Canon sărbătorește 14 ani ca lider de piață

Canon sărbătoreşte al 14-lea an consecutiv în care deţine poziţia de lider pe piaţa aparatelor foto digitale cu obiective interschimbabile la nivel internaţional.

Astăzi, 29.03.2017  Canon Inc. a anunţat că aparatele foto digitale cu obiective interschimbabile dezvoltate de companie (aparatele de fotografiat digitale SLR şi aparatele foto compacte) şi-au menţinut poziţia de lider pe piaţa internaţională pentru al 14-lea an consecutiv din 2003 până în 2016.

 Aparatul foto digital SLR EOS 80D

14 ani

Canon dezvoltă componentele esenţiale disponibile în aparatele sale foto cu obiective interschimbabile – senzori de imagine CMOS, procesoare de imagine şi obiective interschimbabile, scopul său fiind de a garanta ”Viteză, confort şi imagini de înaltă calitate, conceptul de bază al modelelor EOS.” Compania foloseşte aceste tehnologii de ultimă generaţie în toată gama sa de produse, de la modelele pentru începători, care asigură imagini de înaltă calitate şi operare uşoară, până la aparatele foto de referinţă dedicate profesioniştilor, care răspund în mod eficient nevoilor unei game largi de utilizatori.

În 2000, când Canon a anunțat primul aparat foto DSLR, a introdus si un produs inovator, EOS Kiss Digital (EOS Digital Rebel sau EOS 300D Digital în alte regiuni). Acest aparat foto cu preţ avantajos şi design compact şi uşor a obţinut cea mai mare cotă de piaţă la nivel internaţional şi a pus bazele dezvoltării pieţei aparatelor DSLR. De atunci Canon a continuat să lanseze produse de impact, printre care se numără gamele de modele profesionale EOS-1D şi EOS 5D, care au deschis drumul pentru înregistrarea clipurilor video DSLR.

canon

Pe parcursul anului 2016 Canon a introdus în Japonia o linie impresionantă de aparate foto cu obiective interschimbabile, care a susţinut menţinerea poziţiei de lider a companiei pe piaţa internaţională pentru al 14-lea an consecutiv. În martie compania a lansat modelul EOS 80D pentru amatorii avansaţi, care dispune de o calitate excelentă a imaginii şi operare uşoară în momentul înregistrării clipurilor video. În aprilie Canon a lansat modelul de referinţă EOS-1D X Mark II, care reprezintă o inovaţie semnificativă în domeniul fotografiei de sport datorită funcţiei sale de fotografiere în rafală la o rată de 14 cadre pe secundă.

Modelul EOS 5D Mark IV, capabil să filmeze clipuri video 4K, a fost lansat în septembrie. În plus, linia de aparate foto cu obiective interschimbabile dezvoltată de companie a fost extinsă în continuare prin introducerea aparatului foto compact de ultimă generaţie EOS M5 în luna noiembrie.

Canon va continua să vină în întâmpinarea nevoilor gamei sale variate de clienţi prin perfecţionarea liniei sale de produse și în 2017. În aprilie compania va lansa în Japonia trei aparate foto echipate cu tehnologia de focalizare automată extrem de precisă, Dual Pixel CMOS AF: aparatul foto compact EOS M6 şi aparatele foto DSLR EOS 9000D (EOS 77D) şi EOS X9i (EOS Rebel T7i sau EOS 800D în alte regiuni).

Prin îmbunătăţirea continuă a diverselor sale tehnologii de realizare a imaginii, prin mijloacele tehnice optice de bază ale companiei, Canon va continua să consolideze şi să extindă gama EOS prin integrarea funcţiilor de fotografiere, filmare şi reţea. Canon va viza şi în viitor crearea unor produse atractive şi fiabile, care să contribuie la extinderea culturii imaginilor foto şi video.

 

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Lider de piata si prieten de nadejde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.