Interviu cu Sven Van Driessche: Romanian Polaroid Photographers

 Frumusețea unui Polaroid este magie și hazard

Interviu de Ioana Cristina Casapu, Romanian Polaroid Photographers
Sven Van Driessche este un fotograf belgian și unul dintre invitații străini ai expoziției Emotion In Motion, realizate de Romanian Polaroid Photographers la București. Lucrările sale au fost publicate în presa internațională, dar și în calendarul POLADARIUM. La Emotion In Motion, între 15-22 august 2016, la Kube Musette, Sven va expune o selecție de Polaroide cu nuduri, realizate în călătoriile sale în România.
# Povestește-ne despre background-ul tău în fotografia instant, Sven.
Am lucrat majoritatea timpului cu filme și camere analog. Am devenit interesat de Polaroid atunci când compania a decis să înceteze producția de film. Am început să folosesc Impossible film, dar mai păstrez și câteva cartușe de film Polaroid original.
#Care este motivația ta artistică?
Încerc de fiecare dată să găsesc o frumusețe realistă în munca mea. Să privești polaroidele mele nu implică un mare efort vizual. What you see is what you get. Încerc doar să obțin o imagine frumoasă în care fiecare detaliu contribuie la atmosfera de ansamblu. Fiecare fotografie Polaroid pe care o faci este unică în intensitate a culorii și atmosferă. Fiecare detaliu trebuie să exprime perfect un lucru. Uneori pregătirea și scenografia durează mult până când poți obține cu exactitate imaginea mental pe hârtie.


#Un sfat important pentru iubitorii de Polaroid?
Fii convins că niciodată nu vei ști cu exactitate ce iese din cameră. Imperfecțiunile filmului pot produce însă un rezultat mult mai interesant decât te-ai fi așteptat.
#Ce format de film instant preferi? De ce?
Filmul clasic, pătrat. Este un alt fel de a gândi, privi și construi o imagine.
#Cum ai descrie experiența de a fotografia nuduri pe film instant și cum s-a întâmplat asta?
Am început să fotografiez nuduri acum 3 ani, când le-am cunoscut în România pe Oana și Denisa (foto). Am fost atât de încântat de rezultate încât am continuat cu nuduri. Iubesc să lucrez cu modele din România, pentru naturalețea, implicarea și interesul lor pentru ideile fotografului. Cel puțin pentru ideile mele (râde).

#De ce este fotografia Polaroid importantă?
Fiecare Polaroid este o lucrare fotografică autentică. De asemenea, poți obține imagini cu un aspect similar perioadei anilor ’70 sau ’80.
#Ce ți-ai dori să surprinzi pe ultima fotografie instant din lume?
Pământul, de pe stația ISS.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *