Panasonic Lumix FT7, o nouă cameră ultrarezistentă

Surprinde cele mai spectaculoase momente ale aventurilor tale, chiar și în cele mai dificile condiții de mediu!

Panasonic prezintă o nouă cameră din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu, destinată utilizatorilor dornici de aventură. Lumix FT7 este subacvatică (permite scufundări de până la 31 m) și rezistentă la șocuri (cădere de la 2m). Noul model dispune de un vizor electronic, senzor de 20,4 MPx și de un obiectiv cu zoom 4,6x (distanța focală minimă echivalent 135: 28mm). Modelul FT7 este companionul ideal în experiențele extreme pe uscat și în apă.

Corpul camerei, rezistent la frig (-10C) și la greutate (100kg), încorporează, într-un volum compact, tehnologii de înaltă performanță, astfel încât utilizatorul poate realiza cu succes fotografii în timpul scufundărilor, al salturilor cu schiurile sau la surfing în Hawai. De pe vârful munților, în junglă sau când se plonjează în apă, totul este posibil chiar și pentru fotografiere 4K sau când se filmează Full HD.

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte, permite o vizare precisă a subiectului chiar și în contra-lumină și când se fotografiază în exterior, în soare puternic. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inch și 1.040.000 puncte.

Capturează fiecare moment din aventurile tale prin fotografierea în rafală de mare viteză, la 10 cadre/sec (până la 11 cadre) și cu o autofocalizare foarte rapidă, pentru a putea înregistra săritura cu bungee sau când peștele mușcă momeala din cârlig. Momente incredibile pot fi surprinse în modurile video 4K sau 4K PHOTO.

Pentru cei doritori de aventuri nocturne sau pentru explorări speologice, camera poate fi folosită ca o lanternă, fără ca funcția de cameră foto să fie activată.

Dotări și detalii tehnice

  • Protecție la scufundare până la 31m coloana de apă și un design foarte robust. Noul Lumix FT7 dispune de o carcasă foarte rezistentă mecanic: protecție la scufundare până la 31m, protecție antipraf, rezistență la șocuri (căderi de la 2m înălțime), rezistență la frig (funcționare la -10 grade C) și la greutate de 100 kg.
  • Grație designului cu un minim de orificii, etanșărilor cauciucate și a utilizării sticlei securizate, camera este protejată la umezeală, praf, apă și nisip. Carcasa camerei are un perete mai gros, pentru a o face rezistentă până la presiunile dezvoltate la o imersie de 31 m sub apă și poate supraviețui căderilor de la până 2 m,
  • Toate elementele camerei au fost testate pentru bună funcționare, inclusiv la -10 grade C.
  • Seria Lumix FT nu este doar construită să reziste la rigorile mediului extern, ci dispune de o busolă și de un altimetru. Poți lua camera la pescuit sau în camping, în aventuri pe mare sau la scufundări subacvatice, vara sau iarna la ski sau snowboard; Lumix FT7 va fi gata oricând pentru a înregistra imagini deosebite sau videoclipuri.

Nou vizor electronic și ecran LCD de înaltă rezoluție

Vizorul electronic are o diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte. Noul model permite observarea și încadrarea mai ușoară a subiectelor chiar dacă acestea sunt iluminate din spate, în plin soare. Folosirea vizorului electronic asigură un consum mai redus de energie și prelungește durata de folosire a camerei pentru o singură încărcare a bateriei. Vizorul electronic are un raport al laturilor de 4:3, Ecranul LCD al camerei are o diagonală de 3 inch și o rezoluție de 1.040.000 puncte. Ecranul LCD este acoperit de o sticlă securizată, pentru a rezista la șoc și la presiune. Comutarea între vizorul electronic și ecranul LCD se face prin acționarea unui buton de pe carcasă.

O evoluție în fotografia și videografia 4K

Modelul Lumix FT7 înregistrează imagini și videoclipuri la rezoluție 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecvența de 30p/25p (în zonele de 50 Hz) sau 30p (în zonele 60 Hz) sau la 24p în format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cât și la rezoluții Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p în zonele cu 50 Hz / 60p în zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanentă.

Beneficiind de tehnologia 4K, utilizatorul poate utiliza funcția 4K PHOTO (cu o rezoluție echivalentă 8 MegaPixeli) la o frecvență de 30 cadre / sec și poate înregistra momentul decisiv al acțiunilor aflate în desfășurare rapidă. Sunt integrate trei opțiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) și 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite înregistrarea unei secvențe de fotografii luate cu o frecvență de 30 cadre / sec. Lumix FT7 dispune și de funcția Post-Focus (înregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizări diferite, urmând ca ulterior să se selecteze fotografia cu focalizarea dorită).

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atât la fotografiere cât și la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anulează cea mai mare parte din zgomotul vântului în timpul înregistrărilor video.

Modul High Speed Video permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție HD (1.280 x 720 p) la o frecvență de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).

Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.

Senzorul de imagine de 20,4 MPx

Noul model dispune de un senzor MOS de înaltă sensibilitate, de 20,4 MP, pentru a realiza imagini de cea mai înaltă calitate în clasa sa. Totodată, acesta realizează foarte rapid procesarea primară a imaginii și permite înregistrarea de fotografii cu frecvența de 10 cadre / sec (până la 11 cadre) cu obturatorul mecanic și autofocalizare pe primul cadru, respectiv 5 cadre / sec când se realizează autofocalizarea pe fiecare cadru. Autofocalizarea este rapidă și precisă și utilizează tehnologia Light Speed AF.

Modelul FT7 include un obiectiv Lumix cu zoom 4,6x (echivalent 135: 28 -128 mm), de înaltă calitate. Grație tehnologiei Intelligent Resolution, imaginea poate fi decupată și interpolată electronic realizând un zoom total de până la 9,1x, cu păstrarea calității ridicate a imaginii.

Sistemul optic de stabilizare Power O.I.S. permite compensarea tremuratului mâinilor fotografului.

Alte caracteristici:

  • Conectivitate Wi-Fi 2,4 GHz (IEEE802.11b/g/n) – Modelul Lumix FT7 include conectivitatea Wi-Fi pentru o experiență fotografică mai flexibilă. După conectarea cu un smartphone sau cu o
    tabletă, prin intermediul aplicației dedicate Panasonic Image App pentru iOS/Android, fotografiile pot fi realizate, vizualizate și distribuite de la distanță. Datele GPS pot fi adăugate imaginilor după fotografiere.
  • Încărcător priză/USB – Camera poate fi încărcată prin conectarea încărcătorului la priza de curent sau prin intermediul cablului USB.
  • Control creativ – Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Toy Effect, Toy Pop, Bleach Bypass, Miniature Effect, Soft Focus, Fantasy, Star Filter, One Point Color și Sunshine. Filtrele permit interpretarea creativă a imaginilor captate iar pe ecranul LCD se poate observa efectul lor asupra acestora. Unele filtrecreative pot fi folosite și în înregistrările video.
  • Creative Panorama – Funcția Creative Panorama permite înregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin înregistrarea de fotografii consecutive ale căror margini sunt suprapuse în vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi înregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter si One Point Color.

Notă: unele filtre nu pot fi folosite în modul video.

  • Funcția lanternă – Se poate activa pentru a ilumina diferite subiecte, chiar și fără pornirea camerei;
  • Compatibilitate SDXC UHS-I – Lumix FT7 este compatibil cu cardurile de memorie standard ADXC UHS-I pentru transferul rapid de date, inclusiv când se înregistrează videoclipuri la rezoluție 4K.
  • Performanță subacvatică și anti-praf – Lumix FT7 respectă standardele subacvatice și antipraf IPX8 și IP6X. Urmând instrucțiunile conform acestor standarde, camera poate funcționa în mediul subacvatic de până la 31 m dar nu mai mult de 60
  • Performanță antișoc – Această cameră se conformează normelor MIL-STD 810F și Metodei 516.5-Shock. Camera nu suferă avarii când cade liber de la o înălțime de 2 m pe o placă de lemn de 3 cm grosime. În majoritatea cazurilor, camera nu va suferi nici o defecțiune dacă se va izbi de orice suprafață, dacă înălțimea de cădere este mai mică de 2 m.
  • Rezistență mecanică – Lumix FT7 rezistă la forțe de apăsare de 100 kg, fără să înregistreze daune. Trecerea cu succes a probelor de mai sus nu garantează că modelul Lumix FT7 nu va suferi distrugeri, defecte în funcționare, infiltrări cu apă în orice condiții: Aceasta înseamnă că modelul Lumix FT7 trebuie folosit subacvatic până la o anumită adâncime și un anumit timp maxim, conform recomandărilor Panasonic. Protocolul MIL-STD 810F Method 516.5-Shock este o metodă standard de testare în Ministerul Apărării din SUA și care include teste de cădere de la 122 cm în 26 orientări (8 colțuri, 12 margini, 6 fețe), folosind 5 exemplare de test. Dacă un exemplar nu trece testul, se reia cu alte 5 exemplare. Panasonic a modificat această metodă, crescând înălțimea de la 122 la 200 cm iar ca suprafață de aterizare s-a utilizat o placă de lemn groasă de 3cm. Testul a fost considerat promovat, chiar dacă ocazional au fost observate mici deformări ale carcasei sau mici pierderi de vopsea sau finisaj. Conform metodelor de testare specificate de Panasonic.
  • Protecția la apă nu este garantată dacă modelul Lumix FT7 este lovit sau cade de la înălțime. Dacă modelul tău a suferit un șoc mecanic, etanșeitatea ei poate fi verificată (contra cost) la un centru service autorizat Panasonic.
  • Dacă Lumix FT7 este stropită cu detergenți, săpun, apă fierbinte, alți aditivi pentru baie, ulei de plajă, alte sustante chimice, trebuie șterse imediat.
  • Protecția la imersie este valabilă pentru apă dulce și apă marină
  • Orice defecțiuni apărute din cauza utilizării necorespunzătoare nu sunt acoperite de garanție
  • Interiorul camerei nu este protejat la apă; pătrunderea apei în interior determina defecțiuni
  • Accesoriile camerei nu sunt protejate la apă.
  • Cardul și bateria nu sunt protejate la apă; nu le manevrați cu mâinile umede; de asemenea nu însera un card umed în cameră.
  • Nu lăsa camera pentru perioade lungi de timp în frig sever, cum ar fi cabane de schi sau la altitudini ridicate, dar nici la temperaturi peste 40 grade C, cum ar fi în interiorul autoturismelor expuse în plin soare, pe plajă sau în apropierea unui calorifer. După expunerile prelungite la temperaturi înalte, rezistența la imersiune este, de asemenea, diminuată.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.