Proiectul Home vine la F64

Avem bucuria de a te invita, miercuri, 14 februarie la prezentarea unui proiect special. HOME este un proiect internațional de fotografie care a avut loc în Cipru în perioada iunie – decembrie 2017.

Au fost implicați 15 artiști (tutori, fotografi, curatori), o reședință și trei rezultate: expoziție, catalog și video.

Înscrie-te aici! Intrarea la eveniment este liberă!

HOME este un proiect creat pentru a dezvolta o conversație interactivă în jurul conceptului de “acasă”, care ar duce la o introspecție și la activarea acțiunii artistice. Este un proiect care are ca scop examinarea și prezentarea diferitelor interpretări pe care conceptul “Acasă” le poate avea prin colaborarea artistică și coexistența fotografilor-artiști și experți din Cipru și din străinătate.

HOME

Chiar dacă “acasă” este un cuvânt simplu, acesta acoperă o mare complexitate. Răspunzând la “ceea ce înseamnă acasă pentru tine”, fiecare ar oferi numeroase explicații în funcție de gândurile și sentimentele diferite care apar atunci când auzi sau te gândești la acest la cuvânt. Astfel, HOME nu este niciodată o condiție fixă. Este mai degrabă un produs al interacțiunilor și relațiilor, modelate de schimbarea cadrelor culturale și experiențele oamenilor.

Cipru, ca loc istoric care leagă trei continente a fost casă a mai multor culturi. Locuitorii ei de vârstă preistorică s-au alăturat de către grecii micenieni cu 3500 de ani în urmă, care și-au introdus și și-au întemeiat civilizația, dând astfel permanent rădăcinile grecești ale insulei. Multe alte culturi au urmat de atunci. Insula a devenit un fel sau altul casa pentru toate aceste culturi pentru o perioadă de timp.

În acest cadru, proiectul a analizat diferitele abordări și interpretări pe care unii artiști le-ar putea da conceptului de “casă”. Fotografia are puterea de a aborda acest concept complex și de a găsi legături între diversele interpretări și dimensiunile multiculturale și istorice pe care le cuprinde.

Proiectul a început ca rezidență de cinci zile într-un sat din Pafos (Cipru), la 27 iunie 2017. Doisprezece fotografi din diferite țări au avut ocazia să participe la un atelier de fotografie prezentat de doi profesori: Jason Eskenazi (SUA) și Ahile Nasios (Suedia). Scopul a fost de a dezvolta o discuție pe tema “acasă”, de a se inspira și de a redefini ideea de “acasă”.

Expoziția de fotografie HOME a fost deschisă pe data de 17 decembrie 2017 (până pe 7 ianuarie 2018) la galeria En Plo din Kato Pafos.

Proiectul a fost finanțat de Serviciile culturale ale Ministerului Educației și Culturii.

HOME

Expoziția, catalogul și scurt metrajul vor fi prezentate în capitala Ciprului, Nicosia în martie, în timp ce organizatorii comunică cu galeriile din Grecia și România pentru transferul expoziției în străinătate.

Participanții la proiect sunt: Andreas Drousiotis, Achilles Nasios, Varnavas Varnava, Bogdan Comisel, Cristina-Mina Dalea, Corneliu Sarion, Dragoș Dumitrescu, Thanos Savvidis, Ioannis Stamatogiannis, Rena Achilleos Charalambous, Stavros Stamatiou, Simos Charalambous, Finiki Stouppa,  sub coordonarea lui Thanos Savvidis.

Dincolo de poveștile frumoase, la eveniment va avea loc și o proiecție cu fotografii realizate de cei implicați în proiect. Așadar,  în agenda evenimentului sunt incluse:

  • prezentare generală a proiectului
  • prezentarea fotografiilor din proiect și de la vernisaje
  • intrebari și discutii libere

Înscrieri aici! Te așteptăm cu drag!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.