Tura foto din Delta Văcărești – impresii și imagini

Postat de: F64 F64

Delta Văcărești reprezintă un loc bun de antrenament vizual, practică și inspirație pentru fotografi. Pornind de la acest gând, pe 13 și 14 iulie, am pregătit o tură foto dedicată, alături de Dragoș Stoica.

Entuziasmul a fost pe măsură, astfel că 80 de pasionați s-au înscris pentru tură în mai puțin de 2 ore. Pe lângă tips & tricks-urile pe care Dragoș le-a oferit, pasionații de fotografie au putut testa și o serie de obiective pentru fotografia de natură și wildlife, subiectele fotografice fiind variate în delta dintre blocuri: libelule, perdeaua de trestie, pâlcuri de sălcii şi răchite sau trunchiuri contorsionate, păsări de tot felul, detalii abstracte din natură, un apus superb șamd.

Curioși de cum s-au desfășurat lucrurile și de rezultatele fotografice? Atunci haide să vedem imaginile și câteva testimoniale de la fața locului, însoțite și de un clip video de making of.

„Căldură mare și pe termometru, și la sol. Să pleci din casă la ora 18 echivalează cu o sinucidere conștientă. Pârjol în toată regula. Daca ai însă o tură foto în Delta Văcărești programată la acea ora, este imposibil să spui pas. Îți iei frumos echipamentul în spate, spui o rugăciune, îți arunci în rucsac doi litri de apă, și pleci.

În linii mari cam așa a început tura foto organizată de F64 împreună cu Dragoș Stoica. Nu am fost singurul prezent, aproximativ 20 de pasionați care nu au ținut cont de caniculă au fost prezenți.

F64 a pus la dispozitie câteva obiective Sigma 150-600mm, numai bune pentru wildlife, atât cât să prinzi în vizor păsăretul care își face veacul prin Parcul Natural Văcărești.Din păcate nu am reușit să prind unul, m-am limitat la echipamentul pe care îl am, un 70-200mm f/4 pe un body Nikon D7200, insuficient însă pentru a fotografia păsările care leneveau pe lac.

Fiind mult prea departe de mine și fără nicio șansă să mă pot apropia de ele, m-am adaptat: libelulele erau din belșug, până la urmă și libelula este o zburătoare destul de spectaculoasă.

Am așteptat și asfințitul cu soarele leneș care se pierde printre blocurile de la Asmitia Garden. Dacă aveți drum prin zona Vitan colț cu Hotel Rin, vă recomand să zăboviți un asfințit acolo, garantez că nu o să regretați.” (Marius Burda – fotograf participant)