Interviu cu Vasea Onel

Vasea Onel activează în domeniul videografiei de eveniment de 14 ani. În 2015, a câștigat premiul Videograful anului pe Fotografi-Cameramani.ro, iar în 2018 a fost votat Cel mai bun cameraman pe WEVA România. Printre proiectele sale se numără proiectul documentar Văd Oameni precum și podcastul Vasea Onel.

I-am pus câteva întrebări despre proiectele sale. Vă invităm să citiți acest interviu.

Care consideri că sunt ingredientele cheie pentru o filmare reușită?

Pentru o bună filmare este nevoie în primul rând de o planificare corectă și eficientă. Și apoi un strop de inspirație și talent.

Suntem curioși să aflăm câteva detalii din culise despre proiectul Văd Oameni. Ce te inspiră, cum a apărut acest proiect?

“Văd Oameni” a apărut din curiozitatea mea despre poveștile oamenilor și meseriile lor. Sunt un bun ascultător și am zis că pot îmbina asta cu meseria mea de videograf. Ideea proiectului este să extrag câte un scurt documentar portret de la aproape fiecare om pe care îl cunosc și in care am văzut pasiune pentru munca lui. Proiectul are momentan 20 de episoade dar nu îl voi termina niciodată. Tot timpul voi găsi oameni cărora să le ascult povestea.

Ce sfat ai oferi celor care doresc să se apuce de podcasting?

În primul și în primul rând un podcast video trebuie să arate și să se audă impecabil. Dacă nu se pricep la partea tehnică, pot găsi oricând solutii la F64 . Și în al doilea rând un podcast trebuie să fie constant. Ca să-și formeze o audiență trebuie să facă podcast o perioadă mai lungă de timp, nu doar o lună sau două.

Când și cum ți-a venit ideea să te apuci de podcast?

Cred că a fost o extensie a proiectului “Văd Oameni”. Și în podcast sunt interesat de poveștile oamenilor, de traseul urmat în viață, de carielele lor și nu numai. La început a fost o provocare pentru mine să văd dacă pot fi și în fața camerei și apoi a devenit un al doilea job. Și da. Îl consider un job, așa cum ar trebui să-l considere și cei care se apucă de podcast.

Ce înseamnă să pregătești un podcast? Povestește-ne puțin de munca din spatele rezultatului final. Care este work-fllow-ul tău? Ce echipament folosești?

Primul lucru pe care îl fac este să programez următorul invitat. Apoi pregătesc set-up ul. Folosesc o cameră mirrorless Sony a7 III, obiectiv Sony 24-105 F4, microfon Trust Emita GXT252, o placă de captură no name pe un Imac cu softul Ecamm Live. Pentru micile vlog-uri pe care le inserez în podcast folosesc ori Sony a7 III ori Go Pro 8, drone Mavic Air.

Ce le-ai recomanda celor aflați la început de drum în fotografia și videografia de eveniment?

Le recomand să muncească mult și sa-și ia viitorul job în serios. Să pună multe întrebări și să participe la cât mai multe conferințe și workshop-uri. Doar în felul ăsta își vor putea defini un stil propriu.

Lucrezi la proiecte noi?

Am un proiect nou cu 3 din colegii mei. Proiectul se numeste Dubluve și se axează pe producția de content video și foto mai diferită de domeniul nunților. Venim cât de curând cu noutăți. Proiectul actual pe care vreau să-l finisez cât mai mult este Podcastul.

Încontro se îndreaptă viitorul videografiei din punctul tău de vedere?

Momentan văd o stagnare în videografia și fotografia de nuntă și nu datorită situației actuale. S-a ajuns la un nivel foarte ridicat al calității și poate din această cauză e greu să mai existe o evoluție explozivă. Tehnologia ne pregătește tot timpul noi surprize și odată cu ea evoluăm și noi. Ca și comunitate mergem înspre bine, dar suntem abia la început la capitolul ăsta.

Dorești să te apuci de podcasting? Am pregătit o pagină specială dedicată echipamentelor de care ai nevoie pentru a face podcast. Aici poți găsi și articole și videoclipuri dedicate acestei teme.

De asemenea, te invităm să urmărești podcasturile lui Vasea Onel!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.