Se lanseaza Nikon 1 AW1

Bucuresti,  19 septembrie 2013 – s-a anuntat primul aparat foto  subacvatic si rezistent la soc din lume cu obiective interschimbabile: Nikon 1 AW1, si primele obiective subacvatice si rezistente la soc, 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8.

Rezistent la apa (pana la 15 m), rezistent la soc (de la inaltimi de pana la 2 m), rezistent la inghet (pana la -10 °C) si complet rezistent la praf, Nikon 1 AW1 continua sa performeze, indiferent de scenariul fotografic. Lansat impreuna cu doua obiective foto 1 NIKKOR AW rezistente la apa/soc/inghet, acest sistem de aparat foto surprinde cea mai buna parte a actiunii in orice mediu si nici nu va arata stingher la un eveniment elegant in oras.

Primul aparat foto subacvatic din lume cu obiective interschimbabile

Sistemul dual de procesare a imaginii EXPEED 3A de la Nikon alimenteaza fotografierea continua cu focalizare automata la 15 fps si pana la 60 fps cu AF cu punct fix, oferindu-va abilitatea de a surprinde imagini de calitate ridicata, chiar si cu actiune extrem de rapida. Senzorul CMOS in format CX ofera o rezolutie de 14,2 megapixeli si intervalul ISO ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta.

aparat foto subacvatic antisoc

Sistemul avansat de focalizare automata (AF) hibrida rapid si precis al Nikon 1 va asigura ca fiecare imagine este clara si fiecare film arata cursiv si natural. Senzorul CMOS de 14,2 megapixeli in format CX ofera un interval ISO care ajunge pana la 6400, pentru detalii frumoase in lumina scazuta. Iar cand actiunea devine alerta, Nikon 1 AW1 va permite fotografierea la cea mai buna calitate, fara a va face griji ca aparatul foto se uda, se murdareste sau va scapa din maini.

Blitul cu ridicare rezista la apa la aceeasi adancime ca si aparatul foto, astfel ca veti putea surprinde imagini in culori naturale cu mediul subacvatic.

Nikon 1 AW1 va permite sa inregistrati filme Full HD 1080p sub apa, la temperaturi extrem de scazute sau in mijlocul actiunii. Sistemul AF detectie faza si tranzitiile cursive, silentioase ale focalizarii automate asigura imagini cu aspect natural si sunet extraordinar. Inregistrati in modul film si puteti realiza o imagine la rezolutie ridicata in timp ce filmati.

Jordi Brinkman, manager de produs, Nikon 1 Compact System Cameras, Nikon Europe declara: „Suntem entuziasmati de posibilitatile pe care noul sistem AW le aduce gamei Nikon 1. Aspectul placut si constructia rezistenta la apa/soc/inghet inseamna ca puteti avea incredere ca veti realiza fotografii si filme de calitate ridicata in atat de multe medii diferite. Este sistemul perfect pentru cei care se asteapta ca echipamentul sa se comporte bine, indiferent de situatie.”

aparat foto subacvatic antisoc

Lansate impreuna cu aparatul foto, obiectivele dedicate 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 cu zoom si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 cu unghi larg sunt la fel de rezistente si de robuste ca si aparatul foto. Rezistente la apa, soc si inghet, aceste obiective asigura versatilitate, precizie si stil oriunde ati merge si va permit sa inregistrati imagini si filme extraordinare. Pe langa obiectivele noi 1 NIKKOR AW, noul aparat este compatibil si cu modelele 1 NIKKOR obisnuite. Nikon 1 AW1 va primi in primavara lui 2014 si un blit subacvatic dedicat,  Speedlight SB-N10, care sa lumineze adancurile oceanelor si marilor. SB-N10 va fi compatibil si cu carcasele subacvatice Nikon 1.

Nikon 1 AW1 si obiectivele 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vor fi disponibile in Romania la F64 la sfarsitul lunii octombrie.

 

[products ids=125007775,125007774,125007774,125007786]

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

  • Pentru cine are posibilitati financiar si e bolnav de acest microb il recomand fara nici-o retinere.

  • Am scris mai sus ok.

  • Nu credeam,ca va aparea asa o tehnica in domeniul ap. foto? am prins ap. Optior romanesc si Smena rusesc cu alea am inceput sa fotografiez era prin 1953. Realitatea ca ma depasesc si nu mai am timp sa invat, dar ramin nepotii. SUCCES..!

  • Nu credeam,ca va aparea asa o tehnica in domeniul ap. foto? am prins ap. Optior romanesc si Smena rusesc cu alea am inceput sa fotografiez era prin 1953. Realitatea ca ma depasesc si nu mai am timp sa invat, dar ramin nepotii. SUCCES..!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.