Workshop Magura: o tura foto cu peripetii

Tura foto de la Măgura deşi a fost îndelung aşteptată nu a fost lipsită de peripeţii. Plecaţi de acasă încă de vineri dis-de-dimineaţă participanţii s-au străduit să ajungă  la timp. Prognoza meteo nu a fost deloc favorabilă iar codul portocaliu de ninsori şi viscol ne-a cam îngreunat drumul.  Doar 13 voinici din cei 15 au înfruntat frigul şi ninsoare ajungând la destinaţie. Drumul la dus nu a fost uşor deloc, unii au ajuns cu maşina echipată cu lanţuri, alţii au urcat dealul de la Măgura cu  maşina de dezăpezire iar cei mai curajoşi au urcat pe jos  prin pădurea de brazi.
Puţin după miezul zilei am reuşit să ne întâlnim şi să începem workshopul: am discutat detaliile cu privire la tura foto şi am pornit la drum. Satul era demenţial de frumos iar ninsoarea de peste zi a transformat totul într-o lume de basm. Deşi fulgii de zăpada continuau să cadă noi am reuşit să ne facem fotografiile.


Nici nu am realizat cum a trecut timpul, doar întunericul a fost cel care ne-a fugărit spre pensiune. Aici ne-a întâmpinat căldura şi mirosul plăcut al mâncării semn că cina era gata. După ce am servit masa ne-am retras în sala de conferinţe şi am început discuţiile despre fotografie şi modalitătile de prelucrare ale acesteia. Pe la miezul nopţii ne-a doborât somnul şi ne-am retras unul câte unul în camere.

Sâmbătă după micul dejun am plecat în tura foto care a străbătut satele Măgura şi Peştera. Vremea era promiţătoare: ninsoarea s-a oprit iar frigul era suportabil. Din când în când soarele încerca să iasă din pătura groasă de nori oferindu-ne cadre deosebite. Doi căţei ne-au însoţit la drum dată având grijă să nu ne rătăcim dar şi să ne ajute să terminăm mai repede sandwich-urile. Opririle au fost destul de dese abia reuşeam să ne mişcăm din loc deoarece fiecare participant dorea să surprindă cât mai multe cadre. Momentele amuzante ale turei nu au lipsit, cele câteva turme de oi întâlnite pe drum au fost vedetele care ne-au servit drept modele, unele dintre ele reuşind chiar să “zâmbească”.  După aproximativ opt ore de mers am ajuns din nou la destinaţie bucuroşi că am reuşit să avem o tură foto reuşită cu multe fotografii  într-unul din cele mai frumoase sate de munte din România.

Ne-am adunat repede la masa de seară unde am mâncat delicioasele bucate pregătite de gazde şi ne-am încălzit la o cană de vin fiert. De pe la ora opt am început să prelucrăm din pozele pe care le-am facut în sat şi am analizat cadrele surprinse în acea zi. Era aproape miezul nopţii şi nici nu am realizat când a trecut timpul, doar că oboseala a început să se facă simţită printre participanţi care rând pe rând s-au retras la culcare.

Duminică dimineaţa am luat micul dejun şi ne-am adunat în sala de conferinţe. Aici fiecare participant a primit de la partenerii noştrii pliante şi macro atenţii. S-au înmânat diplomele de participare şi s-au făcut fotografii pentru a imortaliza aceste momente. Au urmat apoi discuţiile privind fotografiile realizate şi tehnicile cele mai indicate pentru prelucrarea lor. Am luat prânzul şi ne-am pregătit de plecare cu gândul la locaţiile în care vom face workshopurile viitoare. Deşi la început eram doar un grup de participanţi, cele trei zile petrecute împreună discutând şi împărţind aceeaşi pasiune, fotografia, ne-au transformat într-un grup de prieteni dornici de a ne revedea la următoarele workshopuri.

Alți fotografi au mai citit și:

9 Comments

  • Vizionand fotografiile pot spune ca a meritat efortul de a trece peste nameti si de a participa la workshop

  • Zona este extrem de generoasa in peisaje. Workshop-urile fotografice desfasurate in Magura si imprejurimi ( Pestera ) au mare succes.

  • Pentru ion:
    Intr-adevar e o scapare, e vorba de satul Magura din judetul Brasov…
    Ca impresii de participant activ pot spune ca zilele de workshop au fost foarte interesante atat ca informatii noi aflate de la Toma, cat si datorita grupului creat. Intr-o fraza: multe informatii folositoare, distractie, voie buna, sport si o locatie pentru foto deosebita. Multumesc F64 pentru "Macro-atentie" … 🙂

    • Îţi mulţumesc pentru răspuns şi îţi doresc toate cele bune!

  • Iata cateva idei/pareri personale dupa ce am participat la workshop-ul organizat la Satul Magura(Brasov) cu Toma si Mona:
    – un workshop reusit dar cam scurt, ideal ar fi lumea sa ajunga mai devreme – ca sa fie timp de vizitat/facut mai multe
    – implicare 100% din partea lui Toma si Mona, ca toata lumea sa fie multumita din toate punctele de vedere
    – rabdarea celor doi in a-ti explica cum ar trebui sa folosesti aparatul si cam ce tip ce cadre poti face
    – rabdarea si calmul fata de persoane de genul meu care tot timpul raman in urma sa mai faca un cadru (da, stiu ii corup si pe altii 🙂 ) )

  • Vă rog ca în următoarele dumneavoastre articole să ne localizaţi destinaţia,doar satul Măgura (nu cred că e reşedinţă de judeţ) nu ne spune nimic(eventual napolitanele Măgura).
    În rest se pare că aţi avut parte de o experienţă frumoasă şi tehnică.
    Felicitări!

    • Magura este un sat in Comuna Moeciu, judetul Brasov:) Dar este accesibil, mai ales iarna, din Orasul Zarnesti prin drumul catre Prapastiile Zarnestilor.

      • Mulţumesc şi felicitări dacă ai fost la acest workshop.Toate cele bune!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.