Concurs BAUMIT: Se înscriu ultimele fotografii cu Comori Arhitecturale
Perioada de înscriere în concursul Comori Arhitecturale organizat de BAUMIT se apropie de final. Dacă încă nu ai găsit unghiul potrivit sau nu te-ai decis asupra uneia dintre faţadele de clădiri participante din România şi Republica Moldova, mai ai timp pentru fotografii şi înscrieri până pe 31 octombrie.
Fotografii pasionaţi de arhitectură mai au o scurtă perioadă în care îşi pot înscrie fotografiile pe site-ul concursului Comori Arhitecturale, care vine să celebreze 100 de ani de la Marea Unire – sărbătoare cunoscută şi sub numele de Centenar al României.
Poţi participa la concurs oriunde te-ai afla, în România sau Republica Moldova, pentru că ţi se pun la dispoziţie câte 10 faţade de Comori arhitecturale din şapte zone ale României şi altele din Republica Moldova. Clădirile participante sunt un reper cultural şi civic în regiunea lor, purtătoare de istorie şi renovate cu măiestrie.
Te poţi remarca prin detalii sau o imagine impresionantă, o abordare care vorbeşte de la sine sau prin faptul că ai captat felul în care soarele atinge un colţ al clădirii.
Cât durează înscrierea
Procesul de înscriere este simplu şi rapid. Mai jos găseşti paşii necesari.
- Încarci fotografia pe site-ul concursului.
- Alegi o denumire scurtă şi simplă pentru fotografie. Poate fi chiar numele clădirii.
- Menţionezi regiunea şi clădirea fotografiată.
- Îţi adaugi numele şi o simplă descriere.
- Trimiţi înscrierea.
Toate fotografiile înscrise și acceptate se califică pentru etapa de voturi, care le duce către premiile finale. Totul se întâmplă până pe 31 octombrie.
Ce urmează după 31 octombrie
Etapa 1. Vor fi aleşi 24 de câştigători locali, câte 8 pentru fiecare zonă, pe baza numărului de voturi primite pe site și a scorurilor oferite de juriu. Ei pot câştiga un aparat foto Fujifilm Instax Mini 9 (locul al treilea), un atelier de fotografie (locul al doilea) sau un kit canon EOS 750D, ce conţine un aparat foto DSLR 24.2MP CMOS, un kit cu obiectiv EF-S18-55 mm III DC (locul întâi). Fotografii învingători îşi află numele pe 9 noiembrie.
Etapa 2. Cei 24 de câştigători merg mai departe către premiul cel mare. Un juriu format din fotografi şi arhitecţi va alege câştigătorul unei drone DJI Mavic Air. Între 9 şi 28 noiembrie, finaliştii pot fi votaţi în continuare.
Etapa 3. Juriul analizează fotografiile finaliştilor şi o aleg pe cea câştigătoare, pe 29 noiembrie. Două zile mai târziu, cel mai iscusit forograf al Comorilor Arhitecturale află că a câştigat o dronă.
Cum va fi ales câştigătorul dronei
Voturile susţinătorilor vor conta la decizia finală. Pe lângă acestea, juriul va nota:
- Originalitatea
- Creativitatea
- Acurateţea imaginii
Un fotograf iscusit are şi o dronă
Un fotograf profesionist are şi o dronă, cu care îşi poate duce munca la un alt nivel, acela de deasupra clădirilor, peisajelor, obiectivelor turistice preferate. Fotografia aeriană este spectaculoasă şi îţi deschide orizonturile către noi experimente.
Comorile Arhitecturale ale României te aşteaptă să le pui într-o lumină unică şi (poate) să câştigi unul dintre cele 25 de premii.
4 Comments
participa Sat.poiana ( com.negri jud Bacău
participa
Si eu! 🙂
https://comoriarhitecturale.ro/fotografie/ateneul-roman-in-tinuta-de-spectacol-8wxlIdqr5x
Eu m-am inscris cu fotografia hotelului Hilton București https://comoriarhitecturale.ro/fotografie/viata-de-noapte-in-centru-CJuCmxgPDh