Ghid pentru fotografierea cu lensball

Fotografia cu lensball este tot mai populară. Aceste bile de sticlă creează un efecte speciale, distorsiuni geometrice, imagini inversate și lasă fotografii să fie foarte creativi atunci când vine vorba de compoziție. Iată un ghid de utilizare a acestora, pentru a obține imagini deosebite și inedite!

Ce dimensiune ar trebui să aibă lensball-ul?

În general, este indicat să cumperi un lensball de dimensiuni mai mari, dacă dorești să surprinzi o imagine mai cuprinzătoare. Obiectivul de 60 mm este mai practic pentru călătorii, dar dacă nu plănuiești să călătorești mult îți recomandăm să cumperi un lensball de 80 mm.

Cum se utilizează un lensball

Lensball-ul este ușor de folosit când vine vorba de fotografii. Setarea corectă a camerei este importantă pentru a obține o imagine de calitate. În fotografia cu lensball, setările esențiale sunt următoarele: menținerea ridicată a vitezei obturatorului și coborârea diafragmei.

Aceste setări vor crea un fundal estompat, iar focusul este pe lensball. Când faci fotografii cu lensball, este indicat să vezi imaginea în mod clar prin minge. Viteza mai mare a obturatorului elimină orice neclaritate.

Cum poți utiliza creativ un lensball

Lensball-ul acționează ca un obiectiv cu unghi larg, astfel încât poți captura o arhitectură uimitoare. Structurile circulare, de asemenea, arată foarte bine printr-un lensball, datorită felului în care acesta distorsosionează imaginea.

Poți plasa lensball-ul pe o suprafață de apă, pentru a obține o reflecție dublă.

Atunci când ridici lensball-ul pentru a face o poză, poți focaliza manual pe lensball și regla distanța dintre aparatul foto și bilă pentru a obține imaginea pe care o dorești. Te poți gândi la lensball ca la al doilea obiectiv și să te asiguri că surprinzi imaginea în interiorul bilei.

Poți surprinde imaginea unei persoane în interiorul lensball-ului, pentru portrete inedite.

Poți folosi recuzită precum conuri de înghețată sau instalații de lumini, pentru a realiza imagini surprinzătoare.

Oricum ai alege să folosești un lensball, acesta va adăuga o notă creativă imaginilor tale. Un peisaj cu care ești familiarizat de mult timp poate deveni un alt loc. În plus, față de alte accesorii destul de scumpe, un lensball este accesibil.


Vrei să câștigi un Rollei Lensball? Participă la concursul nostru de pe Instagram!


Detalii la acest link: http://bit.ly/2IiRmug

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.