Sigma lansează obiectivul Sigma 50mm F1.4 DFG DN Art

Cel mai înalt nivel de performanță, autofocus de mare viteză și o dimensiune compactă – toate combinate către perfecțiune.

Noul etalon al obiectivelor cu unghi standard de cuprindere cu deschidere mare a diafragmei „F1.4 Art”.

Proiectat cu accent pe performanță optică sofisticată și puterea extraordinară de expresie, linia SIGMA Art oferă o calitate artistică de nivel înalt. Cel mai nou obiectiv ce se adaugă seriei cu F1.4, ce a devenit sinonimă cu linia Art, este SIGMA 50mm F1.4 DG DN | Art, un obiectiv cu unghi de cuprindere standard cu deschidere mare a diafragmei, conceput exclusiv pentru camerele mirrorless full-frame. Păstrând în același timp conceptul originalului SIGMA 50mm F1.4 DG HSM | Art, care a definit reputația înaltă a seriei Art F1.4, SIGMA a reexaminat ceea ce este cu adevărat important într-un obiectiv standard utilizat într-o gamă largă de situații de fotografiere. Încorporând  cele mai recente tehnologii, acest obiectiv a reușit sa fie proiectat la cele mai mici dimensiuni posibile, păstrând un raport optim între dimensiune și autofocusul de mare viteză necesar pentru sistemele mirrorless actuale, menținând în același timp performanța optică de cea mai înaltă clasă. Pe lângă luminozitatea diafragmei mari, F1.4, și efectul bokeh intens și frumos, toate aberațiile optice au fost echilibrate optim în căutarea unei calități uniforme și constante a imaginii pe întreaga suprafață, de la centru până la marginile cadrului. Rezultatul este noul „50mm F1.4 Art”, un obiectiv ce este cu adevărat capabil în exprimare artistică, manevrabilitate și utilizare, și este conceput pentru a ajuta fotografii să-și creeze cele mai bune lucrări. Vă prezentăm 50mm F1.4 DG DN | Art, obiectivul „standard” ideal al SIGMA.

Etalon „Art F1.4” cu performanțe optice fără compromisuri

Bazat pe cea mai recentă tehnologie de design optic, obiectivul încorporează 14 elemente în 11 grupuri, cu 3 lentile asferice și 1 element de sticlă SLD. Obiectivul elimină eficient diverse aberații optice, cum ar fi astigmatismul și curbura de câmp, care nu pot fi corectate în cameră. În pofida deschiderii mari a  diafragmei de F1.4, s-a urmărit o calitate optică remarcantă chiar și în marginea cadrului, iar aberația optică de tip  „coma sagitală” a fost redusă la minimum în măsura în care obiectivul poate rezista chiar și la situații foarte predispuse pt ca aceste aberații să apară, cum ar fi fotografierea cerului înstelat, cu surse abundente de lumină punctiformă. Obiectivul poate fi utilizat pe deplin cu plăcere, fără grija culorilor deranjante din zona de blur, bokehul rezultat fiind natural și fără cusur.

AF de mare viteză pentru confort și rapiditate în fotografie.

SIGMA 50mm F1.4 DG DN | Art este primul obiectiv din linia Art conceput exclusiv pentru camerele full-frame mirrorless ce încorporează noul motorul liniar „HLA” (High-response Linear Actuator). În plus, prin utilizarea unei singure lentile asferice cu două fețe ca element de focalizare, obiectivul oferă o focalizare rapidă și silențioasă și o performanță ridicată de urmărire, în pofida deschiderii mari a diafragmei. Cu o deschidere maximă de F1,4 și un sistem AF de înaltă performanță, obiectivul poate fi utilizat într-o varietate de situații, inclusiv fotografierea în locuri întunecate cu urmărirea subiecților în mișcare, instantanee și chiar pentru video.

Performanță ridicată, intr-u corp „slim” și compact

În proiectarea obiectivului 50mm F1.4 DG DN | Art s-a ținut cont de micsorarea dimensiunii si greutății generale, acest aspect fiind posibil prin reducerea greutății lentilei de focalizare și optimizarea aspectului unității lentilelor, pentru a urmări „dimensiunea optimă” pentru sistemele mirrorless fără a compromite conceptul de „accent maxim pe performanța optică” al liniei SIGMA Art. Acest obiectiv a reușit să atingă atât performanțe de top, cât și dimensiunea necesară pentru un instrument fotografic ușor și mobil.

Gamă completă de funcții și calitate ridicată a construcției

Obiectivul este echipat cu un comutator pentru modul de focalizare, un comutator ce activează sau dezactivează clic-ul inelului de diafragmă, un comutator pt blocarea inelului de diafragmă, pentru a preveni operarea neintenționată, și un buton AFL pentru a atribui orice funcție din cameră. Inelul de focus este de dimensiuni generoase, pentru o operare fluentă a focusului când se dorește folosirea focalizării manuale. Inelul de diafragmă poate fi operat manual în trepte sau poate fi lăsat în poziția „A” pentru a putea seta valoare diafragmei din cameră. Pentru cei care doresc o operare silentioasă, inelul de diafragmă se poate seta pentru o cursa lină, fără clic. Aceste caracteristici sunt concepute pentru o operare intuitivă în timpul fotografierii. Obiectivul este echipat cu o structură rezistentă la praf și stropire, iar elementul frontal al obiectivului are aplicat un strat hidrofug și rezistent la ulei, făcându-l potrivit pentru o gamă largă de medii de fotografiere. Obiectivul este compact și ușor, fiind facil de utilizat, asigurând în același timp o calitate ridicată a construcției, garantată de tehnologia de producție fiabilă „Made in Japan” din Aizu.

Fotografii realizate cu acest obiectiv

Tu deții un obiectiv de la Sigma și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.