4 moduri de a profita de lumină în fotografia de stradă

Postat de: Asociatia Exposure Asociatia Exposure

Unul dintre cele mai bune lucruri când vine vorba despre fotografia de stradă este faptul că acest gen fotografic îți permite să profiți la maxim de lumină, indiferent că ai parte sau nu de ora de aur.

Descoperă în articolul de față 4 moduri în care poți folosi lumina creativ și îți poți crea șansa de a obține imagini de impact:

#1 Profită de siluete!

  • Când: Chiar și în miezul zilei, când avem contraste puternice date de lumina strălucitoare, dar și în cursul după-amiezii
  • Cum: Caută un subiect care este iluminat din spate pentru a obține forme și contururi întunecate. Expune pentru lumina de fundal și caută subiecte interesante sau elemente care sporesc impactul (pălării, o minge, un balon etc.) și care îți vor duce fotografiile din stadiul „draguț” la stadiul „uau”.

Încearcă următoarele: capturează o siluetă care include un subiect sau un element ușor de identificat și bine definit.

Tip extra: Căută scene/locații interesante, care adaugă o nouă dimensiune imaginii tale. Acordă o atenție deosebită formelor unice create de lumină, dar și simetriilor, texturilor sau culorilor complementare.

#2 Profită de umbre!

  • Când: Dimineața devreme sau după-amiaza târziu.
  • Cum: Caută acele umbre lungi create în momentul în care soarele se află într-un unghi mai scăzut. Începe prin a căuta compoziții simple și setează expunerea manual sau în modul în care ești obișnuit să lucrezi, pentru a declanșa rapid oricând este nevoie. Scopul este de a capta momentul în care umbra se potrivește cel mai bine în compoziția scenei pe care o ai în față.