De ce aparate digitale are nevoie un influencer la început de drum?

Pe rețelele de socializare, poți deveni un influencer de succes cu echipamentul potrivit. Dacă ești un influencer aflat la început de drum, cu siguranță ești în căutarea unor aparate digitale potrivite. 

De ce ai nevoie de un echipament profesional?

Definiția termenului de influencer evoluează constant în ceea ce privește tipurile de conținut distribuite pe rețelele de socializare și modul în care îl partajează.  

Influencerii care folosesc un echipament profesional digital au un potențial mai ridicat de a avea succes pe piață. Cu echipamentul potrivit, aceștia pot atrage atenția utilizatorilor de pe rețelele de socializare și a brandurilor care vor plăti să-și promoveze produsele. Nu în ultimul rând, un echipament profesional reprezintă o investiție durabilă.

Tipuri de aparate digitale utile pentru un influencer

Echipamente foto video

Pentru a capta cele mai profesioniste fotografii și videoclipuri de calitate, un influencer poate avea nevoie de aparate foto profesionale și de o serie de obiective interschimbabile.

Influencerii ar putea avea nevoie de un aparat foto DSLR dacă distribuie mai mult conținut pe Instagram sau de o cameră video de vlogging dacă se concentrează pe canalul de YouTube. De asemenea, este potrivită alegerea unei camere care să poată transfera conținut de înaltă calitate prin WiFi pentru a facilita postarea rapidă pe rețelele de socializare.

 Înainte de a alege aparatul potrivit, este necesar să ai în vedere faptul că există trei dimensiuni ale senzorului pe care aparatele foto le au în zilele noastre și anume Full-frame, APS-C și Micro 4 /3.

Aparatele foto cu senzor full-frame sunt în continuare preferate de către majoritatea influencerilor în ceea ce privește calitatea imaginii. Aparatele cu senzor mai mic pot oferi și ele unele beneficii. De exemplu, aparatele cu senzor APS-C sunt mult mai ușor de transportat și prezintă o calitate bună a imaginii, iar cele cu senzor Micro 4/3 se comportă bine pentru înregistrările video.

Camere de acțiune sau vlogging

Camerele de acțiune sunt cunoscute pentru captarea de imagini pentru sporturi extreme sau activități în aer liber. Cu toate acestea, sunt o opțiune excelentă pentru orice tip de conținut în mișcare, în principal, datorită dimensiunilor și a „versatilității“ aparatului. De asemenea, poți investi ca influencer în devenire într-o cameră video de vlogging.

Smartphone

Menținerea unei prezențe active pe diverse site-uri de socializare este o necesitate pentru influenceri. Un telefon performant cu o cameră de foarte bună calitate poate permite crearea, editarea și postarea rapidă sau transmiterea în direct a unor evenimente.

Obiective foto video

Atunci când realizezi materiale de conținut pe un blog sau pe un cont de socializare, trebuie să fii pregătit să surprinzi cel mai bun moment, chiar atunci când se întâmplă.

Obiectivele pentru aparatele de fotografiat creează o estetică diferită, permit un proces creativ extins și fac posibilă fotografierea în situații extrem de diferite. Influencerii pot folosi obiective interschimbabile în funcție de conținutul pe care îl captează. De exemplu, influencerii ar putea avea nevoie de un obiectiv superangular pentru fotografierea în spații mici sau de un obiectiv special pentru realizarea portretelor.

Pentru majoritatea influencerilor este recomandată folosirea obiectivelor cu o singură focală, fără zoom, deoarece au o diafragmă mai rapidă, ceea ce permite captarea unei imagini clare, chiar și în condiții de iluminare scăzută.

Obiectivele full-frame sunt cele mai scumpe, dar oferă performanțe mai bune în condiții de iluminare scăzută și, fără îndoială, imagini de cea mai înaltă calitate.

Unii influenceri pot prefera obiectivele cu zoom care să acopere o gamă largă de distanțe focale, astfel încât să poată fi folosite oriunde. Unul dintre cele mai bune obiective este cel de 24-70mm f/2.8. Dacă alegi o cameră cu senzor mai mic, atunci este posibil ca varianta 24-70 mm să nu ofere flexibilitatea de care ai nevoie.

Accesorii pentru aparate digitale și acumulatori

Carduri de memorie

Cardurile de memorie sunt folosite pentru a stoca informația de pe aparatul foto-video. Cu cât mai mult spațiu de stocare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, este util să ai la îndemână unele carduri de rezervă, astfel încât să nu rămâi fără spațiu de stocare în timp ce înregistrezi conținut.

De asemenea, un hard disk extern de mare capacitate oferă spațiul suplimentar pentru a stoca fotografii și videoclipuri. Acest lucru poate fi benefic pentru un influencer, întrucât conținutul de înaltă calitate ocupă mult spațiu. 

Trepiede și stabilizatoare

Trepied

Influencerii își fac adesea propriile fotografii, de aceea, un trepied a devenit o necesitate. Cu ajutorul unui trepied, poți poziționa cu ușurință telefonul sau aparatul foto în locul potrivit fără să îți faci griji cu privire la găsirea unei persoane care să te ajute

Sistem de stabilizare

Indiferent dacă filmează conținut cu o cameră foto sau cu un smartphone, influencerii au nevoie de un stabilizator de imagine care să ofere stabilitate și suport astfel încât imaginea să nu fie mișcată sau dezechilibrată.

Selfie stick

Selfie stickul este o altă piesă de echipament care te ajută să obții imagini din unghiuri mai complicate care nu sunt neapărat la îndemână, dar care pot fi atrăgătoare pentru postările de pe rețelele de socializare.

Lumini

Influencerii preferă iluminatul natural, dar acesta nu este întotdeauna disponibil. Chiar și cu o configurație perfectă, iluminarea slabă poate duce la conținut întunecat, granulat, care ar putea să nu fie la fel de captivant. În acest caz, iluminarea potrivită cu LED-uri poate fi crucială pentru creatorii de conținut.

Lampă cu led circulară

O lampă led circulară este un accesoriu necesar pentru orice influencer. Aceasta reprezintă o opțiune rapidă și ușoară pentru ajustarea iluminării spațiului astfel încât punctul focal al fotografiei sau al videoclipului să fie bine captat.

Kit de iluminare

Iluminatul de tip softbox poate transforma orice încăpere într-un studio profesionist. Cele mai multe kituri conțin două lumini softbox care sunt plasate pe fiecare parte a persoanei sau obiectului, creând o lumină difuză care seamănă foarte mult cu lumina naturală. În cazul kitului de iluminat vlog, beneficiezi și de un fundal pliabil verde.

Cabluri și acumulatori

 Este esențial să menții echipamentul încărcat și funcțional atunci când creezi conținut. Este posibil să nu existe întotdeauna prize în locurile în care fotografiezi conținut, deci este înțelept să ai întotdeauna un încărcător portabil funcțional cu tine pentru diverse dispozitive și cabluri disponibile.

Telecomanda bluetooth permite influencerilor să facă fotografii mai eficient și oferă mai mult control asupra fotografiilor. Acest mic instrument poate economisi timp atunci când un influencer realizează conținut pe cont propriu.

Alegerea corectă a echipamentului tehnic performant: sfaturi pentru începători

Iată câteva sfaturi utile în ceea ce privește alegerea unui echipament tehnic performant.

  • Alege un aparat foto în funcție de tipul de conținut creat

Aparatele foto DSLR permit realizarea unor imagini mai bune în condiții de iluminare scăzută și un efect de fundal cunoscut și sub numele de bokeh. Modelele entry-level sunt atractive financiar. În plus, dimensiunile lor mari oferă o ergonomie bună, iar obiectivele interschimbabile le fac mai „versatile“.

Cele mai bune aparate mirrorless pentru începători sunt cele ușoare, compacte și care permit fotografierea video rapidă. Fără oglindă, camerele oferă o stabilizare mai bună a imaginii, fiind silențioase și discrete.

Camerele de acțiune sunt camere mici, robuste și impermeabile, care au adesea ca obiectiv principal captura de imagine video.

  • Ia în considerare calitatea imaginii

Poate fi dificil să judeci exact calitatea imaginilor pe care aparatele, camerele video și dronele le produc. Întrucât calitatea imaginii depinde în mare măsură de obiectivul camerei, decizia cu privire la tipul de obiectiv pe care îl are un anumit model este un factor cheie de luat în considerare.

Multe aparate DSLR și camere mirrorless sunt cumpărate de multe ori cu obiective de kit. Acestea sunt utile fotografilor amatori. Cu toate acestea, investiția în accesoriile camerei, cum ar fi un obiectiv cu focală fixă și un obiectiv cu zoom de calitate mai bună, poate îmbunătăți calitatea conținutului vizual. Abilitatea de a utiliza diferite obiective extinde oportunitățile creative și îți deschide poarta către o întreagă lume a fotografiei distractive.

  • Dimensiune și ergonomie

Dimensiunea camerei este un alt factor de luat în considerare. Mărimea este, însă, foarte subiectivă. Ceea ce poate părea mare pentru un începător poate părea mic pentru un profesionist. De asemenea, vei dori să ții cont de cât de ușor este de transportat un aparat foto mai mare!

  • Dimensiunea senzorului

Camerele digitale folosesc senzori pentru a înregistra imagini. Senzorii mai mari asigură o calitate mai bună a imaginii în condiții de iluminare scăzută și cresc și capacitatea de a estompa fundalurile.

  • Viteză și performanță

Specificațiile important de verificat atunci când cumperi o cameră sunt viteza de focalizare automată, cadrele pe secundă (fps), timpul de pornire și evaluările generale ale vitezei operaționale. Evaluările fps mai mari oferă imagini sau videoclipuri mai fluide și mai clare. Camerele DSLR au timpi mai rapizi decât modelele mirrorless.

  • Evaluarea rezoluției

Măsurată în megapixeli, rezoluția afectează calitatea imaginii camerelor digitale. Fotografiile cu mai mulți megapixeli oferă mai multe detalii, dar ocupă mai mult spațiu de stocare pe cardul de memorie al camerei.

  • Performanță video

Toate aparatele foto digitale moderne pot filma imagini video. Unele au caracteristici high-end, cum ar fi rezoluția 4K Ultra HD, în timp ce altele au capacități video de bază. Dacă pentru realizarea de conținut, videoclipul este obiectivul principal, specificațiile de luat în considerare sunt:

  • stabilizarea imaginii în corp și în obiectiv;
  • caracteristica video 4K;
  • intrări externe pentru microfon deoarece microfoanele externe captează cel mai bun sunet;
  • limitele duratei înregistrării;
  • LCD rotativ pentru a reduce oboseala și pentru a ușura procesul de filmare;
  • ieșire HDMI care ajută la înregistrarea pe dispozitive externe de captare cu un cablu HDMI.

Alte caracteristici la care trebuie să fii atent includ durata de viață a bateriei, modurile de fotografiere manuală, modurile auto, performanța ISO ridicată, conectivitatea wireless și ecranele tactile.

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi atunci când alegi echipamentul digital, te poți bucura de o experiența pozitivă de fotografie și videografie în activitatea de influencer. Completează lista cu echipamente și accesorii de care ai nevoie și începe să creezi materialele foto/video dorite.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.