Atomos permite înregistrarea RAW Apple ProRes până la 120 fps cu Sigma fp

Atomos și Sigma au anunțat înregistrarea RAW pe HDMI cu camera mirrorless Sigma fp și monitorul Atomos Ninja V HDR. Împreună, Sigma fp și Ninja V vor înregistra Apple ProRes Raw până la DCI 4Kp24 sau UHD 4KP30 direct de la senzorul full frame al camerei. De asemenea, va fi prima cameră mirrorless din lume care va înregistra RAW pe video HDMI în HD la 120fps.

Filmați cu flexibilitatea completă RAW

Sigma fp devine, de asemenea, cea mai mică cameră cu care poți înregistra  ProRes RAW, deschizând astfel o gamă largă de opțiuni de filmare.

Avantajul Ninja V

Ninja V este dispozitivul indispensabil pentru camerele mirrorless. Iată câteva dintre avantajele Ninja V în combinație cu camera Sigma fp: vizualizați semnalul Sigma fp RAW în HDR, acces la ecranul tactil la instrumente precum mărirea 1-1, focalizarea precisă.

ProRes RAW – Noul standard

Sigma este cea mai recentă companie care a anunțat suportul ProRes RAW prin HDMI. ProRes RAW combină avantajele vizuale și ale fluxului de lucru ale videoclipurilor RAW cu performanța incredibilă în timp real a ProRes. Formatul oferă producătorilor posibilități enorme atunci când ajustează aspecul imaginilor lor și extinde luminozitatea și detaliile umbrei, ceea ce îl face ideal pentru fluxurile de lucru HDR. Sunt acceptate atât ProRes RAW,  cât și o lățime de bandă mai mare și mai puțin comprimată, ProRes Raw HQ. Mărimile de fișiere gestionabilie grăbesc și simplifică transferul de fișiere, gestionarea media și arhivarea. ProRes RAW este acceptat în Final Cut Pro X, Adobe Premiere și Grass Valley Edius, împreună cu o colecție de alte aplicații.

Înregistrarea RAW ProRes necesită actualizarea gratuită a firmware-ului Sigma V2.00 pentru Sigma fp disponibilă în prezent și actualizarea gratuită Atomos pentru Ninja V, care va fi disponibilă în vara 2020.

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *