Atelier de fotografie cu Andrei Baciu „Delta Dunării, tărâmul dintre ape”

Atelier de fotografie cu Andrei Baciu „Delta Dunării, tărâmul dintre ape” – 7 – 10 iunie 2018

Toate informațiile, inclusiv programul și formularul de înscriere, se află pe site-ul „Danube Delta Life”

Despre atelier

Atelierul este adresat tuturor celor care iubesc fotografia și vor să descopere poezia unui tărâm între ape, așa cum este Delta Dunării.

Vă invităm să petreceți patru zile în zona comunei Sfântu Gheorghe, la confluența dintre Dunăre și Marea Neagră, să fiți inspirați de natură și de oameni și să vă bucurați de compania unui grup de fotografi pasionați.

Programul atelierului este unul mai lung decât al altor oferte standard, lăsându-vă să petreceți mai mult timp în Deltă. Începe joi la prânz și se termină duminică la prânz.

Fotograful lider

Fotograful Andrei Baciu este liderul atelierului, care va prezenta partea teoretică și vă va îndruma pe teren. El va fi asistat de ghizi locali experimentați în organizarea sesiunilor practice.

Partea teoretică va cuprinde noțiuni despre bazele ideatice ale demersului fotografic, o prezentare de tehnici de procesare și o sesiune specială de fotografie nocturnă.

Delta

Locație

Zona unde se află comuna Sfântu Gheorghe și aria naturală protejată Sacalin-Zătoane sunt unele din cele mai sălbatice și bogate zone din punct de vedere al biodiversității din Delta Dunării.

Situate în extremitatea estică și fiind într-o continuă schimbare, oamenii locului sunt cei mai potriviți să vă ghideze prin relieful complex al meandrelor, lacurilor salmastre, mlaștinilor sau dunelor și să vă ajute să înțelegeți și să descoperiți mai bine Delta.

Poluarea luminoasă aproape inexistentă va face din timpul petrecut în Deltă sub cerul înstelat de vară unul de neuitat.

Veți avea ocazia să participați la o sesiune foto nocturnă. Conduși de ghidul local veți pleca după apusul soarelui spre un loc din afara satului, unde vă veți instala aparatele și unde Andrei vă va demonstra cum puteți imortaliza poezia nopții și Caleea Lactee.

Un alt moment deosebit al atelierului pe care vi-l propunem este pregătirea unei ciorbe tradiționale în baltă cu pescarii locali. Istorisirile în jurul ceaunului care fierbe vă vor întregi experiența descoperirii și imortalizării unei Delte ascunse.

În fiecare dimineață la răsărit și la apus vă veți bucura de natura spectaculoasă și mereu schimbătoare a Deltei, de apele care mișcă plaurii și de vântul care vă va însoți la mare.

Cazarea

Veți fi cazați în gospodăriile locale din Sfântu Gheorghe. Prin participarea la acest atelier banii dumneavoastră contribuie direct la dezvoltarea durabilă și responsabilă a turismului local unde membrii comunității sunt implicați direct în oferirea serviciilor de ospitalitate. Aflați mai multe detalii despre misiunea noastră și despre călătoritul responsabil pe website-ul nostru.

Danube Delta Life este un antreprenoriat social. O parte din profiturile obținute în urma acestui atelier vor fi direcționate către conservarea naturii acestui loc minunat și pentru susținerea inițiativelor de dezvoltare comunitară.

Inclus în preț:

  • Taxa de participare la atelier,,
  • Cazarea în camere duble,
  • Mesele (mic dejun, prânz, cină),
  • Transportul pe apă de la Mahmudia la Sf. Gheorghe și retur,
  • Taxa de intrare în Rezervația Biosferei Deltei Dunării,
  • Apă potabilă pe toată perioadă atelierului,
  • Posibilitatea de a împrumută saci impermeabili pentru protecția echipamentului foto,
  • Pachet de bun venit cu hartă și informații despre zonă,
  • Plata integrală sau cu avans de 25% din sumă, cu rambursare de 50% cu cel puțin 2 săptămâni înainte, cu rambursare de 0% cu mai puțin de 2 săptămâni înainte. Vă vom returna avansul sau suma integrală dacă nu se ocupă cel puțin 4 locuri.

Prețul nu include:

  • Transportul individual până la Mahmudia  
  • Suplimentul de cameră single, 120 RON
  • Asigurarea de călătorie, a echipamentelor foto și a altor bunuri personale

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.