Sony lansează camera RX10 IV, cel mai rapid autofocus din lume

Postat de: F64 F64

Sony lansează camera RX10 IV, care combină cel mai rapid autofocus din lume cu un obiectiv versatil 24-600mm și posibilitatea de rafală continuă la 24 fp.

  • Cel mai rapid autofocus din lume, de 0.03 secunde, cu capacitate de fotografiere continuă de până la 24 cadre pe secundă și urmărire completă AF/AE
  • 315 puncte focale AF cu detecție de fază, care acoperă aproximativ 65% din cadru
  • Obiectiv ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm, F4 cu diafragmă luminoasă și zoom mare.
  • Filmare 4K cu citire completă a pixelilor, fără efect de combinarea a pixelilor

Sony lansează astăzi camera foto RX10 IV (model DSC-RX10M4), noul vârf de gamă din gama RX10 Cyber-shot.

Camera dispune de cel mai rapid autofocus din lume de 0.03 secunde și capacitate de fotografiere continuă de până la 24 de cadre pe secundă cu urmărire completă AF/AE, 315 puncte focale AF de detecție a fazei, care rivalizează cu specificațiile celor mai rapide camere profesionale cu obiective interschimbabile și un obiectiv versatil ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-F4. Noul model RX10 IV le oferă utilizatorilor o combinație unică de mobilitate și viteză, fiind destinat atât fotografilor amatori, cât și celor profesioniști, care își doresc o soluție „all-in-one”.

Camera foto RX10 IV este echipată cu cel mai nou senzor de imagine Exmor RS CMOS 1.0-type de 20.1 MP, cu chip DRAM, un puternic procesor de imagine BIONZ X și un front-end LSI. Toate aceste componente lucrează împreună pentru a maximiza viteza generală de operare și performanța, asigurând cea mai bună calitate a imaginii, atât foto, cât și video, pe întreaga distanță focală de 24-600mm.

Focalizare și fotografiere rapide

sony

În premieră pentru gama de camere foto RX10 de la Sony, noul model RX10 IV este dotat cu un sistem Fast Hybrid AF, care valorifică avantajele oferite de cele 315 puncte de AF cu detecția fazei, care acoperă aproximativ 65% din cadrul senzorului și de punctele de AF cu detecția contrastului, permițându-le astfel utilizatorilor să fixeze focalizarea în doar 0.03 secunde.  Focalizarea de mare viteză completează distanța focală extinsă a obiectivului de 24-600mm, subiecții fiind imortalizați precis și clar.

O altă premieră pentru gama de camere Cyber-shot constă în dotarea modelului RX10 IV cu tehnologia High-density Tracking AF. Această tehnologie a fost disponibilă anterior doar în câteva camere cu obiective interschimbabile de la Sony și concentrează puncte AF în jurul unui subiect, pentru a îmbunătăți urmărirea și precizia focalizării, permițând utilizatorilor să-i fotografieze cu ușurință chiar și pe cei mai dinamici subiecți, cum ar fi atleții sau păsările.

Alte îmbunătățiri AF aduse de noua cameră RX10 IV includ o versiune îmbunătățită a funcțiilor Eye AF, Touch Focus și Focus Range Limiter.  Setarea AF-ON poate fi configurată, ca de altfel și alte moduri AF, inclusiv AF-S, AF-C și AF-A, care pot fi ajustate ușor, pe baza preferințelor utilizatorilor și în funcție de situațiile de fotografiere.

În completarea sistemului AF, camera RX10 IV oferă fotografiere continuă de mare viteză, de până la 24 de cadre pe secundă cu urmărire AF/AE, și o limită buffer de până la 249 de imagini. Odată cu îmbunătățirea semnificativă a puterii de procesare pentru noua cameră, defazajul afișajului EVF în timpul fotografierii continue a fost redus substanțial, permițând utilizatorilor să imortalizeze momentele cu maximă precizie. De asemenea, pentru confort sporit de utilizare în timpul redării imaginilor, fotografiile înregistrate continuu pot fi afișate în grupuri în loc de imagini individuale.

RX10 IV dispune de un obturator anti-distorsiune (cu viteze de până la 1/32000 secunde), care minimizează efectul de „rolling shutter”, întâlnit frecvent în situațiile în care subiecții se mișcă rapid și poate fotografia silențios în toate modurile, inclusiv în cel de fotografiere continuă la viteză mare, când este activat declanșatorul electronic. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție și un mod de declanșare mecanică.

Obiectivul ZEISS Vario-Sonnar T* 24-600mm F2.4-F4