revelează lumina din Lumină. Aceasta este premiza demersului de exprimare vizuală al lui Andrei. Fascinat până la obsesie de puterea fotografiei de a mărturisi despre lume că e „bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă ca vieţuire şi spirituală prin materialitate” (Horia Bernea), acesta încearcă să (îşi) confirme şi el, după puteri, afirmaţia din citatul de mai sus.
www.andreibaciu.ro

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • I really loved the ebook. enjoy windows 13

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.