Sony A9 – silențios, rapid și versatil

Postat de: F64 F64

Noua cameră Sony A9 revoluționează industria foto profesională. Cameră full-frame mirrorless oferă viteze uimitoare și versatilitate

  • Prima cameră foto full-frame din lume cu senzor Exmor RS CMOS de 24.2 MP
  • Fotografie în rafală Blackout-Free de până la 20fpspentru până la 241 imagini RAW/ 362 JPEG
  • Fotografie silențioasă și fără vibrații, la viteze de până la 1/32,000 sec
  • 693 puncte de autofocus cu 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă
  • Număr mare de funcționalități profesionale, precum port Ethernet pentru transfer, slot Dual SD pentru card și autonomie prelungită a bateriei
  • Stabilizare a imaginii pe 5 axe cu avantajul unui timp de expunere în 5.0 pași

Sony lansează camera foto revoluționară A9 (modelul ILCE-9).

Modelul A9, cea mai avansată tehnologic și inovatoare cameră foto creată de Sony, oferă un nivel de performanță foto fără precedent, în rândul camerelor mirrorless, SLR sau a altor modele.

Noua cameră dispune de o serie de capabilități care nu sunt disponibile pe modelele digitale SLR, cum ar fi viteza sporită, fotografia în rafală până la 20fps, 60 AF/AE calcule de tracking pe secundă și o viteză de declanșare de până la 1/32,000 secunde. Aceste performanțe se datorează în primul rând senzorului full-frame Exmor RS CMOS de 35mm – primul din lume de acest tip – care permite procesarea datelor la o viteză de până la 20 de ori mai mare decât modelele anterioare de camere foto Sony full-frame mirrorless. Noul senzor este completat de procesorul de imagine upgradat BIONZ X, care îi maximizează performanța.

Viteza fără precedent și sistemul inovator de fotografiere silențioasă sunt completate de un sistem de focalizare cu 693 puncte de autofocus cu detec’ia fazei. Acoperind aproximativ 93% din cadru, sistemul de focalizare asigură captarea subiecților rapizi, indiferent de poziția acestora în cadru.

De asemenea, noul Sony A9 dispune de un sistem de declanșare electronic, fără vibrații și fără distorsiuni, fără oglinzi mecanice sau zgomot de declanșare, ceea ce îl face un dispozitiv extrem de util pentru orice scenariu de fotografie care necesită liniște.

Sistemul inovator de autofocus al camerei permite urmărirea mișcărilor haotice din cadru cu un nivel de precizie fără precedent, având capacitatea de a calcula AF/AE de până la 60 ori pe secundă, chiar și în momentul declanșării.

sony a9

Capabilități profesionale într-un corp compact

Camera foto Sony A9 dispune de un nou vizor Quad-VGA OLED Tru-Finder de înaltă rezoluție, cu aproximativ 3.686 mii de puncte pentru reproducerea extrem de exactă și realistă a detaliilor. Noul vizor Tru-Finder oferă cea mai mare rezoluție pentru un vizor conceput pentru camerele foto A de la Sony și are un design optic care include un element asferic dublu, obținând un factor de magnificare de 0.78x și un nivel remarcabil de precizie în orice unghi. Vizorul este dotat cu un strat protector T* de la ZEISS care reduce considerabil reflexiile, fiind prevăzut cu un strat protector cu fluor pe obiectivul exterior, care protejează împotriva impurităților.

Tuturor acestor caracteristici li se adaugă un nivel de intensitate luminoasă care este de două ori mai puternică decât cea oferită de vizorul XGA OLED Tru-Finder de pe camera foto A7R II, creând o imagine cu o luminozitate aproape identică cu scena reală încadrată, oferind o experiență naturală de fotografiere.

sony a9

Modelul Sony A9 este echipat cu un sistem inovator de stabilizare a imaginii pe 5 axe, care oferă avantajul unui timp de expunere în 5.0 pași, valorificând astfel puterea noului senzor, chiar și în condiții dificile de iluminare.

Camera A9 este prevăzută cu un port Ethernet (terminal LAN cablat), care permite transferul facil al imaginilor către un server FTP specific la viteze mari, ceea ce îl face alegerea ideală pentru fotografia de studio, fotoreportaje și evenimente sportive.

Noi caracteristici pentru o funcționare rapidă

Noul model A9 de la Sony dispune de câteva funcții de focalizare noi și actualizate care acceptă o focalizare mai rapidă și mai ușoară într-o varietate de situații. Camera este prevăzută cu un joystick cu selector multiplu plasat în spatele camerei, permițându-le fotografilor să schimbe cu ușurință focalizarea în interiorul cadrului prin apăsarea selectorului multiplu în orice direcție – sus, jos, stânga sau dreapta – atunci când fotografiază în modurile de focalizare Zone, Flexible Spot sau Expanded Flexible Spot.