“Naluca…” se intoarce pe Rollei Retro 100ISO/120

Rollei este un producator german de lentile si produse de optica fondat in 1920 de Paul Franke si Reinhold Heidecke, in Braunschweig, Saxonia de Jos, dar si producatorul camerelor de serie Rolleiflex si Rolleicord. Produsele actuale includ si filme speciale pentru pasionatii nostalgici de fotografie, sunt fabricate de Agfa si distribuite la noi de catre F64.ro. In clipa de fata Rollei are o gama larga de filme: Retro; Superpan; Infrared; Pan 25; Ortha 25; R3, etc, o mare parte dintre ele, daca nu chiar toate, le gasiti la F64.ro.

Retro 100 ISO/120 a fost pelicula care a vrut sa o surprinda iar pe “Naluca”, in acelasi loc, cu acelasi model, diferenta facand-o formatul peliculei. Developat in Agfa Rodinal cu o dilutie de 1:50, Retro 100 ISO s-a comportat extraordinar din punctul meu de vedere: gradatia tonurilor este excelenta, granulatia foarte fina iar puterea separatoare si precizia contururilor foarte buna, editarea in PS fiind una extrem de saracacioasa, respectiv vignetarea si redimensionarea.

Alte detalii tehnice despre fotografiile realizate cu Rollei Retro 100 ISO:

Camera: Hasselblad 503CW
Obiectiv: Zeiss Makro Planar CFE 4/50 mm
Revelator: Agfa Rodinal
Dilutie: 1:50
Timp developare: 10 minute
Scanare cu: Nikon Super Coolscan 9000ED

Echipa:

Model: Manea Andreea
Asistent fotograf: Octavian Liviu
Fotograf: Narcis Virgiliu
Rollei Retro 100 - 01
Rollei Retro 100 - 02
Rollei Retro 100 - 03
Rollei Retro 100 - 04
Rollei Retro 100 - 05
Rollei Retro 100 - 06

www.narcisvirgiliu.ro/blog/

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Naluca… Un nume sugestiv, si fotografii foarte reusite!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.