De ce aparate digitale are nevoie un influencer la început de drum?

Pe rețelele de socializare, poți deveni un influencer de succes cu echipamentul potrivit. Dacă ești un influencer aflat la început de drum, cu siguranță ești în căutarea unor aparate digitale potrivite. 

De ce ai nevoie de un echipament profesional?

Definiția termenului de influencer evoluează constant în ceea ce privește tipurile de conținut distribuite pe rețelele de socializare și modul în care îl partajează.  

Influencerii care folosesc un echipament profesional digital au un potențial mai ridicat de a avea succes pe piață. Cu echipamentul potrivit, aceștia pot atrage atenția utilizatorilor de pe rețelele de socializare și a brandurilor care vor plăti să-și promoveze produsele. Nu în ultimul rând, un echipament profesional reprezintă o investiție durabilă.

Tipuri de aparate digitale utile pentru un influencer

Echipamente foto video

Pentru a capta cele mai profesioniste fotografii și videoclipuri de calitate, un influencer poate avea nevoie de aparate foto profesionale și de o serie de obiective interschimbabile.

Influencerii ar putea avea nevoie de un aparat foto DSLR dacă distribuie mai mult conținut pe Instagram sau de o cameră video de vlogging dacă se concentrează pe canalul de YouTube. De asemenea, este potrivită alegerea unei camere care să poată transfera conținut de înaltă calitate prin WiFi pentru a facilita postarea rapidă pe rețelele de socializare.

 Înainte de a alege aparatul potrivit, este necesar să ai în vedere faptul că există trei dimensiuni ale senzorului pe care aparatele foto le au în zilele noastre și anume Full-frame, APS-C și Micro 4 /3.

Aparatele foto cu senzor full-frame sunt în continuare preferate de către majoritatea influencerilor în ceea ce privește calitatea imaginii. Aparatele cu senzor mai mic pot oferi și ele unele beneficii. De exemplu, aparatele cu senzor APS-C sunt mult mai ușor de transportat și prezintă o calitate bună a imaginii, iar cele cu senzor Micro 4/3 se comportă bine pentru înregistrările video.

Camere de acțiune sau vlogging

Camerele de acțiune sunt cunoscute pentru captarea de imagini pentru sporturi extreme sau activități în aer liber. Cu toate acestea, sunt o opțiune excelentă pentru orice tip de conținut în mișcare, în principal, datorită dimensiunilor și a „versatilității“ aparatului. De asemenea, poți investi ca influencer în devenire într-o cameră video de vlogging.

Smartphone

Menținerea unei prezențe active pe diverse site-uri de socializare este o necesitate pentru influenceri. Un telefon performant cu o cameră de foarte bună calitate poate permite crearea, editarea și postarea rapidă sau transmiterea în direct a unor evenimente.

Obiective foto video

Atunci când realizezi materiale de conținut pe un blog sau pe un cont de socializare, trebuie să fii pregătit să surprinzi cel mai bun moment, chiar atunci când se întâmplă.

Obiectivele pentru aparatele de fotografiat creează o estetică diferită, permit un proces creativ extins și fac posibilă fotografierea în situații extrem de diferite. Influencerii pot folosi obiective interschimbabile în funcție de conținutul pe care îl captează. De exemplu, influencerii ar putea avea nevoie de un obiectiv superangular pentru fotografierea în spații mici sau de un obiectiv special pentru realizarea portretelor.

Pentru majoritatea influencerilor este recomandată folosirea obiectivelor cu o singură focală, fără zoom, deoarece au o diafragmă mai rapidă, ceea ce permite captarea unei imagini clare, chiar și în condiții de iluminare scăzută.

Obiectivele full-frame sunt cele mai scumpe, dar oferă performanțe mai bune în condiții de iluminare scăzută și, fără îndoială, imagini de cea mai înaltă calitate.

Unii influenceri pot prefera obiectivele cu zoom care să acopere o gamă largă de distanțe focale, astfel încât să poată fi folosite oriunde. Unul dintre cele mai bune obiective este cel de 24-70mm f/2.8. Dacă alegi o cameră cu senzor mai mic, atunci este posibil ca varianta 24-70 mm să nu ofere flexibilitatea de care ai nevoie.

Accesorii pentru aparate digitale și acumulatori

Carduri de memorie

Cardurile de memorie sunt folosite pentru a stoca informația de pe aparatul foto-video. Cu cât mai mult spațiu de stocare, cu atât mai bine. Cu toate acestea, este util să ai la îndemână unele carduri de rezervă, astfel încât să nu rămâi fără spațiu de stocare în timp ce înregistrezi conținut.

De asemenea, un hard disk extern de mare capacitate oferă spațiul suplimentar pentru a stoca fotografii și videoclipuri. Acest lucru poate fi benefic pentru un influencer, întrucât conținutul de înaltă calitate ocupă mult spațiu. 

Trepiede și stabilizatoare

Trepied

Influencerii își fac adesea propriile fotografii, de aceea, un trepied a devenit o necesitate. Cu ajutorul unui trepied, poți poziționa cu ușurință telefonul sau aparatul foto în locul potrivit fără să îți faci griji cu privire la găsirea unei persoane care să te ajute

Sistem de stabilizare

Indiferent dacă filmează conținut cu o cameră foto sau cu un smartphone, influencerii au nevoie de un stabilizator de imagine care să ofere stabilitate și suport astfel încât imaginea să nu fie mișcată sau dezechilibrată.