nikon z6iii

Nikon Z6III: Cel mai așteptat aparat foto-video al anului

Nikon, lider global în domeniul tehnologiei foto-video, este mândru să anunțe lansarea noului aparat foto full-frame, considerat cel mai performant din gama lui: Nikon Z6III.

Nikon Z6III oferă caracteristici comparabile cu cele ale topurilor de gamă Nikon Z8 și Z9, la un preț mult mai accesibil, fiind destinat fotografilor și videografilor care își doresc să obțină performanțe profesionale fără a face compromisuri în ceea ce privește tehnologia și portabilitatea.
Printre caracteristici principale ale Nikon Z6III se numără următoarele: un senzor CMOS Partially Stacked (primul din lume) de 24.5 megapixeli. Acest senzor oferă o calitate incredibilă a imaginii, cu un dynamic range impresionant și o fidelitate a culorilor excepțională.
Are o rată de fotografiere și înregistrare video fenomenală, până la 120 fps pentru fotografii și 240p pentru video, capturând fiecare moment decisiv cu o claritate uimitoare. Vizorul electronic de înaltă rezoluție, unic în lume, EVF de 5760K cu luminozitate de până la 4000 nits și gamă de culori DCI-P3, oferind o vizualizare vibrantă și precisă în orice condiții de iluminare. Moștenit de la modelele Z8 și Z9, puterea procesorului EXPEED 7 oferă performanțe remarcabile în procesarea imaginii și viteza de autofocalizare.
Sensibilitate AF de -10EV și urmărirea subiectului moștenită de la Z8, garantează precizie chiar și în condiții de lumină scăzută. Stabilizarea VR cu 8 trepte integrata direct în corpul camerei, asigurând imagini clare și stabile. Toate acestea cu o greutate de doar 750g și etanșare completă, funcționând la temperaturi de până la -10°C, ideală pentru orice aventură creativă.

În plus, Nikon Z6III aduce o serie de inovații unice, inclusiv un mod de pre-release capture care permite surprinderea momentelor înainte de apăsarea declanșatorului, și controlul avansat al culorilor în NX Studio, oferind posibilități creative nelimitate.
Este ideal pentru videografi, cu înregistrare RAW 4K și 6K direct în camera și înregistrare slow-motion la 10x datorită video 240p. Deține port audio Line-in pentru sunet de calitate profesională și suportă codecuri diverse: N-RAW, ProRes RAW HQ, ProRes 422 HQ, H.265 (HEVC) și H.264 (AVC). In plus există opțiunea de sincronizare de timecode între multiple camere pentru fluxuri de lucru optimizate.

Noua cameră reprezintă un mare pas înainte pentru fotografii și videografii care doresc să-și perfecționeze abilitățile sau să își dezvolte creativitatea, menținând în același timp echipamentul ultra-compact.

  • Senzor CMOS Partially Stacked de 24.5 megapixeli
  • Până la 120 fps în fotografii și 240p în video
  • Vizor hi-res de 5760K, 4000-nits, cu gamă de culori DCI-P3
  • Puterea EXPEED 7 de la Z8 și Z9
  • Sensibilitate AF de -10EV
  • AF la nivel profesional cu urmărirea subiectului moștenită de la Z8
  • VR cu 8 trepte
  • Funcționează la temperaturi de până la -10* Celsius, moștenit de la Z9
  • Corp complet sigilat
  • Ecran vari-angle de 2100k rezoluție

Nikon Z6 III: Grip vertical cu baterie, siguranță și performanță deplină

Opțional, vei avea si un grip vertical cu baterie. Noul Nikon Power Battery Pack MB-N14 poate fi folosit ca priză pentru fotografierea în format vertical sau pentru a contrabalansa lentilele teleobiective, precum și pentru sesiuni de fotografiere prelungite pe tot parcursul zilei. Datorită portului USB-C, poate fi folosit și ca încărcător de baterie atunci când priza nu este conectată la cameră.

Sloturi duble pentru carduri. Un slot CFexpress Tip B rapid și performant asigură cea mai bună performanță din clasa sa. De asemenea, este compatibil cu cardurile XQD, ajutând la protejarea investițiilor anterioare în carduri de memorie. Slotul de backup suportă carduri SD UHS-II, asigurând utilizarea performanței optime a cardurilor SD disponibile.

Video de ultimă generație

Creat pentru echipele formate dintr-o singură persoană! Menține modul compact, dar fluid și fii pregătit să iti depăsesti propriile limite. Cu această cameră full-frame agilă, o lentilă și poate un recorder audio pentru sunet – ai un sistem complet de video care ține pasul cu momentum-ul creativ. Nu vei avea nevoie de monitoare sau unități de stocare externe.
Înregistrare în RAW 4K și 6K direct în cameră
• Înregistrare la 10x slow-motion datorită video 240p
• Port audio Line-in
• Zoom Hi-Res
• Codecuri pentru orice necesitate: N-RAW, ProRes RAW HQ, ProRes 422 HQ, H.265 (HEVC) și H.264 (AVC)
• Înregistrare RAW de 12-bit și Log de 10-bit
Aceste specificații sunt concepute pentru a satisface cerințele videografiei moderne, oferind flexibilitate și performanță fără a fi necesare echipamente suplimentare.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.