18 sfaturi pe care orice vlogger ar trebui să le știe

Uneori, poate fi o adevărată provocare să te ocupi de canalul de Youtube, să generezi conținut de calitate etc. Ți-am pregătit o listă cu sfaturi și lucruri pe care orice vlogger ar trebui să le cunoască. 

Sfaturi generale de vlogging

Setează un obiectiv clar

Dacă dorești să ai succes în vlogging, este important să îți setezi de la început un obiectiv clar. Ce vrei să obții prin vlogul tău și care este publicul țintă? Stabilește câteva obiective pe termen scurt precum și anumite obiective pe termen lung astfel încât să știi la ce lucrezi și să poți face ajustările necesare la timp.

Găsește-ți pasiunea

O mulțime de oameni creează vloguri bazate pe subiectele despre care cred că ar putea să le aducă cele mai multe vizualizări. Însă spectatorii își vor da seama dacă tratezi un subiect fără pasiune, doar pentru că este popular. Găsește-ți pasiunea și creează vlogul în jurul acestei pasiuni, fie că este vorba de sport, modă, jocuri etc.

Selectează o nișă

Încearcă să găsești o nișă suficient de mare pentru a atrage spectatorii și abonații și care să nu fie extrem de competitivă. Bineînțeles, pasiunea și nișa ar trebui să se suprapună, ca să te atragă să realizezi videoclipuri despre un anume subiect.

Cunoaște-ți publicul

Este important să înțelegi cine sunt spectatorii tăi, atât cei actuali cât mai ales cei potențiali. Ce le place, ce nu le place? Odată ce îți faci o idee clară despre publicul tău, poți să adaptezi conținutul vlogului în funcție de acesta.

Consecvența

Consecvența este esențială dacă dorești să devii un vlogger de succes. Trebuie să fii consecvent când încarci videoclipuri precum și în calitatea acestora, astfel încât spectatorii tăi să știe la ce să se aștepte.

Adaugă o temă vlogului tău

Cei mai mulți vloggeri au o temă recurentă în videoclipurile lor pentru care sunt recunoscuți de public. Aceasta poate fi o modalitate unică de a începe sau de a termina vlog-ul, ori ceva ce alegi să faci în mod regulat.

Ce poți elimina?

Cei mai mulți vloggeri se gândesc doar la ceea ce pot adăuga în vlogurile lor, dar nu au în vedere și aspectele pe care le-ar putea elimina. Poți cere spectatorilor să lase un comentariu cu feedback pentru a vedea dacă există anumite secțiuni ale vlogului care nu mai sunt vizionate de mulți dintre aceștia. S-ar putea să fie destul de greu să tai anumite părți ale vlogului, mai ales dacă acestea au făcut parte din vlog de mult timp, dar astfel de updatări sunt esențiale.

Urmărește tendințele

Este indicat să încerci să rămâi la curent cu ultimele tendințe. Videoclipurile din jurul unei tendințe populare pot deveni mult mai repede virale decât videoclipurile obișnuite, astfel încât acest lucru ar putea contribui la creșterea canalului Youtube.

Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate

Este indicat să îți concentrezi atenția pe calitate, nu pe cantitate. Este mai bine să încarci de exemplu 1-2 videoclipuri pe săptămână, dar care să fie de calitate, decât să încarci zilnic videoclipuri doar pentru a genera conținut.

Actualizează-ți hardware-ul

Este bine să investești în echipament și în canalul tău de Youtube. Îți poți îmbunătăți camera cu care faci vlogging și celelalte echipamente esențiale pentru orice vlogger. Pe lângă aceste aspecte tehnice, întotdeauna te poți orienta să îmbunătățești calitatea vlogului în ceea ce privește conținutul pe care îl postezi.

Spune o poveste

Oamenilor le plac poveștile. Vloggerii de succes înțeleg acest lucru și încearcă să spună o poveste prin videoclipurile lor. Spectatorii sunt mai interesați de astfel de povești decât de videoclipurile care nu spun nimic.

Sfaturi pentru înregistrarea videoclipurilor

Iată câteva sfaturi esențiale pentru înregistrarea videoclipurilor!

Atrage atenția din primele 15 secunde

Dacă dorești ca spectatorii să îți vizualizeze videoclipurile până la final, este indicat să le atragi atenția încă din primele 15 secunde. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să îi faci curioși despre ce este vorba în videoclip.

Găsește-ți propriul stil

Este indicat să găsești o cale de a te evidenția cu ceva unic în mulțimea de vloggeri. Poți face asta prin alegerea unui stil anume de editare ori subiectele pe care le abordezi.

Fii tu însuți

Cel mai indicat este să vorbești relaxat despre lucrurile care îți fac plăcere și să nu încerci să pozezi în altă persoană, deoarece spectatorii își vor da seama de asta. O modalitate bună de a face ca vlogul tău să fie mai personal este să consideri că vorbești cu prietenii tăi, nu în fața unei camere. Acest lucru te va ajuta să vorbești într-o manieră mai relaxată și spontană.

Sfaturi pentru promovarea vlogului

Promovarea joacă un rol important în succesul tău ca vlogger. Nu vei câștiga în mod magic un milion de abonați peste noapte după ce postezi primul videoclip. Iată câteva sfaturi prin care îți poți promova blogul.

Folosește-te de social media

Te poți utiliza de canelele social media pentru a îți promova vlogul. Poți distribui conținutul tău pe Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat etc.

Colaborează cu alți vloggeri

Odată ce ți-ai construit audiența poți să colaborezi și cu alți vloggeri. Este indicat să alegi să colaborezi cu vloggeri care au un număr apropiat de subscriberi ca și tine.

Construiește-ți brandul

Brandul tău este ceea ce ești, ceea ce vrei să fii și ceea ce percep ceilalți că ești. Acest lucru nu este limitat doar la numele canalului tău. Tot ce faci face parte din brandul tău. Felul în care îți construiești brandul și cum menții această imagine de-a lungul timpului este foarte important.

Testează constant

Nu doar în promovarea canalului, ci în toate aspectele, este important să testezi constant noi modalități de a îți construi identitatea de vlogger. Nu îți fie frică să încerci lucruri noi și ține cont de feedback și de Youtube Analytics pentru a analiza ce impact au astfel de modificări. Sperăm că aceste sfaturi și trucuri vă vor ajuta!    Alți vloggeri au mai citit și: Vlogging Tips –  5 Sfaturi utile pentru a avea vizibilitate pe Youtube

produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.