Accesorii audio utile pentru fiecare creator de conținut

Creatorii de conținut care înregistrează sunet, sau sunet și imagine, pot utiliza microfonul unui smartphone, dar calitatea materialului obținut poate avea de suferit. De aceea, influencerii apelează de cele mai multe ori la accesorii audio și microfoane externe de o calitate excelentă pentru a capta sunet de calitate.

De ce ai nevoie de accesorii audio performante?

Un telefon performant poate fi un instrument util pentru captarea sunetului pentru un creator de conținut aflat la început de carieră, dar tranziția către crearea de conținut bazată pe lucrul la computer te ajută să atingi un alt nivel de calitate. Dacă lucrezi cu microfoane externe, atunci o interfață audio devine o necesitate. Numărul mai mare de canale îți permite să înregistrezi mai multe surse simultan, un plus major pentru emisiunile cu mai mulți interlocutori sau pentru redarea în flux a unei transmisiuni în direct.

Ce echipament audio este util pentru un creator de conținut?

Pentru a crea un podcast sau înregistrări video, ai nevoie de echipament audio de calitate, începând cu interfața audio potrivită. Iată care sunt cei mai importanți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare atunci când decizi cu ce tip de echipament dorești să lucrezi și ce gadgeturi să iei cu tine peste tot.

O interfață audio convertește semnalele analogice de la un microfon într-un semnal digital pe care îl poți înregistra și edita pe computer.

Focusrite Scarlett Solo 3rd Gen Interfata Audio
ZOOM H8 Recorder Audio XLR 12 Canale

Un mixer combină mai multe surse audio pentru a produce un mix stereo sau mono final. Un mixer oferă mult mai mult control decât o interfață audio standard. Unele mixere dispun de interfețe audio încorporate, permițând o configurare ultrasimplificată.

Microfoanele externe sunt esențiale dacă vrei să capteze un sunet de înaltă calitate pentru publicul tău. Creatorii de conținut de astăzi folosesc de obicei unul dintre cele trei tipuri de microfoane.

Microfoane condensator

Microfoanele condensator oferă cel mai înalt nivel de calitate audio. Acest tip de microfon este extrem de util pentru conținut vocal. Totuși aceste microfoane sunt extrem de sensibile și pot capta zgomotul de fundal nedorit.

Audio-Technica AT2020USB+
Audio-Technica AT2035

Microfoane dinamice

Microfoanele dinamice au un design foarte simplu care le face accesibile oferind în același timp o calitate audio excelentă. În general, microfoanele dinamice sunt mai puțin sensibile la zgomotul ambiental, ceea ce le face o alegere excelentă pentru streaming.

Microfoane USB

Microfoanele USB înlocuiesc conectorul de ieșire XLR standard al unui microfon cu un cablu USB care are ieșire digitală conectabilă direct la computer/smartphone. Un microfon USB poate avea un condensator sau un element dinamic, oferind un sunet ușor diferit fiecărui model.

Tipuri de accesorii audio ideale pentru influenceri

Tascam - braț pentru montarea microfoanelor

Tascam este un braț flexibil pentru montarea microfonului pe suprafețe precum masă, birou etc. De exemplu, Tascam TM-AM2 Braț Flexibil de Masa pentru Microfon are un  braț de 52 cm și se poate monta pe suprafețe cu grosimea de până la 55 mm cu ajutorul unei cleme care se prinde pe acestea.

Accesoriu pentru montarea transmițătorului și a receiverului pe camera

Acest accesoriu îți permite să montezi transmițătorul și receiverul pe camera. De exemplu, Smallrig 2998 are un suport care se montează prin patină pe cameră.

Stativ pentru microfon

Stativul pentru microfon este un suport care oferă o soluție compactă și ușoară pentru poziționarea microfonului pe o masă sau pe un birou.

Filtru pentru microfon

Filtrul pentru microfon este un accesoriu realizat din material neutru din punct de vedere acustic, dar care permite transparența sonoră, blocând în același timp foarte eficient rafalele de aer. De exemplu, Nowsonic Voice Screen este un filtru pop cu pereți dubli cu un diametru de 15 cm.

Ustensilă pentru protecția antivânt

Ustensila pentru protecție antivânt numită și coadă de pisică este creată pentru a reduce zgomotul produs de vânt atunci când se înregistrează în condiții de vreme nefavorabile.

Panouri pentru izolare fonică

Panourile precum Elgato wave panels sunt folosite pentru izolarea fonică a studioului de înregistrare. 

Cabluri și adaptoare audio

Cablurile și adaptoarele audio leagă microfonul de interfața audio.

Alegerea corectă a echipamentului audio performant: sfaturi pentru începători

Crearea de conținut audio-video de tip podcast sau videoblogging este o activitate extrem de răspândită. Mulți creatori de conținut își doresc să devină profesioniști în acest domeniu și de aceea apelează la cele mai bune aparate digitale pentru influenceri. Trebuie avut în vedere faptul că și pentru activitatea de vlogging sau podcast, trebuie să achiziționezi echipamentul adecvat, adică minim o cameră video și un microfon.

Caracteristici și cerințe

Microfonul pentru un creator de conținut este un dispozitiv tehnic important care este necesar pentru filmarea unui videoclip sau înregistrarea unui podcast.

Dacă ești începător, un dispozitiv funcțional și modern te poate ajuta să transformi hobby-ul într-o profesie prin crearea de conținut de calitate.

Microfonul este la fel de important precum camera video.

Microfoanele condensator sunt foarte sensibile la sursa de sunet. În consecință, ele pot transmite cele mai mici detalii și nuanțe. Pentru ca dispozitivul să funcționeze pe deplin, este necesar să i se asigure o sursă de alimentare de 48 volți. Atunci când cumperi un dispozitiv condensator, reține că trebuie să te afli într-o cameră special echipată pentru înregistrarea sunetului. Așa cum am menționat mai devreme, echipamentul audio este sensibil la cel mai subtil zgomot de fundal.

Astfel, camera în care înregistrezi sunetul trebuie să aibă un sistem de izolare fonică de înaltă calitate și fiabil.

Dacă nu ai la dispoziție o cameră special echipată, atunci este mai bine să alegi un microfon dinamic. Acesta nu necesită o sursă de alimentare suplimentară, motiv pentru care mulți utilizatori preferă această versiune specială. În același timp, indicele de sensibilitate al echipamentului este mult mai mic decât cel al microfonului condensator. Această caracteristică este utilă în situațiile în care nu poți elimina în totalitate zgomotul de fundal.

Producător și vânzător

Astăzi, pe piața echipamentelor de înregistrare a sunetului, poți găsi microfoane produse de diferite companii. Este recomandat ca începătorii să-și îndrepte atenția către companii cunoscute în rândul utilizatorilor. Firmele mari sunt supuse în mod constant unor diferite tipuri de controale și audituri. În consecință, atunci când achiziționezi un produs, poți fi sigur că acesta îndeplinește toate standardele internaționale și cele mai înalte cerințe tehnice. De asemenea, este recomandat să cumperi produse de la magazine specializate în vânzarea unor astfel de echipamente pentru a obține toate informațiile necesare, pentru a le testa și a beneficia de toate serviciile postvânzare.

Durata de viață

În acest sens, pentru a face o alegere bună,  perioada de garanție ar trebui evaluată de către utilizator în procesul de cumpărare. Aceasta este o perioadă de timp în care producătorul garantează înlocuirea sau repararea gratuită a echipamentului în cazul constatării oricăror defecțiuni.

Preț

În toate categoriile de preț, există modele de microfoane care sunt potrivite pentru fiecare tip de utilizator. Prin urmare, ar trebui să te concentrezi asupra caracteristicilor modelului adaptat nevoilor tale.

Funcţii

Datorită varietății largi de modele de microfoane, fiecare producător se străduiește să creeze echipamente de cea mai înaltă calitate potrivite pentru o varietate de sarcini. Deci, unele dispozitive sunt realizate special pentru înregistrarea în studio, altele sunt necesare pentru desfășurarea de prezentări podcast și conferințe. Atunci când alegi un microfon, asigură-te că te familiarizezi cu funcționalitățile acestuia, descrise în detaliu  în manualul de instrucțiuni. Acordă atenție unor factori precum sensibilitatea, intervalul de frecvență perceput, volumul maxim etc.

Design exterior

Dacă ești autorul unui canal Youtube, atunci există o mare probabilitate ca microfonul să fie vizibil în cadru pentru audiență. În consecință, ar trebui să acorzi prioritate dispozitivelor cu un design plăcut din punct de vedere estetic.

Accesoriile audio pot influența calitatea conținutului audio sau video creat, de aceea, este recomandat să ai echipamente adecvate pentru realizarea unui material de succes.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.