10 motive să alegi mirrorless Nikon Z

Fie că te gândești să treci de la o cameră DSLR la una mirrorless sau să intri pentru prima dată în lumea fotografiei, sistemul Nikon Z te va ajuta să creezi imagini și video ca niciodată până acum.

01. Cea mai mare montura mirrorless de pe piață

Montura Nikon Z, cu un diametru de 55 mm, este cea mai largă montură disponibilă pentru camerele full-frame mirrorless, adunând mai multă lumină pentru senzor. Mai multă lumină înseamnă mai mult detaliu, mai multe nuanțe în imagini și mai mult din acele culori legendare Nikon. 

În același timp distanța scurtă dintre montură și senzor, de doar 16mm (comparativ cu cei 46.5mm de pe montura F) înseamnă că obiectivele din seria Z vor oferi niște detalii impecabile de la un capat la altul al imaginii tale și vor avea o rapiditate sporită.

02. Noile obiectivele NIKKOR Z

Montura Nikon Z a schimbat fundamental modul în care pot fi proiectate și construite obiectivele. Obiectivele pot fi mai ușoare și mai compacte, făcându-le mai facil de transportat și mai confortabile în utilizare, în timp ce noile dezvoltări în ceea ce privește acoperirile și optica fac imaginile mai clare ca niciodată.

Cu peste 40 de obiective (si cu altele lansate în mod constant), gama de obiective NIKKOR Z are ceva pentru orice eventualitate, acoperind o gamă largă de distanțe focale în obiective zoom și fixe. Dacă ai deja o colecție de obiective Nikon F mount, nu-ți face griji, deoarece poți atașa mai mult de 300 de obiective Nikon F mount pe aparatul tău foto mirrorless printr-un adaptor FTZ II.

03. Vezi exact ceea ce fotografiezi

Cu o cameră Nikon Z, chiar vezi ceea ce fotografiezi. Spre deosebire de camerele DSLR cu vizor optic, camerele mirrorless Nikon Z folosesc un vizor electronic cu imagine clară. Acest lucru înseamnă că vezi exact ceea ce vede senzorul, inclusiv ajustările la expunere. În plus, trecerea la mirrorless de la DSLR înseamnă că nu mai trebuie să comuți între vizor și monitorul din spate pentru a verifica detaliile înainte de a fotografia.

04. Camera mirrorless este mai mică și mai ușoară decât o DSLR

Prin eliminarea oglinzii și a prismei prezente într-o DSLR, camerele mirrorless pot fi mai mici și mai ușoare. Poți să fotografiezi din mână toată ziua dacă dorești. Montura Nikon Z permite, de asemenea, un design complet nou al structurii obiectivului, făcând obiectivele mai compacte fara kilograme extra. Geanta ta este pe cale să devină mult mai ușor de transportat…

05. Capacități video uimitoare

Camerele mirrorless cu montură Nikon Z sunt create special pentru video. Indiferent dacă faci vlogging, filmezi produse, capturezi un eveniment de nuntă sau realizezi un film – de la TikTok la Hollywood – sistemul Nikon Z are o cameră care va face treaba cu excelență. Poți filma în diferite formate video și în uimitoarele 4K Ultra HD (sau chiar până la 8K cu modelele Nikon Z 9 și Z 8). Vei obține rezultate la nivel profesionist cu un focus-breathing minim, AF extrem de precis și performanțe incredibile în condiții de lumină scăzută.

06. Fotografiere silențioasă

Pe camerele mirrorless cu montură Nikon Z, ai opțiunea de a fotografia în mod silențios, deoarece obturatoarele mecanice produc un zgomot minim în comparație cu DSLR-urile. Acest lucru face sistemul Z perfect pentru fotografii dintr-o ascunzătoare în pădure (așa cum face Konsta Punkka) sau pentru fotografii la Wimbledon, așa cum face Corinne Dubreuil, unde zgomotul nedorit este evitat.

07. Mai multe puncte de focalizare

În timp ce DSLR-urile reflectă o parte din lumina care intră pe un senzor de focalizare separat, camerele mirrorless utilizează întregul senzor principal pentru focalizare automată, astfel încât numărul de puncte de focalizare poate fi mult mai mare. Nikon Z 9 și Nikon Z 8 au 493 de puncte de focalizare. Adaugă multiple funcții, cum ar fi urmărirea precisă a ochilor (atât la animale, cât și la oameni), care funcționează și în timpul filmării video, și imaginile tale vor rămâne întotdeauna clare.

08. Viteze de fotografiere în serie mai rapide

Gama de camere Nikon Z poate realiza fotografii în serii mult mai rapide decât echivalentele DSLR – până la 120 de cadre pe secundă cu Nikon Z 9 și Nikon Z 8. Aceste viteze de fotografiere în serie ultra-rapide înseamnă că nu vei rata niciodată un cadru. Acest lucru este util în special pentru cei care fotografiază acțiune, cum ar fi sportul sau natura sălbatică, și au nevoie să captureze momentul perfect de fiecare dată.

În plus, noua funcție Pre Release Capture a lui Nikon Z 8 și Z 9 permite capturarea unui număr chiar mai mare de fotografii înainte de apăsarea butonului declanșator, cu modurile pre- și post-fotografiere setate la 30fps sau uimitoarele 120fps, astfel încât să fii întotdeauna sigur că îngheți exact momentul pe care îl doreai.

09. Fiecare firmware îți va îmbunătăți camera

Cu noile actualizări de firmware, sistemul Nikon Z este întotdeauna îmbunătățit. Actualizările frecvente ale firmware-ului oferă utilizatorilor funcționalități adăugate, caracteristici (cum ar fi filmarea în 8K) sau compatibilitate avansată, ceea ce înseamnă că vei primi întotdeauna cel mai recent software, indiferent de momentul în care ai achiziționat aparatul foto.

Una din cele mai recente actualizari, o nouă versiune de firmware pentru Nikon Z 9 (4.0) a introdus mai multe funcții noi, inclusiv Auto Capture, o nouă opțiune de declanșare la distanță în care poți seta criteriile pentru ceea ce dorești să capturezi, te poți îndepărta și poți lăsa camera să facă restul.

10. Este un Nikon

Nikon a fost în fruntea inovației fotografice timp de peste 100 de ani, concentradu-se exclusiv pe creearea unor camere legendare și stând în spatele multor imagini iconice din istoria recentă. Aparatele foto Nikon au fost întotdeauna cunoscute pentru ergonomia și calitatea uimitoare a imaginilor, iar seria Z de camere mirrorless duce inovația în fotografie și video la următorul nivel.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.