Food-photography la Barbizon, ediția a doua

În week-end am organizat un nou workshop de fotografie culinară alături de prietenii de la LumeaRețetelor și Restaurantul Barbizon, de data aceasta cu și despre preparate de toamnă.

Demonstrația maestrului bucătar Dumitru Bucșa a cuprins tot felul de rețete de sezon precum supa cremă de dovleac, iar la final papilele gustative ale participanților s-au delectat și cu clătite cu tot soiul de dulcețuri: de tomate verzi, de ceapă, de vinete, de ardei iute și altele.

Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe Radu Dumitrescu, fotograful care a susținut workshop-ul de fotografie culinară și de această dată. Noi v-am mai povestit de fotografia culinară si cu alte ocazii.

Vrem să vă lăsăm mai jos niște sfaturi pentru fotografia culinară direct de la Radu:

– in fotografia culinara este indicat prezenta unei persoane care gusta/este pe cale de a gusta din preparate;

– detaliile, decoratiile au in rol foarte important, deoarece ajuta la formarea unui cadrul apetisant;

– primul lucru care trebuie setat in momentul in care pozam o farfurie cu mancare, este diagrafma;

– inspiratia vine din cercetare – este bine sa vizualizam cat mai multe poze pentru a vedea ce unghi se potriveste mai bine;

– cand fotografiem seara, este indicat sa punem pe blitz un filtru colorat, pentru a difuza lumina la aceeasi temperatura de culoare ca si becul.

Iar pentru a vă da seama de festinul de la Barbizon, găsiți mai jos mai multe poze cu preparatele de sezon gătite de maestrul bucătar Dumitru Bucșa.

Am reusit să vă stârnim pofta?

Pentru mai multe poze vizitati pagina de Facebook

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.