5 idei de cadouri foto-video pentru aventurieri

Cum sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar noi am început o nouă campanie dedicată cadourilor, ne-am gândit să-ți facem câteva ghiduri scurte de cadouri potrivite pentru 4 tipuri de cumpărători frecvenți ai magazinului F64.

Descoperă ofertele aici!

Așadar, continuăm seria cu tipologia cea mai spontană, chiar și în prag de sărbători și anume, aventurierii. Cum sărbătorile sunt perioada din an în care toți sperăm să fim mai aproape de cei dragi, un aventurier caută cu această ocazie să surprindă cadre cât mai memorabile, așa că, hai să vedem ce cadouri i-ar fi de ajutor:

#1 Trepied

Expuneri lungi pentru fotografii de noapte și astrofotografie spectaculoase, pentru fotografii de grup cu prietenii din călătorii, pentru animalele interesante de care nu te poți apropia, pentru cascade și peisaje care-ți taie respirația, un trepied îți va fi util indiferent de vreme, iar la F64 ai de unde alege!

Iar dacă ai nevoie de un scurt ghid pentru alegerea unui trepied, îl găsești mai jos:

7 Motive pentru care ai nevoie de trepied

Ce ar trebui să știi despre trepiedul tău foto

#2 Rucsac

În loc să te cari cu mai multe bagaje mai mici și neadecvate aventurilor tale, ți-ar fi mai mult decât util un rucsac foto dedicat, unde să ai loc să-ți pui întreagă trusă și să nu-ți faci griji cu privire la mediu și schimbările de vreme. În plus, ai o întreagă varietate de unde-ți poți alege, iar dacă ești genul care pleacă la plimbare doar cu strictul necesar, s-ar putea să fie companionul ideal pentru tot ceea ce iei cu tine.

#3 Accesorii curatare

Tocmai pentru că nu știi ce te așteaptă, este indicat să ai mereu la îndemână un kit de curățare, mai ales dacă dispui de un aparat foto mai vechi care nu este protejat împotriva intemperiilor.

#4 Boxe portabile

Nicio călătorie n-ar fi la fel fără muzica ta preferată la îndemână. În plus, la F64 găsești atâtea tipuri de boxe portabile încât sigur vei găsi mai multe modele care să se potrivească spațiului din rucsacul tău de călătorie și bugetului, oferind în același timp și o calitate foarte bună a sunetului.

#5 Camera potrivită

Sony DSC-RX100IV

Dacă ești un fotograf de călătorie la început de drum, această cameră se va dovedi foarte utilă.

 • Senzor Exmor RS BSI CMOS de 1.0″
 • Rezoluție 20.2 Mpx
 • Procesor de imagine BIONZ X
 • Filmare UHD 4K & S-Log2 Gamma
 • Obiectiv Zeiss Vario-Sonnar T* f/1.8-f/2.8
 • Distanța focală: 24-70mm (echiv. 35mm)
 • Filmare Slow Motion la 960 fps
 • Ecran rabatabil 3.0″ cu 1.228.000 de puncte
 • Vizor electronic OLED
 • Conectivitate Wi-Fi si NFC
 • Rafală de 16 fps la rezoluție maximă
 • ISO maxim 12800

Sony RX100 IV continuă traditia seriei RX100 și oferă tehnologie de top și optică excepțională într-un corp foarte compact. Senzorul Exmor RS BSI face parte din generația următoare de senzori retroiluminati și împreună cu procesorul de imagine BIONZ X este capabil de viteze extreme. Sony RX10 IV fotografiaza în rafală de 16 fps la rezoluție maximă, filmează UHD 4K la 30fps sau Slow Motion în Full HD, la 960fps. Obiectivul Zeiss Vario-Sonnar T* oferă o distanță focală echivalentă în format 35mm de 24-70mm și o diafragmă maximă de f/1.8-f/2.8. Vizorul electronic OLED tip pop-up oferă o experiență de fotografiere autentică, grație nivelului ridicat de definiție și a timpului de răspuns foarte scurt. Sony RX100 IV promite să întrunească exigentele fotografilor profesioniști, dar poate fi folosit cu ușurință și de entuziasti sau începători.

Camere de acțiune

Dacă însă ai explorat cam tot ceea ce puteai să faci în călătorii cu o cameră foto, fie ea compactă, mirrorless sau DSLR, poate te-ar interesa o cameră de acțiune, pentru mai multă flexibilitate și materiale mai dinamice ca niciodată!

Drone

Iar dacă o dronă ți-a tot venit în minte, dar ai avut o reținere în a achiziționa una, acum este momentul perfect să-ți extinzi câmpul vizual. Surprinde cele mai faine peisaje și priveliști de oriunde, într-un mod interactiv!

cadouri

Descoperă restul de oferte F64 aici!

Citește și sugestiile de cadouri pentru: entuziaști, familiști și vloggeri!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *