(c) Neculae Juncu

Vernisaj "JUNCU79plus" – expoziție de fotografie

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 18:30, te așteptăm în sala expozițională F64, din Bd. Unirii 45, la vernisajul expoziției semnată de Neculae Juncu, “JUNCU79plus”.

Proiectul său cuprinde 35 de cadre, în majoritate portrete și interioare, peisaje sau fotografii ce abordează tehnica deformării și tema tinerețe-bătrânețe.

Neculae s-a născut într-un cătun al comunei Dărmănesti din Bacău și este Absolvent al Academiei de Studii Economice și al Cursului Postuniversitar de Relații Internaționale al Universității București.

În timpul facultății a început să îl intereseze arta. Vizita expozițiile organizate la Sala Dalles, la Casa de Cultură a Studenților, mergea la muzee, teatre, operă etc. Această pasiune a prins contur și în domeniul fotografiei.

Primul aparat a fost un Smena, urmat apoi de un Olympus, iar acum mărturisește că este Nikonist.
Odată cu iesirea la pensie s-a dedicat întru totul fotografiei. A conspectat cărti de specialitate, a studiat albume fotografice, albume de artă, a citit tot ceea ce a putut prinde despre fotografia din străinătate și din țară. Printre cărțile sale preferate de la noi se numără:  “Înot Sincron” de Voicu Bojan și Gicu Șerban, plus “De Ce Fotografia?” de Andrei Baciu, Cristina Țintă și Dorin Bofan.

Cu Nikon-ul a început să experimenteze pe teren. A aflat în scurt timp de Asociația Bucureștiul Meu Drag, de unde a învățat lucruri interesante și a legat prietenii. A participat la expoziții de fotografie de grup, cu tematici diferie. A fost în excursii de documentare în Bucuresti și în țară. I-a cunoscut pe unii dintre veteranii fotografiei românesti, cum ar fi: Viorel Simionescu, Emanuel Pârvu, Emanuel Tanjala, Eugen Negrea și Florin Andreescu. Prin fotografie a cunoscut și importante personalități ale culturii noastre: Constantin Bălăceanu Stolnici, Neagu Djuvara, Eugen Simion, Victor Crăciun, Mircea Chelaru și multe altele.

JUNCU79plus
Autoportret

Fotografia a devenit o preocupare zilnică, acum este mereu cu aparatul la piept. A luat mereu Bucureștiul la pas, începand cu Centrul Vechi, centrul, cartierele și unele zone de periferie. A fotografiat din tramvai de la un capăt la altul pe diferite linii. A fost pe clădiri înalte din București și în catacombele unor forturi din preajma capitalei. A fotografiat din goana trenurilor, taximetrelor și autobuzelor.

Subiectii lui preferați sunt: copii, fetele frumoase, femeile și bărbații în vârstă, muncitorii în acțiune, sportivii, preoții, călugărițele și multe alte tipuri de oameni. Cât despre subiecte non-umane, este fascinat de arhitectura capitalei și arta populară. Îi place să aducă o mică contribuție la cunoașterea României în lumea largă.

Fotografia îi dă prilejul să iasă din casă, să intre în forfota străzii, să se liniștească, să contempleze asupra naturii și a viețuitoarelor aparținătoare. A abordat atât portretul instantaneu, cât și fotografia macro, de peisaj, cea minimalistă, conceptuală sau abstractă, fotografia de stradă, cea documentară și chiar fotojurnalismul.

Vrei să afli mai multe? Vino să-l cunoști și să-i admiri fotografiile.
Te așteptăm vineri seară la vernisaj și la povești!
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.