SIGMA 85mm F1.4 DG DN ART – Special creat pentru aparatele full frame mirrorless

85mm F1.4 DG DN Art combină redarea delicată cu performanța optică de top, care este necesară pentru fotografia de portret, cu un bokeh frumos, bogat, posibil doar cu lentile cu un diametru mare F1.4, la un nivel care să satisfacă fotografi profesioniști și avansați. Distanța focală de 85mm și efectul bokeh semnificativ la luminozitatea F1.4, permit subiectilor să iasă în evidență într-o manieră clară, care este una dintre esențele realizării fotografiilor de portret, astfel încât utilizatorii să se poată bucura la maxim. În plus, față de AF-ul rapid si precis, designul exlusiv pentru aparatele mirroless al 85mm F1.4 DG DN Art, ne-a permis sa realizăm un corp ușor și compact, care sfidează convenționalul. Iar corpul său mic vine la pachet cu o serie de funcționalități, inclusiv o structură rezistentă la praf și stropi, susținută de o calitate excelentă a construcției.

85mm F1.4 DG DN | Art este noul obiectiv de portret “suprem” de la SIGMA pentru epoca mirrorless. Și odată cu aceasta, SIGMA propune o lume de posibilități cu totul nouă oferită de 85mm F1.4 mm, fiind perfect pentru utilizarea de zi cu zi”, datorită nivelului de portabilitate fără precedent, fără restricții legate de dimensiuni sau greutate.

Caracteristici cheie

Performanță record, demnă de numele de 85mm F1.4 Art

85mm F1.4 este o specificație aproape sinonimă cu portretul. Cu lentilele linie Art, SIGMA urmărește să ofere cele mai înalte performanțe optice posibile și cele mai noi tehnologii de proiectare optică, create cu devotament in linia de producție a fabricii Aizu, singura fabrică de producție SIGMA, dezvoltării acestor lentile. Rezultatul este o imagine detaliată, critică, pentru fotografia de portret, ce este realizată la un nivel care va satisface atât fotografii profesioniști, cât și fotografii avansați.

Pe lângă cinci elemente SLD (Special Low Dispersion) și o lentilă asferică, 85mm F1.4 DG DN | Art a încorporat lentile de cea mai bună calitate, cu un indice de refractie înalt, care corectează eficient aberatiile cromatice ce nu pot fi corectare eficient de funcțiile speciale ale camerei. Cu un accent deosebit acordat corecției aberațiilor cromatice axiale, utilizatorii se vor bucura de imagini clare, fără amestec de culori, până la deschiderea maximă a F1.4.

Numeroasele runde de incercări, precum și teste repetate din lumea reală, au demonstrat ca 85 mm F1.4 DG DN Art are capacitatea de a minimiza efectul de “ghosting”, asigurând imagini clare și cu un constrast placut chiar și atunci când se utilizează la subiecți fotografiați cu lumină din spate. Cu posibilitatea de a fi utilizat de la diafragma maximă a F1.4, fără a fi preocupați de calitatea imaginii, utilizatorii se pot concentra pe exprimarea artistică.

 

Ușor și compact – O nouă percepție asupra F1.4

85mm F1.4 DG DN | Art. Cântărește 630 g , cu dimensiunea filtrului de 77mm și lungimea corpului de 94.1mm . Proiectat exclusiv pentru camerele fara oglinda (mirroless), are un „diametru mare al lentilelor și performanțe optice superbe” și „un corp ușor și compact”, o combinație care a fost greu de realizat.

Sistemul AF folosește un motor pasiv care este optimizat atât pentru focalizarea de tip fază cât și pentru focalizarea de contrast. Nu numai că acest lucru oferă o experiență de fotografiere lină posibilă doar cu o cameră mirrorless, cum ar fi detectarea feței / ochilor AF, dar a făcut și corpul obiectivului în sine mult mai mic, deoarece lentila de focalizare a fost redusă pentru a se potrivi mai bine cu un motor de acest tip. Mai mult, profitând la maximum de funcționalitățile de corecție a aberațiilor în cameră, SIGMA a fost capabil
să se concentreze pe corectarea aberațiilor care ar putea fi gestionate doar de sistemul optic, ceea ce a contribuit în continuare la reducerea dimensiunii obiectivului.

Cu un corp atât de mic si ușor, utilizatorii pot acum să folosească un obiectiv F1.4 de 85 mm cu diametru mare pentru o utilizare de zi cu zi, cum ar fi să suprindă instantanee. 85mm F1.4 DG DN | Arta invită utilizatorii să se bucure de fotografie într-un mod neconvențional.

O gamă completă de funcționalități și o calitate excelentă a construcției

Acest obiectiv compact este dotat cu o serie de funcționalități care vor satisface atât fotografi amatori profesioniști, cât și avansați.

85mm F1.4 DG DN | Art a introdus recent un „comutator de blocare a inelului diafragmei”. Acest lucru împiedică mișcarea neintenționată a inelului de diafragmă în timpul fotografierii, permițând utilizatorilor să-și dedice atenția creării imaginii lor. De asemenea, comutatorul „Focus Mode Switch” de pe corpul lentilei și „butonul AFL *” care permite atribuirea diferitelor funcții de la corpul camerei, vor ajuta la o experienta placută de utilizare.

În plus, față de structura rezistentă la praf și stropi, obiectivul folosește materiale precum aluminiu și TSC (compozit termic stabil), cele mai potrivite materiale, obținând un nivel de calitate a construcției demna de linia Art. Pe lângă durabilitatea corpului, obiectivul este creat pentru a oferi utilizatorilor o senzatie placuta la atingere si in utilizare, o cursa lină a inelului sau a comutatoarelor . 85mm F1.4 DG DN | Art asigură utilizatorilor o experiență de fotografiere lină în orice condiție.

Caracteristici suplimentare

 • Construcție obiectiv: 15 elemente în 11 grupe, cu 5 SLDs și 1 lentilă asferică        
 • Autofocus de mare viteză        
 • Compatibil cu corecția optică din camera ( depinde de modelul de cameră)
 • Inel diafragmă  
 • Comutator diafragma cu click        
 • Comutator blocare diafragmă
 • Buton “AFL”       
 • Comutatorul pentru modul focalizare        
 • Rezistent la praf și stropi        
 • Compatibil cu SIGMA USB DOCK UD-11 (vândut separat / numai pentru montura L)         
 • Proiectat pentru a reduce la minimum flare-ul si “ghosting-ul”        
 • Diafragmă rotunjită cu 11 lame        
 • Realizat cu maiestrie „Made in Japan”

Specificații cheie

 • Construirea lentilelor: 11 grupuri, 15 elemente (5 SLD-uri și 1 lentilă asferică)
 • Unghiul de cuprindere: 28,6 °
 • Numărul de lame de diafragmă: 11 (diafragmă rotunjită)
 • Deschidere minimă: F16
 • Distanța minimă de focalizare: 85 cm / 33. 5 in.
 • Raport de mărire maximă : 1: 8,4
 • Dimensiunea filtrului: φ 77mm |
 • Dimensiuni maxime × lungime: φ 82.8mm × 94.1mm / φ 3.3 × 3.7in
 • Greutate: 630g / 22.2oz.

 

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutățile din lumea foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.