(c) Mihnea Tatu

La Raliul Iașului cu Sigma 70-200mm/2.8 Sports

 Mașini, viteză, macadam, nori de praf, sărituri de mai bine de 30 de metri, toate acestea par a fi elemente scoase dintr-un film de mare succes de la Hollywood, însă acestea sunt de fapt elementele principale care au determinat distracția, in primul weekend de toamna din acest an, în care, la Iași, s-a derulat cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop din acest an, Raliul Iașului, un raliu superb, ce pune piloții la încercare prin pădurile si drumurile de tara din jurul Iașului.

Un raliu atât de apreciat la nivel național, nu poate oferi decât un prilej perfect pentru fotografii spectaculoase, mai ales in cazul de fata, in care vremea a ținut cu noi iar macadamul pe care piloții s-au întrecut a fost suficient de uscat încât mașinile, in goana lor, sa lase in urma nori denși de praf.

Partener de încredere în toată această distracție, a fost Sigma 70-200 f2.8 Sport, cu care am avut ocazia să mă cunosc in săptămâna petrecută în Maramureș, despre care am vorbit în articolul anterior, însă, am realizat că în tot acel timp, nu am apucat sa îl testez, chiar in domeniul pentru care a fost realizat, fotografia de sport.

(c) Mihnea Tatu

Raliul Iașului s-a dovedit a fi o oportunitate excelenta de a testa limitele acestui obiectiv, rezistența sa la condiții nu tocmai favorabile, praful fiind peste tot, și acoperindu-ne din cap pana în picioare după fiecare trecere a piloților, iar echipamentul, oricât am încercat sa îl protejez, a avut parte de același tratament, însă faptul ca obiectivul este rezistent la praf si picături de apa, mi-a oferit încrederea necesară ca sa continui să îmi fac treaba, fără a mă gândi prea mult la “sănătatea” obiectivului, fapt ce s-a confirmat.

Despre claritate, si stabilitate, am doar cuvinte de laudă, iar imaginile cred ca vorbesc de la sine. Viteza de focus este rapidă, iar toate aceste trei elemente, nu fac decât să ușureze munca în aceste condiții și să îți ofere liniștea că în urma declanșării aparatului, obții imaginea dorită.

Au fost însă si momente in care am ratat focusul, însă în acele momente, în care totul se întâmplă atât de repede, ar fi nedrept sa spun ca obiectivul este cel care a produs aceste rateuri, dacă este vina autofocusului aparatului, sau a celui care le utilizează și încearcă să se scuze de vină.

 

În final, ajuns acasă, după 4 zile la Iași pline de adrenalină, viteză și spectacol, uitându-mă peste fotografii, pot spune doar că sunt cat se poate de mulțumit de performantele acestui obiectiv, care, mă repet, este o alternativă cel puțin la fel de bună ca omologul său de la Canon, nativ body-ului pe care a fost utilizat. Eu unul, abia aștept următoarea provocare în care voi avea alături Sigma 70-200 f2.8 Sport.


Articol și fotografii de Mihnea Tatu

S-ar putea să te intereseze și:

8 sfaturi utile în fotografia sportivă

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.