Seminar „Food Photography“ – F64

Iata cateva cuvinte scrise de Ioana Tătar, Marketing&Pr Specialist, invitata in cadrul cursului Fotografia culinara cu o singura sursa de lumina.

Si uite cum F64 imi demonstreaza inca odata ca merita sa fie in topul meu de “love marks” cu o invitatie la workshopul lor, recent introdus, de fotografie culinara.

Lectorul Radu Dumitrescu,  un tip cald care face niste fotografii minunate si-a asumat rolul de a ne explica cate ceva despre food photography si nu oricum ci cu o singura sursa de lumina. Am apreciat atmosfera destinsa pe care Radu se straduia sa o mentina si desi un curs entry level mi s-a parut bine acoperiti pasii esentiali ce trebuie parcursi pentru o fotografie buna.

Am apreciat insa ca accentul s-a pus si pe compozitie, culoare, recuzita si pe sentimentul pe care ti-l da o fotografie nu numai pe aspecte tehnice.

In calitate de invitat, am intrat usor in rolul de fotograf reusind sa experimentez cu tot felul de setari, lumini, pozitii si tot tacamul pana la final cand m-am retras infometata spre casa. Am inteles de asemenea ca fotografia culinara te solicita si pentru ca te lasa dupa fiecare cadru tras cu o senzatie de pofta teribila. 🙂

Cursul acopera la inceput, pasii de baza necesari pentru o fotografie decenta. Se ia farfuria de mancare, se creaza un mic decor, se stabileste un unghi de fotografiere si se seteaza in prima instanta diafragma. Dupa care incepe joaca. Pentru cei care intretin bloguri culinare cred ca este un curs deosebit de util care iti arata nu numai ce sa faci ci si CU CE SA FACI. Eu personal am mers la cateva zile dupa curs la F64 si am achizitionat un Softbox. Ce sa zic, pe mine Radu m-a convins. 

Am trecut pe rand prin notiuni generale de baza, compozitie, iluminare si ceva prelucrare cu Photoshop Lightroom.  Pe scurt tot ce-ti poti dori de la un workshop de weekend. Eu mi-am sedimentat anumite cunostinte, am retinut odata pentru totdeauna cat de importanta este recuzita pentru o imagine reusita si mai ales am invatat ca, un minim de echipament este suficient pentru o fotografie de exceptie. F64 s-a descurcat de minune cu toata recuzita si organizarea iar studioul lor este foarte prietenos si ticsit cu tot felul de accesorii si echipamente foto pe care cu ajutorul reprezentantului lor, de ce nu, le poti si testa pe loc.

Cel putin in teorie lucrurile stau bine, acum la treaba ! 

Ioana Tătar – Marketing&PR Specialist
Stephany’s – the cupcake company

Echipament utilizat:
[products ids= 125002656]

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.