F64, partener la Turneul Internațional Stradivarius 2023

Update: Iată câteva poze din cadrul Turneului Stradivarius

F64 anunță cea de-a XVI-a ediție a Turneului Internațional Stradivarius, denumită „IN THE MOOD FOR LOVE”- o invitație adresată publicului la Meditație, Reflecție și Iubire. O conexiune în armonie de sunete între vioară și pian, între muzica marilor compozitori universali și naționali, adusă în fața publicului de Violonistul Alexandru Tomescu și a lui Vioară Stradivarius Elder-Voicu, acompaniat de pianista Adela Liculescu.

Turneul se desfășoară în perioada 20 iunie-9 iulie 2023, cu un număr de 17 concerte, cu durata unui concert de 75 minute, în 17 localități urbane și rurale din România. 

Este un turneu dedicat muzicii romantice, armoniei, dragostei care animă cele mai frumoase sentimente cunoscute de oameni. Compozițiile vin din perioada romantismului târziu, exprimate prin lucrări de Jules Massenet cu „Meditație” din Opera „Thais”, Fritz Kreisler – „Liebesleid”, Fritz Kreisler – „Liebesfreud”, Edward Elgar – „Salut d’ amour”, Camille Saint-Saëns – „Introducere și Rondo Capriccioso” sau Cesar Franck – „Sonata în La Major” și câteva bissuri surpriză.

Programul Turneului Stradivarius 2023

IUNIE

20 iunie | 19:00 – Tulcea, Teatrul Jean Bart

21 iunie | 19:00 – Galați, Teatrul Nae Leonard

23 iunie | 19:00 – Iași, Palatul Culturii / Sala Henri Coandă

24 iunie | 13:00 – Mihăileni (Botoșani), Căminul Cultural

25 iunie | 19:00 – Suceava, Teatrul Matei Vișniec 

26 iunie | 19:00 – Ghimeș (Bacău), Biserica Catolică

28 iunie | 18:00 – Satu-Mare, Filarmonica ”Dinu Lipatti”

29 iunie | 19:00 – Oradea, Catedrala Greco Catolică ”Sf.Nicolae”

01 iulie | 19:00 – Timișoara, Filarmonica ”Banatul”

02 iulie | 20:00 – Sibiu, Muzeul de Istorie – curte interioară

03 iulie | 19:00 – Sebeș, Catedrala Reformată

04 iulie | 19:00 – Brașov, Biserica Neagră

05 iulie | 19:00 – Câmpulung-Muscel, Liceul Carol I-AULA

06 iulie | 20:00 – Târgu-Jiu, Parcul Coloana Fără Infinit Brâncuși

07 iulie | 19:00 – Hobița – Casa Brîncuși-Exterior 

08 iulie | 19:00 – Craiova, Filarmonica ”Banatul”

09 iulie | 19:00 – București, Sala Radio 

„De câte ori nu am simțit că în fața trăirilor noastre cele mai înalte, mai intime, pe scurt - în fața iubirii adevărate, cuvintele noastre devin neputincioase, incapabile să zugravească tot ceea ce simțim? Cred că muzica oferă și aici un posibil răspuns, un limbaj care se adresează direct sufletului, reușind să exprime inexprimabilul.

Vreau să vă asigur că lucrările pe care vi le propun în programul acestui turneu reprezintă doar o mică parte, chiar una infinitezimală din tot ce înseamnă muzica legată de iubire. De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, toată muzica vorbește despre iubire, în cele mai spectaculoase si neașteptate feluri. Dacă îl pot parafraza pe Marin Preda, dacă - iubire nu e, atunci nici muzica nu-și mai are rostul...

Mă simt foarte privilegiat să o am alături de mine în această călătorie muzicală, fascinantă pe pianista Adela Liculescu - un artist de o sensibilitate remarcabilă, alături de care voi da viață lucrărilor semnate de Kreisler, Massenet sau Franck.

Turneul Internațional Stradivarius nu ar fi fost posibil fără sprijinul constant al partenerilor noștri, fără munca asiduă a echipei de organizare. Și toate acestea nu ar fi avut niciun rost dacă nu ați fi existat Dumneavoastră, publicul nostru pentru care suntem gata oricând să ne dăm tot sufletul pe scenă. Mulțumindu-vă tuturor, vă urez audiție placută!”

Violonistul Alexandru Tomescu

Echipamentele care vor însoți fotograful oficial pe tot parcursul Turneului Stradivarius 2023

Panasonic LUMIX S5 II Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2MP

Panasonic Lumix S5 IIX Aparat Foto Mirrorless Full-Frame 24.2MP Body

Panasonic Lumix S 20-60mm Obiectiv Foto Mirrorless F3.5-5.6 Full Frame Montura L

Panasonic 70-200mm F2.8 Obiectiv Foto Mirrorless Full Frame L-mount

Panasonic Lumix S 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F1.8 Full Frame Montura L

Godox LED6R Litemons Bi-color RGB Pocket-Size Lampa LED Video

Tu ce evenimente aștepți cu nerăbdare în această vară? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.