Castigatori concurs Food Photography

Carne bine facuta, perpelita taman cat trebuie pentru a-i simti gustul patrunzator sau legume colorate intr-un contrast fantastic, pe un platou alb, sclipitor, peste care condimentele dau nuanţe desavarsite unui fel principal ce-ti starneste o pofta nebuna. Cat de des vezi o fotografie cu un platou de mancare si inghiti in sec?
In luna Septembrie, F64, LumeaRetetelor si restaurantul Barbizon a lansat o provocare tuturor pasionatilor de gusturi alese si lumina buna.
Astfel, in perioada 17 septembrie – 17 octombrie 2012, participantii trebuiau sa incarce cele mai reusite fotografii culinare pe platforma concursului Food Photography.
Si n-au fost putine. 483 de fotografii inscrise. Mai greu a fost sa ne decidem asupra celor mai bune 18 fotografii. Ne-a plouat in gura la vederea atator feluri de mancare, care mai de care mai bine pregatita, mai bine aranjata si mai aratoasa. 🙂
Dar sa trecem la lucruri mai serioase.
Premiile:

 1. Premiul 1 reprezentand: din partea F64 Studio participarea castigatorului in mod gratuit in cadrul cursului „Fotograf Pro in 8 saptamani – Modulul 1 – DSLR Start” in perioada ianuarie – iunie 2013 in functie de disponibilitatea castigatorului dar si in functie de planificarea cursurilor, din partea LumeaRetetelor un set de 9 cutite si cartea Bucataria de la A la Z. Valoarea estimata a premilui este de 1000 Ron.
 2. Premiul 2 reprezentand: din partea F64 Studio participarea castigatorului in mod gratuit in cadrul cursului „Fotografia de studio” in perioada ianuarie – iunie 2013 in functie de disponibilitatea castigatorului dar si in functie de planificarea cursurilor, din partea LumeaRetetelor un set gratar cu 17 piese si cartea Bucataria de la A la Z. Valoarea estimata a premiului este de 530 Ron.
 3. Premiul 3 reprezentand: din partea F64 Studio participarea castigatorului in mod gratuit in cadrul cursului Fotojurnalism” in perioada ianuarie – iunie 2013 in functie de disponibilitatea castigatorului dar si in functie de planificarea cursurilor, din partea LumeaRetetelor un tirbuson electric si cartea Bucataria de la A la Z. Valoarea estimata a premiului este de 470 Ron.
 4. Mentiuni: s-au ales 15 imagini demne de printat si expus alaturi de castigatori. Detinatorii lor pleaca cu print-urile acasa dupa expozitie.

Pozele au fost selectate si premiate in urma unei analize a comisiei desemnate de organizatorul concursului.
Comisia a fost compusa din experti fotografi si reprezentanti ai partenerilor implicati in evenimentul Workshop Food Photography, respectiv F64, LumeaRetetelor si restaurantul Barbizon. Premiile vor fi acordate in cadrul Vernisajul din 7 decembrie 2012 ce va avea loc in Showroom-ul F64.
Felicitari castigatorilor!

Premiul 1. Mirela Nita

Premiul 2. Andreea Craciun

Premiul 3. Teodora Teican

Mentiune. Daciana Sabau

Mentiune. Andreea Iancu

Mentiune. Serban George

Mentiune. Gabriel Botezatu

Mentiune. Cosmin Coman

Mentiune. Edith Frincu

Mentiune. Calin Andreescu

Mentiune. Andreea-Georgiana Dianu

Mentiune. Mirela Nita

Mentiune. Vlad Grigore

Mentiune. Andreea Nitu

Mentiune. Iulia Copaci

Mentiune. Mihai Ovidiu Iova

Mentiune. Dan-Andrei Alexandrescu

Mentiune. Mihaela Catalina Zaharescu

Alți fotografi au mai citit și:

14 Comments

 • […] Mentiune la concursul Food Photography organizat de F64, Lumea retetelor si Restaurantul Barbizon: http://www.f64.ro/blog/2012/10/25/castigatori-concurs-food-photography/ cu poza […]

 • […] si pateu. Desigur, sunt obisnuita cu ironia sortii inca de cand am castigat la concursul de la F64 si Lumea retetelor o trusa profesionista de gratar, la care inca ma uit si nu stiu ce sa-i fac. M-am intalnit cu […]

 • Cum de tot podiumul e numai din femei? :)) o fi datorita atractiei spre mancare..

 • Felicitari tuturor. E o adevarata bucurie ca ma aflu prin tre expozanti !

 • Fotografiile de luat in seama sunt de la mentiune in jos. De ce am parerea asta la fiecere concurs foto???

 • cred ca …….membrii juriului aveau peste 40 de ani ……se simte ……nota clasica …..in lista premiantiilor 🙂
  Felicitari concurentilor ! Juriul mai are de muncit ………..:)

 • foarte bine jurizat! felicitari castigatoriilor

 • Felicitari celor care au catigat, cat si celor care au participat! 🙂 Bravo! Foarte misto fotografiile 😉

 • Bune alegeri! Felicitari castigatorilor!

 • Unele poze sunt cu adevarat artistice. Cata luminozitate, cata culoare! Splendide, felicitari tuturor!

 • Nu-mi vine sa cred ca din atatea fotografii reusite am prins si eu un loc la vernisaj! Multumesc pentru apreciere :).

 • Foarte frumoase! Felicitari !

 • Foarte frumoase fotografiile !!!!!!!!

 • wowwwwww!!! Ce minunatii!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.