Într-o gară. Meditație în doisprezece pași

Dincolo e foarte lângă dincoace, de fapt.
fotografia alb-negru
Poți totuși mai departe să treci. Să nu-ți auzi propria surzenie.
proiect fotografic
Sau, la ananghie, să dai înapoi. Aceste pietre, aceste cărări
04IMG_0135final
E veche povestea.
fotografie alb-negru
Dar. Fulgurație. Fire de lumină. Mai real este ce nu se vede.
06IMG_0368final
Te ascunzi, însă tot cauți. Întâlnire.
Andrei Baciu
Cine știe, poate chiar azi.
proiect fotografic
Căci niciodată „adio” nu înseamnă „niciodată”.
Magurele, Prahova
…ori, dacă nu azi, poate curând. Nu ai venit prea târziu – ci poate pur și simplu prea devreme.
fotografii sepia
A sta într-un picior într-o pădure de gânduri. Să le fii semen. Să le fii inimă.
11IMG_0545final
Nu meritul prezenței. Numai firescul dat de durerea absenței.
fotografii cu ceata
Luminile! Hybris, doar că exact invers, frânt, frânt și răs-frânt.
***
Andrei Baciu s-a născut la 24 octombrie  1983, locuieşte în comuna Măgurele, județul Prahova și este doctor în literatură şi profesor la un liceu din apropiere. A  publicat fotografii și articole în majoritatea revistelor autohtone, tipărite sau doar online, de fotografie și nu numai: Foto4All, Photo Magazine, Foto-Video digital, Revista Satul, Photo Travel,foto-magazin.ro, liternet.ro, avola.ro, fotografa.ro, mixuldecultura.ro. Acestora li se adaugă publicaţii străine precum Fotoblur, The Photo Paper, F-Stop, qTp Magazine, World Photographers’ Summit, 210 Photographers. 1X2 (1x.com) sau 591photography.com. A fost nominalizat și a câștigat o serie de premii la competiții precum: Black & White Spider Awards, IPA (International Photography Awards), Digital Camera Photographer of the Year, British Romanian Chamber of Commerce Photo Competition etc.
Convingerea fermă a lui Andrei Baciu este că între fotografie şi poezie nu există, de fapt, nici o graniţă. Fotografia este, asemeni celeilalte, plină de lirism, căci undeva, acolo sus, ele se întâlnesc, se con-topesc.  Fotogralism. Dacă literatura caută, prin cuvinte, Cuvântul, fotografia revelează lumina din Lumină. Aceasta este premiza demersului de exprimare vizuală al lui Andrei. Fascinat până la obsesie de puterea fotografiei de a mărturisi despre lume că e „bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă ca vieţuire şi spirituală prin materialitate” (Horia Bernea), acesta încearcă să (îşi) confirme şi el, după puteri, afirmaţia din citatul de mai sus.
www.andreibaciu.ro

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Da, este chiar gara din Vălenii de Munte!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.