Polaroid home-made? Da! Tipareste imaginile de pe Instagram

Acum ceva timp scriam pe Clubul Foto un articol despre istoria aparatelor foto Polaroid. Printre altele, afirmam atunci ca reteaua sociala Instagram este versiunea ‘moderna’ a acestui ‘curent’ fotografic (daca ii putem spune asa). Astazi este mai usor ca oricand sa faci imagini cu filtre si efecte ‘vintage’, in format patrat, care amintesc de celebrele imagini realizate cu aparatele instant.
Totusi, intre Instagramul de acum si aparatele Polaroid exista o singura diferenta majora: imaginile de pe Instagram sunt exclusiv digitale. Nu le poti admira pe hartie. Pana acum…!

Canon Selphy CP910 Instagram Polaroid

Zilele trecute am avut ocazia sa testez noua imprimanta foto portabila Canon Selphy CP910, o imprimanta ceva mai mare decat o agenda, dar care permite tiparirea imaginilor de pe orice smartphone cu iOS sau Android, gratie conexiunii Wireless integrate (si a aplicatiei Canon Easy Photo-Print). Asadar, de aici si pana la a tiparii imaginile de pe Instagram pe hartie, simuland practic imaginile Polaroid, nu a mai fost decat un pas!
Iata cum puteti obtine si voi efectul de imagine “Polaroid” tiparind fotografiile pe care le incarcati pe Instagram (sau, de ce nu, pe Facebook!):

 Si, daca am tiparit de pe Instagram, de ce nu am putea tipari si de pe Facebook? Iata cum:

Trebuie sa recunosc ca imprimanta Canon CP910 s-a dovedit a fi o surpriza foarte placuta. Eram reticent la astfel de imprimante compacte/portabile, dar CP910 chiar isi face treaba cu brio. Printurile sunt de calitate, imaginile arata bine, au contrast, culorile sunt vii iar modul de printare wireless face toti banii. Poate fi utilizata chiar si fara a fi conectata la o sursa de curent continuu, gratie acumulatorului optional.
Asadar, cu Canon CP910 am descoperit o metoda simpla si foarte fun de a tiparii imaginile pe care le fac cu smartphone-ul. Totusi, imprimanta poate mai mult, iar slotul pentru carduri SD, conectorul USB si functia Wi-Fi va permit sa tipariti fotografii 10×15 de pe orice aparat foto sau laptop, nu doar depe mobil.
Dar, pentru a ramane in spiritul articolului acesta, tuturor fanilor Instagram le urez “Polaroidizare placuta” cu Canon CP910! 😉

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *