Fotografia imobiliară. Cum să promovezi prin imagini o locuință de vânzare sau de închiriat?

Te-ai decis să te muți în casă nouă și vrei să-ți vinzi locuința actuală? Lucrezi în domeniul real estate și vrei să realizezi un portofoliu valoros, ca să promovezi eficient ofertele clienților tăi? Ia inițiativa și fotografiază interiorul locuinței, prezintă fațada, funcționalitățile și dotările proprietății respective. Iată cum să faci fotografii imobiliare, pentru vânzare de clădiri rezidențiale, închirieri de apartamente și alte tranzacții cu imobile, pentru persoane fizice, firme și instituții. 

Stabilește care sunt avantajele oferite de locuința sau casa pe care o fotografiezi

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să realizezi o listă cu punctele forte ale proprietății ce urmează să fie vândută sau închiriată. Camerele spațioase, ferestrele mari, stilul interioarelor, îmbunătățirile de tip izolări termice, echipamente electrocasnice, alternative de încălzire eficiente energetic – toate acestea reprezintă atuuri care îi conving pe potențialii cumpărători. 

Alege un aparat foto profesional sau telefoane cu rezoluție video excelentă și camere foto performante, ca să realizezi cele mai bune poze pentru o locuință de vânzare sau de închiriat. În funcție de avantajele și punctele forte pe care trebuie să le evidențiezi, vei realiza un plan de fotografiere, în care îți stabilești cadrele, unghiurile și decorurile adecvate.

Realizează fotografii de ansamblu, ca să prezinți zona unde se află proprietatea imobiliară

Citește recomandări despre tehnicile de fotografie arhitecturală și realizează poze la exterior, ca să prezinți împrejurimile și să arăți casele din jur. Astfel potențialii cumpărători își pot face o impresie despre cartierul în care se află proprietatea ce urmează să fie vândută sau închiriată. Cei interesați de oferta imobiliară pe care o prezinți vor vedea cum sunt amplasate intrările, garajele, spațiile verzi și locurile de joacă, bordurile și gardurile de protecție.

Folosește obiective foto potrivite pentru imagini de ansamblu, care să pună în valoare clădirea respectivă. Alege momentele potrivite pentru fotografii de exterior, de exemplu ora de aur, când lumina creează o atmosferă aparte, cu nuanțe plăcute. Astfel vei reuși să oferi cele mai bune cadre cu fațade, balcoane, ansambluri de locuințe, proprietăți individuale, vile, case de vacanță ș.a.

Fotografiază detalii din fiecare cameră a locuinței

Cele mai importante fotografii imobiliare sunt cele care prezintă detaliile din living, dormitor, bucătărie, baie și holuri. Învață cum să faci fotografii de interior și realizează galerii foto cu toate încăperile din locuință.

Surprinde detaliile relevante și creează scenografii plăcute, care să sugereze confort, relaxare, ordine, curățenie, stil în alegerea texturilor de draperii, a pieselor decorative și a elementelor de design. Inspiră-te din revistele home & deco și alege culori vesele, ca să creezi o stare de spirit optimistă, iar potențialii cumpărători sau chiriași să fie încântați de fotografiile pe care le prezinți.

Organizează o ședință foto în grădina casei, pe balcon sau pe terasă

Prezintă spațiile exterioare adiacente locuinței sau casei pe care o pregătești pentru vânzare ori închiriere. Dacă proprietatea respectivă are o grădină, o curte interioară sau o terasă generoasă, ai ocazia să realizezi ședințe foto în aer liber, pentru poze care să le sugereze celor interesați cum ar arăta o zi din viața lor, dacă ar locui în casa pe care o prezinți.

Optează pentru fotografii cu personaje, sunt mai convingătoare decât cele simple, doar cu obiecte, piese de mobilier și elemente de peisagistică. Folosește accesorii foto care să te ajute la crearea unei atmosfere plăcute, de weekend. Programează ședința foto de exterior într-o zi însorită, ca să obții fotografii spectaculoase.

Inspiră-te din sugestiile prezentate și realizează fotografii profesionale pentru domeniul imobiliar, ca să oferi cele mai bune șanse locuinței pe care vrei s-o vinzi sau s-o închiriezi. Nu uita că oamenii vor un cămin, nu doar o simplă casă, așa că oferă-le sinceritate și emoție, lumină și culoare, convinge-i prin arta fotografică și prin detaliile prezentate că achiziția pe care le-o propui este eficientă și valoroasă.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.