10 motive să alegi mirrorless Nikon Z

Fie că te gândești să treci de la o cameră DSLR la una mirrorless sau să intri pentru prima dată în lumea fotografiei, sistemul Nikon Z te va ajuta să creezi imagini și video ca niciodată până acum.

01. Cea mai mare montura mirrorless de pe piață

Montura Nikon Z, cu un diametru de 55 mm, este cea mai largă montură disponibilă pentru camerele full-frame mirrorless, adunând mai multă lumină pentru senzor. Mai multă lumină înseamnă mai mult detaliu, mai multe nuanțe în imagini și mai mult din acele culori legendare Nikon. 

În același timp distanța scurtă dintre montură și senzor, de doar 16mm (comparativ cu cei 46.5mm de pe montura F) înseamnă că obiectivele din seria Z vor oferi niște detalii impecabile de la un capat la altul al imaginii tale și vor avea o rapiditate sporită.

02. Noile obiectivele NIKKOR Z

Montura Nikon Z a schimbat fundamental modul în care pot fi proiectate și construite obiectivele. Obiectivele pot fi mai ușoare și mai compacte, făcându-le mai facil de transportat și mai confortabile în utilizare, în timp ce noile dezvoltări în ceea ce privește acoperirile și optica fac imaginile mai clare ca niciodată.

Cu peste 40 de obiective (si cu altele lansate în mod constant), gama de obiective NIKKOR Z are ceva pentru orice eventualitate, acoperind o gamă largă de distanțe focale în obiective zoom și fixe. Dacă ai deja o colecție de obiective Nikon F mount, nu-ți face griji, deoarece poți atașa mai mult de 300 de obiective Nikon F mount pe aparatul tău foto mirrorless printr-un adaptor FTZ II.

03. Vezi exact ceea ce fotografiezi

Cu o cameră Nikon Z, chiar vezi ceea ce fotografiezi. Spre deosebire de camerele DSLR cu vizor optic, camerele mirrorless Nikon Z folosesc un vizor electronic cu imagine clară. Acest lucru înseamnă că vezi exact ceea ce vede senzorul, inclusiv ajustările la expunere. În plus, trecerea la mirrorless de la DSLR înseamnă că nu mai trebuie să comuți între vizor și monitorul din spate pentru a verifica detaliile înainte de a fotografia.

04. Camera mirrorless este mai mică și mai ușoară decât o DSLR

Prin eliminarea oglinzii și a prismei prezente într-o DSLR, camerele mirrorless pot fi mai mici și mai ușoare. Poți să fotografiezi din mână toată ziua dacă dorești. Montura Nikon Z permite, de asemenea, un design complet nou al structurii obiectivului, făcând obiectivele mai compacte fara kilograme extra. Geanta ta este pe cale să devină mult mai ușor de transportat…

05. Capacități video uimitoare

Camerele mirrorless cu montură Nikon Z sunt create special pentru video. Indiferent dacă faci vlogging, filmezi produse, capturezi un eveniment de nuntă sau realizezi un film – de la TikTok la Hollywood – sistemul Nikon Z are o cameră care va face treaba cu excelență. Poți filma în diferite formate video și în uimitoarele 4K Ultra HD (sau chiar până la 8K cu modelele Nikon Z 9 și Z 8). Vei obține rezultate la nivel profesionist cu un focus-breathing minim, AF extrem de precis și performanțe incredibile în condiții de lumină scăzută.

06. Fotografiere silențioasă

Pe camerele mirrorless cu montură Nikon Z, ai opțiunea de a fotografia în mod silențios, deoarece obturatoarele mecanice produc un zgomot minim în comparație cu DSLR-urile. Acest lucru face sistemul Z perfect pentru fotografii dintr-o ascunzătoare în pădure (așa cum face Konsta Punkka) sau pentru fotografii la Wimbledon, așa cum face Corinne Dubreuil, unde zgomotul nedorit este evitat.

07. Mai multe puncte de focalizare

În timp ce DSLR-urile reflectă o parte din lumina care intră pe un senzor de focalizare separat, camerele mirrorless utilizează întregul senzor principal pentru focalizare automată, astfel încât numărul de puncte de focalizare poate fi mult mai mare. Nikon Z 9 și Nikon Z 8 au 493 de puncte de focalizare. Adaugă multiple funcții, cum ar fi urmărirea precisă a ochilor (atât la animale, cât și la oameni), care funcționează și în timpul filmării video, și imaginile tale vor rămâne întotdeauna clare.

08. Viteze de fotografiere în serie mai rapide