Marea galerie foto – Rollei UNIVERSAL 200

Trei artisti fotografi cunoscuti au avut ocazia de a testa noul rolfilm Rollei UNIVERSAL 200. In mod intentionat nu s-a impus nici o limita, nu s-a stabilit nici un gen si nici alte indicatii. Am dorit ca artistii sa foloseasca filmul in modul lor obisnuit, ca oricare alt material de film folosit in creatiile lor.
Un astfel de demers aduce cu sine si cel mai mare risc pe care un ofertant de film nou si-l poate asuma. Fiecare dintre acesti trei artisti fotografi au publicat cu multe peste sute si chiar mii de imagini artistice recunoscute ca atare, astfel ca noul Rollei UNIVERSAL 200 a putut fi comparat direct cu toate filmele folosite pana in prezent de cei trei.

Suntem de parere ca fiecare film exceleaza datorita calitatilor sale speciale, fiind totodata adecvat pentru o multitudine de diferite tipuri de aparate foto. Marturia de fata a performantei poate fi considerata si ca cel mai dur test de rezistenta la care fi supus un film. Testele de laborator nu sunt in masura sa demonstreze corect de ce este in stare un film foto. Practica este cea care ne poate demonstra calitatile reale ale unui film si domeniul de aplicare al acestuia.

Ceea ce ii caracterizeaza pe toti cei trei fotografi este ca recurg extrem de putin la prelucrarea ulterioara a cadrelor, actioneaza extrem cu luminile si umbrele, imaginile acestora oferind prioritate continutului. Artistii fotografi schimba rar tipul de film, deoarece acesta contribuie in mare parte la “semnatura” artistului. Dar toti trei artisti s-au incumetat sa mearga pe noul film. Daca Rollei UNIVERSAL nu ar fi satisfacut pretentiile acestora, cu siguranta nu ar mai fi avut loc aceasta mare expozitie foto.


O alta particularitate este faptul ca toti cei trei au lucrat cu mai multe modele de aparate foto. S-a obtinut astfel o sarabanda colorata din diverse imagini alb-negru, prezentata intr-un mod cum nu s-a mai vazut: comportamentul unui film pe diverse aparate foto – imaginile vorbesc de la sine.

Multumirile noastre artistilor Tilla Pe, Vernon Trent si Michael K. Trout.

Imagine a lui Tilla Pe – cu “Adox Blitzbox”

Imagine a lui Tilla Pe – cu “Flexaret IVa”

Imagini a lui Tilla Pe – cu “Rolleiflex Automat”

Toate fotografiile au fost predate de artistii fotografi cu aprobarea amabila de a fi publicate, acestia insa detinand in continuare toate drepturile. In caz de interes, fotografiile pot fi obtinute sub forma de printuri de calitate superioara de la artistul in cauza. Oferim datele de contact la cerere.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.