2 tipuri de rucsacuri foto outdoor despre care nu știai

Postat de: F64 F64

Așa cum tehnologia se schimbă, evoluază sau merge în direcții neașteptate și obiectele în care transportăm tehnologia încep să se adapteze. Acum 10 ani, dacă doreai să îți iei cu tine întreaga trusă foto, rucsacul tău era aproape la fel de mare ca tine și probabil te depășea în greutate. Dar cine s-ar fi așteptat, de exemplu, ca aparatele de tip mirrorless să câștige atât de mult teren, iar asta nu doar prin portabilitate ci și prin calitate. Ca să nu mai spun că prin dimensiunile lor reduse îți permit achizitionarea ca accesoriu a unui rucsac de dimensiuni reduse.

În acest articol voi prezenta unele dintre cele mai interesante și excelente ruscacuri outdoor, atât pentru mirrorless cât si pentru dSLR, pe care le poți găsi în magazinul F64.

Rucsacuri outdoor – Cullmann PERU (200, 400, 600)

Deși acest model de rucsac (disponibil în variante ușor diferite) a apărut de aproape un an, este posibil să nu fi auzit încă de el. Este destinat fotografilor care ies mult în natură și care o fac nu doar atunci când vremea este prietenoasă. Această serie este robustă, compactată cât mai mult posibil, confortabilă și oferă acces rapid la echipamentul tău.

Ce m-a făcut să aduc în atenția ta acest rucsac? 

  • Materialele care nu sunt doar rezistente, ci au și capacitatea de a nu reține apa și de asemenea, rezistă și la abraziune – se tocesc mult mai greu. La bază sunt prevăzute cu un material dur de cauciuc prin care nu poate trece apa și care îți permite să pui rucsacul jos unde este ud sau chiar pe pământ ori noroi, deoarece se curăță foarte ușor. Are o rezistență excelentă la ploaie, dar dacă situația devine mai dură putem folosi și husa de ploaie aflată în dotare pentru mai multă siguranță.
  • Toate cele 3 modele au zona de deasupra (cea care ne oferă accesul rapid la cameră) prevazută cu un “capac” dur care îți protejează camera și LCD-ul acesteia în cazul unor evenimente nefericite. Astfel poți scoate cu ușurință aparatul fără să fie nevoie să deschidem tot rucsacul.
  • Interiorul este personalizabil și îl poți așeza cum dorești în functie de echipamentul pe care îl deții.
  • Buzunarul din față îți permite să adaugi lucruri personale. Acesta are un compartiment prevăzut cu buzunar unde poți pune pașaportul, biletul sau actele de identitate și alte două compartimente mai mici, unde poți pune filtre sau acumulatori externi. Există și spațiu special pentru laptop, dar Peru 200+ acceptă 11 inch, 400+ 13 inch, iar Peru 600+ toate dimensiunile până la 15.6.
  • În afară de posibilitățile de aranjare a echipamentului în rucsac, nu trebuie să neglijezi și faptul că acesta este confortabil. Dacă alegi un rucsac de acest tip, spatele tău îți va mulțumi atunci când vei avea un drum de câteva ore de parcurs cu tot echipamentul la îndemână.
  • Este prevăzut cu un sistem de ventilație eficient pentru a aerisi. Dacă din anumite motive nu vrei sau nu poți să ții rucsacul în spate, spre exemplu dacă ești în aeroport sau tocmai te-ai suit într-un autobuz aglomerat, atunci vei vedea cât de utile sunt cele două mânere aflate pe partea din față sau chiar și mânerul de sus.

În concluzie, seria PERU este ideală pentru entuziaștii de fotografie în natură, pe orice fel de vreme. 200+ este cel mai compact, dar arhisuficient pentru un sistem mirrorless. Singurul dezavantaj ar fi dacă ai un laptop de 13 sau 15.6 inch pe care vrei să îl iei cu tine. În acest caz trebuie să te orientezi către seriile următoare. Are husă de ploaie și suport trepied, iar materialele sunt rezistente. Este genul de rucsac pe care îl achiziționezi odată la cel puțin 10 ani.

Rucsacuri outdoor – Manfrotto Off Road 30L