(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Jorge Miguel Jaime Baez – Fotografia de nuntă

Meseria fotografului de nuntă a suferit schimbări dramatice în ultimii ani. Au apus demult zilele în care oaspeții erau aliniați în mod formal în fața unui zid pentru realizarea nesfârșitelor fotografii de grup. În schimb, misiunea fotografului de nuntă modern constă în documentarea zilei și în imortalizarea amintirilor celor prezenți.

Folosindu-și abilitățile dezvoltate ca fotograf documentar, Jorge Miguel Jaime Baez fotografiază nunți acordând o atenție deosebită acelor momente discrete. În acest articol ne oferă câteva indicații despre modul în care folosește camera pentru a spune povestea celei mai importante zile din viața cuplurilor.

Fiți invizibili

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

La fel ca în cazul unui fotograf documentar, fotografierea cu discreție este o abilitate esențială. Funcțiile precum obturatorul silențios al aparatului Sony α7RIII îi permit lui Jorge să-și facă meseria neobservat, surprinzând imagini fără a deranja subiectele.

A obține accesul necesar care să-i permită să obțină imaginile dorite se reduce la încredere. „Încerc să petrec cât mai mult timp cu mireasa și mirele, să-i cunosc. Vreau ca mireasa și mirele, familia și prietenii să se simtă reprezentați de acele imagini, astfel încât emoțiile lor să fie autentice.”

Fiți gata să reacționați

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Planificarea și pregătirea reprezintă componente consistente ale activității unui fotograf de nuntă. Trebuie să cunoști locația, programul zilei, oaspeții importanți și o mulțime de alte lucruri. Pe lângă toate acestea, în această zi, sarcina lui Jorge este și de a detecta și a reacționa la momente cheie. Cheia este să ai o cameră suficient de rapidă pentru a reacționa în timp util. Jorge utilizează, de fapt, două camere Sony α7R III, fiecare cu un obiectiv diferit, ceea ce înseamnă că poate fotografia rapid evenimentele fără a fi nevoie să schimbe obiectivul.

Pentru fotografiile cu unghi larg folosește obiectivul Zeiss Batis 25mm f/2, iar pentru a se apropia mai mult de subiecte, pe cealaltă cameră a instalat un obiectiv Sony Zeiss 55mm f/1.8. Când aceste obiective se combină cu viteza de focalizare automată și fiabilitatea funcției de focalizare automată a ochilor a aparatului α7R III, Jorge poate fi sigur că subiectul imaginii este cât se poate de clar în momentul care contează, în fiecare fotografie.

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Când Jorge nu se poate apropia suficient de mult, senzorul Full Frame de 42,4 megapixeli al aparatului α7R III îi oferă posibilitatea de a decupa imaginile în etapa de editare, având la dispoziție rezoluția și detaliile necesare pentru a obține fotografii ce vor trece testul timpului.

Faceți ceva diferit

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Fiecare nuntă este diferită și fiecare locație oferă o nouă oportunitate de a obține imagini care să sfideze tiparul. O parte din documentarea lui Jorge constă în a afla despre eventualele momente surpriză – cum ar fi focurile de artificii sau exploziile de confetti. Știind aceste lucruri, poate găsi cea mai bună locație pentru a surprinde aceste momente.

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Uneori există chiar posibilitatea de a fotografia dintr-un unghi inedit. „La o nuntă pe care am fotografiat-o recent, m-am uitat pe balcon, am văzut ceva pictat pe stradă și m-am gândit că s-ar putea încadra într-o fotografie interesantă a mirelui. Apoi am instalat aparatul Sony RX0 și, folosind smartphone-ul cu opțiunea de fotografiere la distanță din aplicația Sony Imaging Edge, am reușit să surprind imaginea deși eram în continuare poziționat pentru a fotografia ieșirea convențională a cuplului.”

Nu conteniți să învățați

(c) Jorge Miguel Jaime Baez

Pentru aspiranții fotografi de nuntă, Jorge are un sfat simplu: nu conteniți niciodată să învățați. „Cheia este să continuați să descoperiți: descoperiți tehnici și autori, stabiliți sarcini, aflați-vă limitele și rezolvați problemele care apar cu minimum de resurse. Perspectiva se schimbă în fiecare minut, iar această perspectivă devine mai personală și mai înțeleaptă.”


Jorge este un ambasador prin imagini al Sony Europe și puteți vedea mai multe lucrări ale acestuia la această adresă.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • WOw; chiar slabe fotografiile.
    Si tehnic si compozitional.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.