5 sfaturi pentru fotografia cu Lensball

Lensball a devenit tot mai popular în ultima vreme. Lensball îți permite să faci fotografii originale și să dai frâu liber creativății. Deși nu este un accesoriu foto potrivit pentru orice loc sau situație, este grozav atunci când călătorești, putând obține rezultate excelente sau cadre inedite.

Iată 5 sfaturi despre cum poți utliza o lensball pentru a obține fotografii excelente!

1. Poziționează aparatul foto mai jos decât Lensball-ul

Lucrul cel mai interesant despre aceste accesoriu foto este faptul că îți permite să captezi fotografii unice, inedite. Fotografiile clasice în care apar aceste lensball sunt cele în care focusul este pe minge și fundalul estompat (folosiți o deschidere cât mai mare a diafragmei). Cele mai bune dintre aceste fotografii includ un peisaj în fundal (background) pe care îl poți vedea/încadra prin bila de sticlă.

Pentru a obține acest tip de fotografie este nevoie ca aparatul să fie poziționat exact în spatele Lensball și de preferabil puțin mai jos decât acesta. Dacă aparatul foto este poziționat mai sus decât mingea, imaginea pe care o surprinzi în interiorul acesteia nu va reuși să surprindă exact peisajul pe care îl dorești. Merit să experimentezi cu diferite puncte de stație.

2. Focalizează direct pe Lensball

Utilizarea unui lensball este justificată numai dacă focusul este realizat pe aceasta, iar fundalul apare estompat. Uneori, poate fi dificil să obții o astfel de focalizare în modul Auto Focus, astfel că poți apela la focalizarea manuală.

Cele mai indicate obiective pentru a fotografia o lensball sunt cele macro.

3. Menține aparatul foto cât mai stabil

Cu cât este mai clară imaginea din interiorul bilei, cu atât va fi mai bună sau reușită fotografia. Dacă poți menține aparatul nemișcat, nu vei avea niciun blur de mișcare în imagine. De asemenea, poți folosi un trepied pentru a stabiliza aparatul ori de câte ori ai nevoie. Dacă nu ai deja un trepied pentru aparatul tău, poți căuta unul potrivit AICI.

4. Folosește unghiuri creative

Unul dintre beneficiile principale ale utilizării unui Lensball este că oferă posibilitatea de a obține rezultate uimitoare. Poți profita de lumină, reflexiile acesteia și de împrejurimile neobișnuite. De exemplu, poți da zoom direct în lensball, pentru a capta detalii deosebite.

5. Imagine inversată? 

Când faci o fotografie cu lensball, imaginea din interiorul bilei va fi inversată. Acest lucru poate face ca fotografia să fie mai interesantă, dar pot exista momente în care îți vei dori ca imaginea să fie poziționată drept.

Pentru a realiza acest lucru, poți estompa fundalul foarte mult. Apoi, poți roti întreaga imagine cu 180 de grade în programul de editare folosit de tine (Adobe Photoshop, Lightroom, Picasa, GIMP, Paint etc.) sau poți face poza de la început întorcând aparatul.


Iată și un clip în care poți vedea Lensball la treabă!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YsdIq3LfPuY[/embedyt]

Ai și tu poze cu Lensball? Lasă-ne un link în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • De la noi Mirela Momanu are fotografii cu un astfel de lensball. Si cu alte accesorii de genu. Era fain sa ilustrati si cu fotografiile ei. Am fost la un photowalk organizat cu voi parca, unde poza de grup am facut-o asa .

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *