2 tipuri de rucsacuri foto outdoor despre care nu știai
Așa cum tehnologia se schimbă, evoluază sau merge în direcții neașteptate și obiectele în care transportăm tehnologia încep să se adapteze. Acum 10 ani, dacă doreai să îți iei cu tine întreaga trusă foto, rucsacul tău era aproape la fel de mare ca tine și probabil te depășea în greutate. Dar cine s-ar fi așteptat, de exemplu, ca aparatele de tip mirrorless să câștige atât de mult teren, iar asta nu doar prin portabilitate ci și prin calitate. Ca să nu mai spun că prin dimensiunile lor reduse îți permit achizitionarea ca accesoriu a unui rucsac de dimensiuni reduse.
În acest articol voi prezenta unele dintre cele mai interesante și excelente ruscacuri outdoor, atât pentru mirrorless cât si pentru dSLR, pe care le poți găsi în magazinul F64.
Rucsacuri outdoor – Cullmann PERU (200, 400, 600)
Deși acest model de rucsac (disponibil în variante ușor diferite) a apărut de aproape un an, este posibil să nu fi auzit încă de el. Este destinat fotografilor care ies mult în natură și care o fac nu doar atunci când vremea este prietenoasă. Această serie este robustă, compactată cât mai mult posibil, confortabilă și oferă acces rapid la echipamentul tău.
Ce m-a făcut să aduc în atenția ta acest rucsac?
- Materialele care nu sunt doar rezistente, ci au și capacitatea de a nu reține apa și de asemenea, rezistă și la abraziune – se tocesc mult mai greu. La bază sunt prevăzute cu un material dur de cauciuc prin care nu poate trece apa și care îți permite să pui rucsacul jos unde este ud sau chiar pe pământ ori noroi, deoarece se curăță foarte ușor. Are o rezistență excelentă la ploaie, dar dacă situația devine mai dură putem folosi și husa de ploaie aflată în dotare pentru mai multă siguranță.
- Toate cele 3 modele au zona de deasupra (cea care ne oferă accesul rapid la cameră) prevazută cu un “capac” dur care îți protejează camera și LCD-ul acesteia în cazul unor evenimente nefericite. Astfel poți scoate cu ușurință aparatul fără să fie nevoie să deschidem tot rucsacul.
- Interiorul este personalizabil și îl poți așeza cum dorești în functie de echipamentul pe care îl deții.
- Buzunarul din față îți permite să adaugi lucruri personale. Acesta are un compartiment prevăzut cu buzunar unde poți pune pașaportul, biletul sau actele de identitate și alte două compartimente mai mici, unde poți pune filtre sau acumulatori externi. Există și spațiu special pentru laptop, dar Peru 200+ acceptă 11 inch, 400+ 13 inch, iar Peru 600+ toate dimensiunile până la 15.6.
- În afară de posibilitățile de aranjare a echipamentului în rucsac, nu trebuie să neglijezi și faptul că acesta este confortabil. Dacă alegi un rucsac de acest tip, spatele tău îți va mulțumi atunci când vei avea un drum de câteva ore de parcurs cu tot echipamentul la îndemână.
- Este prevăzut cu un sistem de ventilație eficient pentru a aerisi. Dacă din anumite motive nu vrei sau nu poți să ții rucsacul în spate, spre exemplu dacă ești în aeroport sau tocmai te-ai suit într-un autobuz aglomerat, atunci vei vedea cât de utile sunt cele două mânere aflate pe partea din față sau chiar și mânerul de sus.
În concluzie, seria PERU este ideală pentru entuziaștii de fotografie în natură, pe orice fel de vreme. 200+ este cel mai compact, dar arhisuficient pentru un sistem mirrorless. Singurul dezavantaj ar fi dacă ai un laptop de 13 sau 15.6 inch pe care vrei să îl iei cu tine. În acest caz trebuie să te orientezi către seriile următoare. Are husă de ploaie și suport trepied, iar materialele sunt rezistente. Este genul de rucsac pe care îl achiziționezi odată la cel puțin 10 ani.
Rucsacuri outdoor – Manfrotto Off Road 30L
Este deja de 3 ani pe piață, dar tot este posibil să nu fi auzit de el. La fel precum Cullmann Peru este, după cum o spune și numele lui, tot un rucsac pentru ieșiri în natură, dar ceva mai diferit. Acesta este compartimentat în așa fel încât în partea superioară să ai spațiu liber să-ți pui orice îți dorești, de la geacă până la pachetul pentru drumeție. În partea de jos ai suficient loc pentru echipament. Acesta se pune într-un spațiu solid, dar detașabil, în cazul în care vrei să pui în rucsac mai multe lucruri și dorești să lași trusa foto în mașină. Avantajele acestui rucsac sunt:
- Greutatea redusă,
- Este compact,
- Materialul exterior nu reține apă,
- Vine în plus și cu husă de ploaie.
Poți pune în el un aparat foto dSLR cu un 70-200mm și un alt obiectiv, iar dacă ești pe sistemul mirrorless ai loc de mult mai mult. Există acces rapid la camera ta, chiar dacă aceasta se află, după cum am spus, într-un compartiment detașabil. Legătura din partea superioară, cea liberă și partea de jos unde este aparatul se face printr-un perete ce este prevăzut cu fermoar. Această bucată se se poate îndepartă, iar rucsacul astfel devine un întreg. Un alt lucru util, în special pentru drumeții este că în partea de jos rucsacul este prevăzut cu două curele ajustabile care îți permit să pui un cort mic sau o pătură de picnic fără ca acestea să îți ocupe spațiu efectiv în interior. Materialul care va sta lipit de spatele tău este foarte comod, poros și aerisit, făcut special pentru drumeții, iar partea de la bază are o dublă căptușeală pentru mai multă rezistență. Este foarte ușor să pui pe partea frontală un trepied, monopied sau chiar două bețe ajutătoare pentru drumeții lungi. De asemenea, are și un buzunar lateral special pentru cabluri sau alte mici accesorii și mai există în față un buzunar adânc unde poți pune hârtii, hărti sau chiar un kindle, tabletă de dimensiuni reduse.
Acestea sunt doar două exemple foarte utile de rucsacuri foto, rămâi alături de Blogul F64 pentru a descoperi mai multe.
Tu ce rucsac foto ai? Ne spui și nouă?
Un articol de Corneliu Mărculescu.
[products ids=125037021,125037022,125028704]