Fotografia de stradă – Expoziție Bulb
Vino la F64 între 30 iunie și 9 iulie pentru o expoziție de fotografie de stradă cu imagini surprinse de finaliștii concursului PHOS Street Photography Days.
Fotografia de peisaj este o temă interesantă, mai ales că poate că mulți dintre noi așa am început să fotografiem, ba încercând să surprindem un jurnal fotografic al călătoriilor, ba experimentând cu lumini sau cu timpul de expunere. Noi am pregătit o serie de articole și clipuri despre fotografia de peisaj pentru ca tu să descoperi ce echipament te-ar ajuta să performezi în acest stil de fotografie și care sunt trucurile pe care poate nu le știai.
Tot ce îți mai lipsește este o călătorie ca să te apuci de fotografiat, iar toamna e printre cele mai fotogenice anotimpuri așa că pregătește echipamentul și hai la fotografiat!
Fotografia de peisaj este una dintre modalitățile de a păstra înfățișarea naturii alături de noi indiferent de timp, loc, anotimp și vârstă. În timp ce poate fi surprinsă în mare parte cu orice tip de echipament foto, pentru rezultate profesionale și/sau cadre realizate noaptea sub clar de stele, ai nevoie de un obiectiv performant. Însă, nu doar unul te poate ajuta. În final depinde de ceea ce vrei să surprinzi atunci când fotografiezi peisaje și, desigur, unde te duci.
În acest articol aflăm care sunt tipurile ideale de obiective pentru fotografia de peisaj, cu recomandări de la fiecare brand în parte, fie că vorbim de aparate foto DSLR sau mirrorless.
Desăvârșirea măiestriei unui fotograf de peisaj poate fi un proces îndelungat, poate dura chiar întreaga viață, de aceea este întotdeauna recomandabil să ascultați cât mai multe sfaturi venite din partea profesioniștilor.
În acest articol, ambasadorul Sony Michael Schaake ne oferă sfaturi pentru fotografia de peisaj, pentru a surprinde peisajul perfect.
Cum obţii fotografii de peisaj spectaculoase, care îţi taie răsuflarea? Cum faci ca, atunci când dai peste spectacole incredibile ale naturii, să le poţi surprinde în imagini pe măsură şi nu să te trezeşti cu fotografii banale şi şterse gen IOLA (io la mare, io la munte)?
Îţi oferim un ghid cu 10 paşi recomandaţi pentru a obţine fotografii de peisaj reuşite. Vei vedea că e mult mai uşor decât crezi. Pentru a face o fotografie de peisaj bună trebuie să ţii cont de lumină, compoziţie, profunzime de câmp, geometrie şi alte câteva elemente.
Fotografiile cu timpi lungi de expunere pot crea imagini dinamice suprarealiste. Printre fotografii de peisaje sau alb-negru, această tehnică are un tipar caracterizat prin compozițiile simple și expunere până la câteva minute ce blurează elementele în mișcare precum apa sau cerul. Dar nu excludem nici efectele fantomatice bine cunoscute, plus contribuția acestei tehnici în fotografia fine-art.
Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele, indiferent că te pasionează peisajul sau fine-art-ul!
Afla alaturi de Toma Bonciu modul in care un fotograf de peisaj foloseste diversele filtre fotografice, pentru rezultate de impact.
Dan Dinu, ambasador Nikon, ne invită la o incursiune în lumea minunată a fotografiei de natură. Descoperă și tu câteva din sfaturile sale.
Împerechează echipamentele potrivite pentru fiecare temă și vei primi o surpriză.
Ți-au plăcut cele 2 primele 2 jocuri? Mai multe vor apărea curând.
Vino la F64 între 30 iunie și 9 iulie pentru o expoziție de fotografie de stradă cu imagini surprinse de finaliștii concursului PHOS Street Photography Days.
Într-o lume a vitezei, în care timpul liber este un lux, iar tot ceea ce ne înconjoară este din ce în ce mai mult digitalizat și automatizat, fotografia poate fi unul din acele hobby-uri de care să ne bucurăm și prin care să dăm frâu liber creativității și imaginației.În 1990, când aveam doar 13 ani, […]
Cum e să-ți printezi fotografiile direct din sufragerie, fără griji pentru cartușe sau costuri? Am testat imprimanta foto Epson EcoTank L8050, un model compact cu 6 culori, ideal pentru fotografi, creatori de conținut și familii. Află cum se comportă în utilizare reală, cât costă o fotografie și dacă merită investiția.
Într-o eră în care orice fotografie poate fi făcută, editată și distribuită în câteva secunde, poate părea ciudat că un număr tot mai mare de tineri aleg să se întoarcă la un mod de fotografiere aparent învechit: filmul. Și totuși, tot mai mulți tineri din Generația Z îmbrățișează această formă clasică de fotografie, redescoperind frumusețea procesului lent și imperfect. Ce
Canon Europe a lansat RF 75-300mm F4-5.6, un obiectiv telefoto cu zoom compact, uşor de folosit, ideal pentru fotografii amatori care vor să fotografieze natură sau sporturi, cu un echipament din Sistemul EOS R.
Indiferent dacă ești fotograf de nuntă, de botez sau de evenimente corporate, în 2025 ai opțiuni excelente în gama mirrorless. Cele mai bune 6 optiuni le poti descoperi in acest articol. Alege în funcție de stilul tău, buget și workflow. Iar dacă ai nevoie de ajutor să alegi, te așteptăm în showroomul F64 sau în secțiunea de comentarii!
Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!
Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!