Workshop foto – masivul Ceahlău

Grafix Studio si Culoare.pro vă propun un workshop foto în masivul Ceahlău, la jumătatea lunii mai 2013 (9, 10, 11 și 12 mai).

Perioada a fost aleasă ca să vă puteți bucura de lumina sfârșitului de primăvară pe cel mai spectaculos masiv al Carpaților Orientali. Atelierul va acoperi noțiuni tehnice de fotografie și fotografierea în teren.

N-o să credeți cât de mult puteți învăța – și cât de mult vă puteți îmbunătăți fotografiile – în doar câteva zile. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să putem fotografia unul dintre cei mai frumoși munți din România în toată splendoarea lui.

Workshopul este entry și mid-level și se adresează pasionaților de fotografie (începători sau amatori entuziaști) care vor să deprindă (sau să-și îmbunătățească) în primul rând privirea fotografică, dar și tehnica. Veți căpăta cunoștințe de control manual al aparatului foto (ISO, timpi de expunere, diafragmă), de folosire corectă a balansului de alb, de folosire a filtrelor, precum și încadrarea corectă (sau artistică, luați-o cum vreți) pentru o fotografie reușită. Vom fotografia Ceahlăul de sus în jos, cu accentul pus pe fotografia la înălțime, pe platoul masivului. Veți avea ocazia să fotografiați dimineața, la 1900 de metri, celebra mare de nori a Ceahlăului – o priveliște ce taie respirația.

Numărul participanților la workshop este limitat la 18 persoane.

Tariful de participare este de 600 lei (suma acoperă cazare și mese – programul detaliat aici). Vom petrece nopțile de 9 și 11 mai la Pensiunea Crușitu din Izvoru Muntelui, iar noaptea de 10 mai la Cabana Dochia de pe platoul Ceahlăului.   

În atenția celor interesați:
– având în vedere că vom face o ascensiune pe platoul Ceahlăului (aprox. 1000 m diferență de nivel, traseu destul de abrupt și solicitant, cu o durată de aprox. cinci ore) recomandăm o condiție fizică bună;
– este obligatoriu ca participanții să aibă minim de echipament pentru o tură montană: haine impermeabile, haine de schimb (groase), bocanci (pentru ascensiunea pe platoul Ceahlăului nu vom accepta persoane care nu dispun de acest echipament);
– în ceea ce privește echipamentul foto, orice aparat foto DSLR, bridge sau compact high-end (care să suporte control manual) sunt ok. De asemenea, e recomandat să aveți un trepied (vom face multe fotografii cu timp lung de expunere) și o telecomandă (cu infraroșu, cu fir sau aparatul foto să suporte temporizarea declanșării). Luați în calcul ca în rucsacul cu care veți face ascensiunea pe platou să vă încapă echipamentul foto, hainele de schimb și orice alte accesorii personale de care veți avea nevoie. În ultima zi a workshopului vom avea o discuție pe marginea fotografiilor realizate, așa că ar fi bine să aveți cu voi și un laptop.

Vă rugăm să citiți cu atenție detaliile workshopului și vă așteptăm pentru înscrieri la adresele de email: grafixmedia@yahoo.com sau office@culoare.pro

Mai multe detalii pe: Fotoceahlau, Grafixstudio.ro sCuloare.pro

sau la numerele de telefon:

0742 642 898 (Cristi Mocanu)
0741 191 806 (Andrei Olaru).

Dacă nu vă deranjează puțină teorie și vă place să faceți fotografii faine, va fi o excursie nemaipomenită.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.