Cu Sigma și Alberto Groșescu la Fashion Week

Postat de: F64 F64

În acest început de toamnă am dat Bucureștiul pe Milano și Paris, unde am fost în perioada cu Fashion Week-urile o la o veritabilă vânătoare de cadre.

La Milano am fost pentru a treia oară, iar la Paris am fost pentru prima dată, așa că aveam o oarecare experiență cu streetstyle-ul, cu dinamica și cu atmosfera evenimentelor de modă. Întrucât am tot primit întrebări legate de fotografii, de momentele surprinse, de persoanele fotografiate și mai ales de echipament, am considerat oportun să scriu acest articol în speranța că va fi de folos celor interesați 🙂

Echipamentul pe care l-am folosit a fost Nikon D750 cu obiectivele Nikon 70-200 mm f/2.8 VR ED și Sigma 50mm f/1.4 Art pe care l-am primit pentru această perioadă de la F64. Pentru mine această combinație de echipament este cea mai potrivită, acoperind perfect momentele pe care vreau să le valorific vizual.

Majoritatea cadrelor pe care le-am tras surprindeau momente dinamice, iar de cele mai multe ori am avut la dispoziție doar câteva secunde, în care am tras în rafală, așa că am folosit modul de focalizare AF-ON, cu AF-C și 51 de puncte.

În majoritatea situațiilor am folosit diafragma obiectivelor deschisă la maxim, adică pentru Sigma 50mm f/1.4 Art am tras la 1.4 – 2.0 de cele mai multe ori, și 2.8 cu 70-200mm. Ambele obiective au funcționat foarte bine în mare parte din cazuri, fiind împăcat că nu am ratat momente importante.