SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary – Noul zoom standard pentru mirrorless

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary redefinește zoomul standard pentru camerele mirrorless combinând performanțele optice remarcabile, o deschidere constantă F2.8 și un corp ușor și compact.

Proiectarea 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary se bazează pe 24-70mm F2.8 DG DN Art, dar cu o distanță focală începând de la 28 mm, făcând corpul obiectivului semnificativ mai mic și mai ușor în timp ce se menține performanța optică superbă. Este cel mai mic și mai ușor obiectiv din clasa sa . Rămânând fidel conceptului de bază al liniei Contemporary  de a menține un echilibru optim între performanța optică și dimensiunea obiectivului, această nouă optică oferă rezultate de calitate profesională într-un corp suficient de mic pentru a fi folosit oricând.

Pe lângă prioritizarea portabilității, inginerii opticieni ai SIGMA au introdus o nouă combinație de straturi și elemente structurale care fac acest zoom standard bine echipat pentru a fi utilizat într-o gamă largă de medii de fotografiere. La fel, au fost utilizate cele mai noi tehnici de producție și fabricație pentru a se asigura o calitate de construcție extrem de ridicată.

28-70mm F2.8 DG DN Contemporary introduce un alt obiectiv cu zoom rapid, de înaltă performanță, cu deschidere mare la gama obiectivelor mirrorless SIGMA, oferind o alternativă mai compactă la 24-70mm F2.8 DG DN Art.

Caracteristici cheie

Proiectare bazată pe linia SIGMA Art, cu aceeași performanţă optică fără compromisuri

Designul optic al SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary se bazează pe 24-70mm F2.8 DG DN Art, care este renumit pentru performanțele sale optice remarcabile pe toată gama de zoom. Urmând adevăratul concept de bază al liniei Contemporary, 28-70mm F2.8 DG DN  a fost dezvoltat pentru a oferi echilibru de performanță și portabilitate și, ca atare, acest zoom standard cu diafragmă mare oferă o remarcabilă calitate a imaginii care rivalizează cu obiectivele liniei Art  într-un corp suficient de ușor pentru utilizarea zilnică. Bazându-se pe tehnologia de vârf SIGMA, 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary are un design optic avansat care include trei elemente asferice, două FLD și două elemente SLD. În ciuda folosirii a mai puține elemente decât 24-70mm F2.8 DG DN | Art, designul are ca rezultat o corecție excelentă a aberației cromatice axiale și aberației coma sagitală, care nu pot fi corectate în cameră, permițând utilizatorilor să creeze imagini uniform clare de la centru la marginile cadrului. Datorită designul său “anti-ghosting”, prin utilizarea stratului “Super Multi-Layer Coating” și “Nano Poros” rezultă  un control mai bun al  flare-ului pentru rezultate cu contrast ridicat în condiții de iluminare din spate. De asemenea, are au strat protector împotriva apei și uleiului pe partea frontală a primei lentile. Pe scurt, SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary combină toate caracteristicile optice cheie necesare un obiectiv standard cu zoom și diafragmă mare, care este esențial pentru fotografierea unei mari varietăți de subiecți într-o gamă largă de condiții de fotografiere.

Odată cu lansarea noului 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary, SIGMA oferă acum două soluții optime ale obiectivului zoom standard F2.8 pentru camere mirrorless – 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary realizează o portabilitate remarcabilă și oferă aceleași performanțe optice, ca cele existente deja pe  24-70mm F2.8 DG DN | Art, destinată utilizării profesionale cu cele mai înalte niveluri de performanță pe toată plaja sa focală.

Un corp ușor și compact – ideal pentru utilizarea zilnică

Fiind puțin mai îngust la unghiul de cuprindere ca 24-70mm F2.8 DG DN Art, acest aspect  a permis o reducere semnificativă a dimensiunii noului 28-70mm F2.8 DG DN  Contemporary. Pentru a se potrivi cu conceptul de design al liniei Contemporary, care echilibrează performanța cu portabilitatea, noul obiectiv are o structură mai simplă la rezistența împotriva intemperiilor și prafului, precum și comutatoare mai mici. Acest lucru îl face cel mai mic și mai ușor obiectiv din clasa sa.

Noul obiectiv are un singur element de focalizare, foarte ușor, care menține unitatea AF mică. Aceasta, împreună cu un “stepping motor” silențios și rapid, asigură o performanță de focalizare precisă  și silențioasă. 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary cântărește 470g, iar atunci când este atașat la camera SIGMA fp, întreaga configurație are 890g. Portabilitatea supremă oferită de un sistem care cântărește mai puțin de 1 kg oferă fotografilor o mare  libertate și flexibilitate pentru a-și atinge viziunea creativă. Este, de asemenea, o combinație perfectă pentru realizatorii de filme care caută un sistem performant, ușor de manevrat, care funcționează bine cu gimbal și alte accesorii.

O lentilă cu zoom standard, cu deschidere mare, ușoară și suficient de mică pentru ieșiri obișnuite, 28-70mm F2.8 DG DN | Contemporary va deschide noi posibilități fotografice pentru rezultate mai bune și mai creative.

Calitate superioară a construcției cu o atenție excepțională la detalii care oferă o experiență de utilizare excepțională

Având prioritate portabilitatea optimă, corpul SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN  Contemporary constă în principal din piese ușoare. În timp ce “convenționalul”  afirmă că este mai dificil de asigurat precizia de procesare a pieselor din plastic decât a pieselor metalice, nu a existat niciun compromis cu privire la calitatea construcției pentru 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary. Un motiv pentru aceasta este că folosește un tip de policarbonat numit TSC (compozit termic stabil), care are un nivel de contracție termică  comparabil cu aluminiu. Asta ajută la a reduce diferențele dintre contracția termică a pieselor metalice și nemetalice, asigurând niveluri stabile de performanță chiar și într-un mediu cu schimbări extreme de temperatură. Utilizarea policarbonatelor în construirea inelelor de zoom și focalizare conferă un finisaj premium, cu o precizie de îmbinare și lubrifiere a componentelor interne, inelele oferă o operabilitate și acțiune plăcută cu o senzație de înaltă calitate.

Ceea ce ne permite să realizăm aceste piese produse precis și o astfel de estetică premium este standardul impresionant de tehnologie de fabricație și control riguros al calității pe care îl avem la fabrica SIGMA Aizu. SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary oferă o experiență fotografică nouă și îmbunătățită pentru utilizatorii mirrorless care au nevoie de o lentilă cu zoom standard cu diafragmă deschisă. Construcția sa premium și intuitivă te face să vrei să folosești obiectivul și să te bucuri de imaginile pe care le realizează, inspirându-te să îți atingi potențialul creativ.

Caracteristici suplimentare

 • Construcția obiectivului: 16 elemente în 12 grupuri, cu 2 elemente FLD, 2 elemente SLD și 3 elemente asferice
 • Focalizarea internă
 • Compatibil cu focalizarea automată de mare viteză
 • “Stepping Motor”
 • Compatibil cu corecția optică din cameră
 • Acoperire multistrat
 • Acoperire hidrofugă (elementul frontal)
 • Comutator mod focalizare
 • Suport DMF, AF + MF
 • Parasolar tip petală
 • Design simplu rezistent la praf și stropi
 • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (vândut separat / numai pentru L-Mount)
 • Conceput pentru a minimiza flareul și “ghostingul”
 • Fiecare lentilă este supusă sistemului de măsurare MTF „A1” al SIGMA
 • Diafragmă rotunjită cu 9 lame
 • „Made in Japan”

Tu deții un obiectiv din seria Sigma Art și/sau Contemporary? Dacă da, care este experiența ta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.