Accesorii esențiale pentru fotografia de nuntă

Când vine vorba de surprinderea momentelor cele mai importante în timpul unei nunți, accesoriile pe care le aduci cu tine sunt esențiale. Unele accesorii pot juca un rol semnificativ în calitatea generală a imaginilor, altele pur și simplu îți fac munca mai ușoară.

Iată câteva accesorii esențiale pentru fotografia de nuntă!

#1 Blițuri externe

Unele fotografii de nuntă sunt imposibil de realizat fără blitz. Cu un bliț poți fotografia mult mai ușor dansul mirilor sau tăierea tortului, de exemplu, atunci când scena este întunecată sau slab iluminată. În cazul portretelor, un blitz te ajută să luminezi chipurile persoanelor într-un mod mult mai creativ.

Blitzurile potrivite pentru fotografia de nuntă diferă în funcție de marca aparatului cu care fotografiezi. În general, este bine să pornești de la un bliț de nivel mediu și apoi, pe măsură ce capeți experiență, să ajungi să lucrezi cu modelele mai avansate. Un exemplu potrivit este blitzul Nikon SB700 sau Canon Speedlite 430X III. Cu aceste blitzuri poți adăuga o lumină de umplere plăcută și poți da volum imaginilor captate.

Dacă stilul tău de fotografie de nuntă este mai dramatic, dorești umbre tari, contraste puternice, atunci te poți orienta către modele de blițuri mai performante și cu mai multă putere nominală, recomandările noastre sunt:

#2 Modificatoare de lumină

Blitzul este esențial, dar un alt accesoriu mai puțin costisitor te va ajuta să profiți din plin de setările blitzului- modificatorul de lumină. Modificatoarele de blitz în combinație cu utilizarea blitzului manual pentru a controla lumina te vor ajuta să “îmblânzești lumina” și să realizezi fotografii care nu au umbre evidente, dramatice sau pur și simplu în situațiile în care dorești să te joci cu lumina în mod creativ.

Vezi AICI ce modificatoare pentru blițurile externe ți se potrivesc stilului tău fotografic.

#3 Reflectoare/blende

Reflectoarele și blendele pot fi folosite atunci când fotografiezi portrete ale miresei sau ale cuplului chiar în lumină naturală și sunt relativ ieftine în comparație cu alte accesorii de iluminat. Cu toate acestea, dimensiunile mari le fac mai greu de manevrat, iar în zilele înnorate acestea nu funcționează la capacitate optimă.

Pentru fotografia de nuntă, reflectoarele ar trebui să aibă tipuri diferite de suprafețe: alb pentru a crea o lumină mai moale, difuză ori argintiu pentru o lumină mai puternică. În situațiile în care ne dorim tonuri mai calde în fotografie, putem folosi blendele cu suprafață aurie sau mixtă, auriu-argintiu.

Alege reflectoarele sau blendele potrivite din această listă!

produse recomandate

#4 Trepiede foto-video

În fotografia de nuntă, un trepied sau un monopied te va ajuta să imortalizezi mai bine fotografiile de noapte (când iluminarea este slabă) ori cele în mișcare (pentru cadrele creative în care vrem să suprindem mișcarea subiectelor, dar nu ne dorim mișcarea aparatului – lucru care la fotografierea din mână nu este posibil sau nu oferă rezultate mulțumitoare).
Trepiedele vin în diverse dimensiuni și greutăți, cu mențiunea că un trepied solid și greu, deși mai dificil de transportat, oferă o foarte bună stabilitate, chiar și atunci când folosim aparate și/sau obiective grele, așa cum sunt de obicei echipamentele profesionale.

AICI vei găsi trepiedul ideal pentru aparatul tău foto!

produse recomandate

#5 Filtre de polarizare

Filtrele de polarizare circulară ne permit să avem controlul cantității de lumină reflectată și în cazul fotografiei de nuntă te ajută să evidențiezi reflecția mirilor în apă, de exemplu. Filtrele de polarizare vor face ca cerul să capete nuanțe mai intense de albastru, iar iarba să pară mai verde decât în realitate. Uneori ne dorim să avem reflexii în imagine, alteori ne dorim să le eliminăm, în ambele situații un filtru bun de polarizare fiind soluția. Pentru că reduc cantitatea de lumină care intră în cameră și ajunge pe senzor, nu sunt recomandate pe timp de noapte sau în interior – în acest caz doar vor prelungi timpul de expunere.

Poți încerca filtrele de polarizare circulară de la Hoya, Kenko, Cokin sau orice alt brand, important e să fie adaptat la obiectivul pe care îl ai.

AICI găsești toate opțiunile în funcție de diametrul obiectivelor pe care le folosești!

#6 Acumulatori de rezervă/baterii suplimentare

Nunta este un eveniment unde este indicat să ai cu tine cel puțin un set de acumulatori suplimentari pentur aparat sau pentru bliturile externe. Întotdeauna este mai bine să te pregătești de acasă decât să descoperi în timpul evenimentului, în mijlocul unui moment important, că bateriile ți s-au terminat și nu ai altele de rezervă. Anumiți factori externi, precum vremea (temperaturile scăzute), pot determina descărcarea mai repedă a acumulatorilor decât în mod obișnuit. E reocmandat să tineți cont și de acest aspect atunci când văpregătiți pentru fotografierea unui eveniment și să vă asigurați că nu veți rămâne în “pană de curent”.

La acest LINK găsești acumulatori și baterii de rezervă pentru aparatele și accesoriile din trusa ta foto!

#7 Kitul de curățare

Este foarte important să te asiguri că obiectivele tale sunt curate înainte de o sedință foto. Calitatea și aspectul general al imaginilor este esențial. Este foarte neplăcut că în etapa de post-procesare să fii nevoit să înlături aceste imperfecțiuni în programul de editare utilizat. Ai putea folosi timpul respectiv pentru alte lucruri. Poți utiliza o microfibră pentru a elimina orice murdărie din lentile și filtre. O perie sau o pompă de suflat te pot ajuta de asemenea să cureți senzorul. Un lucru important, sunt accesorii relativ ieftine și extrem de utile. Din punctul nostru de vedere, nu ar trebui să lipsească din trusa unui fotograf / videograf.

Poți alege din această listă un kit de curățare ideal pentru trusa ta foto. 

#8 Geanta/rucsacul de protecție și transport

Atunci când cauți o geantă foto sau un rucsac pentru aparatele și accesoriile foto, este indicat să te orientezi către ceva suficient de confortabil pentru a fi purtat toată ziua. În acest sens, rucsacurile foto par o alegere mai practică, întrucât îți permit să ai ambele mâini libere pentru a manevra aparatul și obiectivele.

Pe lângă geanta / rucsacul de transport, un alt lucru esențial este cureaua foto, pentru purtat aparatul la gât sau pe umăr. O curea fabricată dintr-un material mai moale te poate ajuta să te simți mai confortabil, în special când ai un aparat greu (cele din gama profesională sunt de obicei mai grele, fiind fabricate din materiale metalice, aliaje foarte rezistente.

Alege-ți cureaua potrivită din această listă!

În concluzie

Unele accesorii sunt absolut esențiale pentru fotografia de nuntă, precum blițurile și modificatoarele de lumină (accesorii pentru blițuri). Altele, precum filtrele polarizatoare, sunt potrivite doar în anumite contexte. În pregătirea unui kit cu accesorii esențiale pentru fotografia de nuntă, scopul nu este să cumperi totul din prima, ci să descoperi treptat ce accesorii se potrivesc stilului tău de a fotografia, locației și caracteristicile fiecărei nunți în parte. În timp, vei descoperi exact care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru a imortaliza o nuntă de poveste.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.