Povești foto : Vară în Paradis

Se umple de lumină ceața, se umple de lumină și te protejează de asperitățile lumii, de realul acesta, în fapt, atât de ireal. Și ce e Paradisul însuși, dacă nu locul unde nu mai sunt asperități, nici în afară, nici înăuntru, unde oamenii nu mai au colțuri și colți? Unde însuși Dumnezeu nu mai plânge?
E ușor să uiți de Paradis, totuși. Și, oricum, ce-ar putea face în acest sens niște amărâte de fotografii, precum cele de față? Pierdut prin praful zilelor, printre ceea ce numim realități, poți ajunge a-l socoti doar o poveste. Doar că se mai întâmplă, în tâmplă, în piept, să vezi de departe un lucru. Te apropii de el și constați că nu e deloc ce părea nu altcândva decât adineauri – după cum nici tu s-ar putea să nu fii ce aveai impresia că ești. După cum nici cerul, dacă-l privești suficient. După cum nici florile.
În plus, poveștile or fi ele povești, dar nu cumva sunt mai vii, cu adevărat vii, decât mortăciunile acestea de realități preambalate, de care nu mai scăpăm odată și care nici măcar în tomberon nu mai încap (de, plasticul are nevoie de sute de ani spre a se topi pământului)?
peisaje superbe fotografia de peisaj peisaje superbe
Și, serios acum (vedeți că fraza e cam lungă, fix o sută de cuvinte,  însă e ultima întrebare, garantez), nu e posibil ca astăzi, când poveștile cu Făt-Frumos, cel care, în loc să o omoare ca să termine odată cu ea, o vindecă pe Scorpie, dușmana lui de moarte – nu și invers –, când poveștile nu mai au loc de supereroii din superfilmele de superlarg consum și superdesenele superanimate cu supermonștri, unde nimeni nu mai are milă de nimeni, nu e deloc posibil ca fotografia să se fi ivit ea ca să ne șoptească ce altădată ne spuneau ele?
A trecut vara, acum, când scriu aceste rânduri. Mi-e dor de Paradis. Mi-e dor de Paradis. Sunt duse demult cele câteva zile petrecute la cort, pe dealurile din Holbav. Doar ochii lui Nicușor – eternă reîntoarcere.


O poveste foto de Andrei Baciu.
[products ids=105668,125012741,49509544,101907,45108147,46209499,125012680,1042468]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.